Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród pod lasem

Mój ogród pod lasem

malgol 08:26, 23 kwi 2018

O moich choinach Jedelloh sprzed kilku stron już wszyscy zapomnieli ,Toszka się nie pojawiła z radą...hmm, chyba musze je posadzić i patrzeć czy będą żyć
Toszka 08:27, 23 kwi 2018

malgol napisał(a)
Wcześniej się nie wgralo. Ta jasna to dzisiejszy zakup

Bardziej zakładam, że je mocno przewiało ...

Kupiłaś je już to dbaj i podlewaj... nie potrafię nic więcej pomóc.
malgol 08:31, 23 kwi 2018

Dzięki Toszko ,że przybyłaś Czyli to nie jakiś szkodnik albo albo braki mikroelementów. Wystaczy dbac?
UlaB 13:09, 23 kwi 2018

Gosia, ja kiedys tez kupiłam takiego bladawca. Posadziłam, podlewałam, nawoziłam jak inne iglaki. Rosnie bardzo ładnie (tfu tfu) w słoneczku, ale cały czas jest jasniejsza od jeddeloh, które są u mnie w cieniu. Bądź dobrej mysli.
malgol 13:13, 23 kwi 2018

Dzieki Ula za dobre słowo Troszke mnie pocieszyłaś:0 U mnie będą rosły raczej w cieniu więc może nabiorą koloru.Najwazniejsze żeby igieł nie zgubiły
Makusia 14:17, 24 kwi 2018

Gosia pocieszę Cię- moje wszystkie są gorsze od tej jednaj Twojej bladej. Przewiało je strasznie, podmroziło- ogólnie gubią igiełki, pojedyncze gałązki mają żółte. Ewa Pszczelarnia mi doradziła, żeby je potraktować siarką i żelazem. Żelazo zakupiłam w płynie, a siarkę próbowałam rozpuścić (bezskutecznie) w wodzie. Podsypałam nawozem do iglaków. Zobaczymy, ale liczę się zbiorą.

PS. Jak chcesz się naprawdę dobić, to zerknij u HAni Gruszki jakie ma jeddelohy
malgol 19:04, 24 kwi 2018

Marta,nie ma to jak nieszczęścia u innych, hi, hi od razu człowiek się lepiej poczuje
Oczywiście żartuje, a choiny już posadzilam i czekam na ich wdziecznosc.Dostały kompost, obornik I kwaśny torf...czego chcieć więcej?
Gruszka_na_w... 21:58, 24 kwi 2018

Swoje choiny spryskuję wiosną wtedy, kiedy po zimie robię pierwsze dolistne dożywianie rodków. Używam florovitu dla kwaśnolubów i chelatu żelaza. Można im sypnąć w nóżki ciut siarczanu magnezu. U mnie też ten najpóźniej kupowany egzemplarz wciąż jest jaśniejszy od pozostałych.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
malgol 10:39, 25 kwi 2018

Dzieki Haniu, spróbuje z tym chelatem .Z nawożeniem chyba jednak się wstrzymam bo dopiero posadzone w zasobną ( mam nadzieję ) ziemie.
Nett 10:42, 02 maj 2018

Gosiu pamietam, że jakiś czas temu planowałaś rabatę z piwoniami. Chyba nawet szefowa Ci pomagała, ale nie mogę jej znaleźć. Pomożesz? Zrobiłaś tą rabatę? Masz może jej zdjęcia?