Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogród na glinie 10:58, 06 cze 2017

Do góry
u mnie jakiś zastój kwiatowy
przekwitły irysy, azalie, Rh (jeszcze jeden RH zaczyna przekwitać), orliki, powojniki, czosnki, krzewuszka, floksy
w pąkach jest lawenda i tawuły japońskie
obecnie kwitnie jedyna róża którą mam i żurawki oraz słabo 2 łubiny
przydałyby się piwonie i szałwia co nie????????????
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 19:45, 04 cze 2017

Do góry
W "kamiennym kręgu" króluje teraz na pierwszym planie bodziszek żałobny 'Sambor'. Rośnie tu drugi rok, (wsadzony w zeszłym roku w maju) a już tak szaleje. Przysłania przekwitnięte żonkile i byliny letnie i jesienne, które jeszcze nie kwitną: latrię kłosowe, odętkę wirginijską "Alba', różne floksy, pysznogłówki, naparstnice oraz róże 'Artemis'.

Miłkowo - sezon 2016-2022 19:02, 04 cze 2017

Do góry
Ircia- ta zieleń jest obłędna.
Zawsze twierdze, że u Ciebie są najładniejsze jej odcienie.

O kolorach nie wspominam bo to juz nie raz chwaliłam.

Widzę, że łubiny u Ciebie w pełnej krasie- u mnie już przekwitają - szkoda. Polubiłam je.

Jeżówki od Ciebie wsadziłam w trzech miejscach. Wyobraź sobie, że wyszły wszystkie - tylko , że dwa miejsca to floksy a tylko jedno okazało sie jeżówkowe.
Zakątek z fioletową ławeczką 18:56, 04 cze 2017

Do góry
Rabata przystankowa Coraz bardziej zarasta. Rosną tutaj róże, hortensje, liatry, bukszpany, orliki, rutewka, dzwonki(różne gatunki), szałwie, naparstnice, floksy, firletka, no i kosmosy.

Ogrodowy song 08:57, 04 cze 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Jejku Ewa ile Ty tego masz
Naparstnice i floksy białe prześliczne Pachnie aż w łódzkiem

Aniu, dzięki za miłe słówka Floksy pomyliłaś chyba z goździkiem białym; tamte jeszcze nie kwitną. Ale..nieważne i tak zapach unosi się mocny..

Ciągle czekam na deszcz.
Ogrodowy song 00:19, 04 cze 2017

Do góry
Jejku Ewa ile Ty tego masz
Naparstnice i floksy białe prześliczne Pachnie aż w łódzkiem
Ogród dla moich synków 23:21, 03 cze 2017

Do góry
Witam u Ciebie chyba jeszcze nje bylam i jestem z rewizyta.

Pytalas o moje Palobiny tez kwitnie ale juz przekwitaja, tez mi przymarzly, ale daja za to teraz trzadu wzrostem, kisci nie widac bo zaslaniaja nowe przyrosty a na tych przyrosta znowy sa kwiatostany. Podlałam je gnojowka z kompostu i wariuja ze wzrostem.
Moja dzialke tej wiosny to nawiedzaja same katastrofy. Najpierw snieg na juz kwitnacym migdalku, nastepnie lalo jak cholera wszedzie bylo mokromi bloto, musielismy pompowac wode, potem w maju dwie noce pod rzad mroz i to -7. Zalamalzm sie tym wszystkim bo nie bylo mnie na dzialce i mi pomarzlo bardzo duzo roslin i tak prawde mowiac wkurzylam sie i nic nie wstawjam na swoj watek.
Musze to wszystko przebolec.

Za to pieknie kwitna u mnie jak nigdy irysy syberyjskie, kepy obsypane kwiatami, co zauwazylam, ze sa przez to mnjejsze niz w zeszlym roku. Musze je porozsadzac.
Mam tylko jedna kepe irysa,a le za to jakiego cudownke pachnie, kwiat cudowny.

Mam wszystko na aparacie jak zgram na komputer to na moim watku pokaze, ale nke wkem kkedy to nastapi, o nadal jestem wkurzona na to co sie stalo.

Ja to w tej chwili to moge podziwiac tylko trawnik ktory wyglada jak kobierzec, no i floksy, ostatnio irysy.
Jeszcze z 2 tygodnie i beda roze mam ich dosyc sporo wiec czekam z niecierpliwoscia na kwiaty.

Pozdrawiam.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:02, 03 cze 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Kasia czy ja dobrze widzę? Kwitną Ci już floksy???

Nie Kasiu to się nazywa wieczornik - znalazłam przy drodze Niby krótkowieczny ale co tam - jest piękny i to najważniejsze
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:54, 03 cze 2017

Do góry
Kasia czy ja dobrze widzę? Kwitną Ci już floksy???
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:38, 02 cze 2017

Do góry
Cudny jest twój ogród jak zawsze. Mariken u mnie też przymarzł ale dzielnie odbija. Długo mu to zajmie. Ogólnie jest to okaz dla bardzo cierpliwych. Nie wiem czy udało mu się o centymetr w ubiegłym roku urosnąć. Floksy kiedyś myślałam, że rozrastają się równomiernie z korzonkami. Jakie było moje zdumienie, gdy okazało się, że ponad 4/5 to długie pędy a korzeni może z 5 cm całej 50 cm poduchy. 2 razy w roku tnę ale nie wiem czy z tych uciętych coś się da ukorzenić.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:19, 01 cze 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mój grujecznik i miłorzęby zmarzły i na razie też stoją suche badyle

Patrzę na foty i pojąć nie mogę jak mieścisz na rabatach tyle tulipanów??? Szok.

Floksy jakoś mi uciekły, że masz w gazonach..

Irysy na rontowej masz??? Przecież tam były hochle..

na grujeczniku postawiłam już krzyżyk, wycięłam bo drugi rok suchy badyl stać nie bedzie. Miłorząb odbija

Ja też czasami się dziwie jak to się wszystko mieści

Na frontowej moja droga masz rację są chochle, są irysy brudkowe i te pumila wczesnowiosenne rosną tam sobie od 3 lat na początku zakwitły jednym kwiatkiem w jednej kępie. Tutaj widac wszystkie trzy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:15, 01 cze 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja jestem chętna na floksy jak masz za dużo Poproszę
Danusiu w przyszłym roku będę pamietałą, narazie jeszcze nie zarosły mi gazonów
Ptasi gaj 13:24, 01 cze 2017

Do góry
Ale mas te floksy cudne Jak robisz że ci w taki rulonik rosną??

Straty mrozowe obejrzałam, miałam tak samo, ale powoli ogród się zbiera, opłakałam straty, i cieszę się z tego co jest.

Pieknie masz w ogrodzie, megaklimatycznie.
Jurajski Ogród 09:19, 01 cze 2017

Do góry
Aniu, Bogdziu, Sebku, Małgosiu, Jolu, Konradzie, Basiu, Danusiu, bardzo, bardzo Wam dziękuję za tyle miłych i ciepłych słów, to daje "kopa" do dalszego działania. Floksy i żagwiny już przekwitły, ale za to zawciąg nadmorski daje czadu:

wokół zieleń okraszona berberysami
i kule bukszpanowe zatopione w berberysach Concorde (fioletowych, uwielbiam je, będą cięte w dywanik wokół kul bukszpanowych)

Ogród z łezką II 08:41, 01 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu na podniesieniach juz jest sucho i wczoraj podlewalam azalie przechodze i wchodze w te krzaki (u stop azali rosnie barwinek tez jeszcze kwitnie) a tu zapach az nozdrza zatyka. Mysle sobie co tak pachnie bo jeszcze u mnie floksy kwitna i tez pachna, wacham jeden drugi krzak a to azalie taki zapach wydzielają. Troche mrozy przetrzebily na nich kwiaty ale cos tam kwitnie.
Tez tak samo jak ty kupowalam nie majac pojecia co kupuje ladny to ladny kupuje.
Kasiu jeszcze nie teraz na watku.

Właśnie jakoś dziwnie się ta woda w ogrodzie układa My pewnie też "z ręki" puścimy jutro wieczorem podlewanie, ale czy ustawię automat, nie wiem. Na początek przyszłego tygodnia u nas deszcze widać...
To chyba jesteś zadowolona, że masz pachnące mimochodem Ja bym była
Lubię kwiaty i staram się właśnie pachnące sadzić. Chociaż mam oczywiście i nie pachnące.

To czekam na Twoje relacje u Ciebie...
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:10, 01 cze 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Ogród różnorodnosci - taki lubię Ograniczyć chciejstwa? Dieta roślinna - oj.... to chyba nie dla ogrodników maniaków

noooo, i żadne postanowienie nie działa bo nagle znajdujesz się na giełdzie czy na rynku i amba, już postanowienie zapomniane

a najlepiej jak idziesz do kogoś i pada pytanie a to masz? a chcesz?.....

a ja stale rozmnażam

i na dobre mi wyszło bo namnożyłam bodziszków, przywrotników, rozchodników
strach się bać jak zacznę mnożyć floksy które uuuuuuuuwielbiam
nawet nie wiem ile mam odmian ale chyba dużo

lubisz takie klimaty co?

Ogród z łezką II 11:57, 31 maj 2017

Do góry
Kasiu na podniesieniach juz jest sucho i wczoraj podlewalam azalie przechodze i wchodze w te krzaki (u stop azali rosnie barwinek tez jeszcze kwitnie) a tu zapach az nozdrza zatyka. Mysle sobie co tak pachnie bo jeszcze u mnie floksy kwitna i tez pachna, wacham jeden drugi krzak a to azalie taki zapach wydzielają. Troche mrozy przetrzebily na nich kwiaty ale cos tam kwitnie.
Tez tak samo jak ty kupowalam nie majac pojecia co kupuje ladny to ladny kupuje.
Kasiu jeszcze nie teraz na watku.
Żywopłotki cisowe. 22:35, 30 maj 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Ciekawie rozwijają się czosnki, zmieniają barwę na ciemniejszą.

Te jasne kępy to floksy? Piękny kolor. Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:44, 29 maj 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mój grujecznik i miłorzęby zmarzły i na razie też stoją suche badyle

Patrzę na foty i pojąć nie mogę jak mieścisz na rabatach tyle tulipanów??? Szok.

Floksy jakoś mi uciekły, że masz w gazonach..

Irysy na rontowej masz??? Przecież tam były hochle..

O to pocieszenie...że nie tylko u mnie miłorząb szlag trafił...
Mój Mariken stoi w bezlistnym stanie, ma pąćzki i początki listków nie rozwinięte , od kwietnia takie same....żyje, bo zielone te maleństwa ale przecież padnie jak nie wykształcił liści, czym będzie asymilował...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies