Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

MirellaB 00:54, 23 lip 2017

Paulinka miałam obiekcje ci do hortensji i floksów pamiętasz?
Hmmmm jak wszystko się zmienia. Chyba będę miała takie same połączenie hi hi - vanilki i moje floksy
patrycja 09:56, 23 lip 2017

Pisałaś u Joli o porzeczkach
Ten kompot robisz z czarnych czy z czerwonych porzeczek?
A może to nie ma znaczenia z jakich?
dominika_ 20:02, 23 lip 2017

Paulinko informuję, że nie widzę różnicy w przystosowaniu do słońca pomiędzy jedną odmianą, a drugą. Myślę, że sobie dobrze u Ciebie poradzą.
paulina_ns 20:15, 23 lip 2017

ania1110d napisał(a)
Awatarek świetny a córcia... jaka kochana
Hortensje i trawki bardzo mnie się podobają ale jakoś u siebie nie mam ich dużo chyba czas dokupić kilka odmian

Aniu dziękuję trawki polecam dodają fajnej lekkości na rabatach, ja kiedyś byłam antytrawkowa,a z roku na rok przybywa ich coraz więcej
paulina_ns 20:46, 23 lip 2017

Magleska napisał(a)

Co to te wysokie trawki ? Pięknie wszystko wygląda , ta z hortkami część też cudna , bardzo mi się u Ciebie podoba , zostaję na kawkę świetna fota jeżówek

Madziu są to miskanty Gracillimus, fajne z nich trawki są. Hortensjowa część wczoraj uległa lekkiej zmianie, dołożyłam żurawki, ale nie naprzemiennie szkoda mi było seslerii, fajnie w końcu ruszyła, na chwilę obecną jest tak i już tak na pewno zostanie

paulina_ns 20:49, 23 lip 2017

Marzenaka napisał(a)
Pięknie u ciebie, wszystko nieźle ci rośnie. Ładne ujęcia i cieszą oko takie zakątki.

Dzięki Marzenko faktycznie ogród z roku na rok wygląda coraz lepiej co mnie bardzo cieszy
Margerytka40 20:50, 23 lip 2017

No i jest bardzo fajnie moim zdaniem.
paulina_ns 20:52, 23 lip 2017

Agania napisał(a)
Paulinko ogród jest tak śliczny jak Ty i Twoja córeczka

Pytałaś o Turzycę Everillo...tak przezimowała i mam ją drugi rok, miałam dwie sztuki, jedną posadziłam w zaciszu w mokrym i raczej ciemnym miejscu, przezimowała, ale wyglądała kiepsko, podzieliłam ją i posadziłam do skrzynki...ala warzywnej

Drugą posadziłam przy rabacie przy opasce domu w miesjcu suchym i jeszcze pod jałowcem, ta też przezimowała i jej nie dzieliłam przyrosła niewiele, ale wygląda zdrowo..jutro zrobię Ci foty

Lubi sucho i słonecznie

Piękne masz jeżówki

Dziękuję Ci bardzo za tak mile słowa :* i dziękuję za tak dobre informacje dla mnie bardzo mi się ta trawa spodobała i miałam właśnie cicha nadzieję,że nada się na słoneczna rabatę, jutro jak mi się uda podjadę ja kupić Lecę zerknąć do Ciebie w nadzieji,że wstawiłas już jej zdjęcia
paulina_ns 20:58, 23 lip 2017

jolka napisał(a)
No muszę powtórzyć, piękne masz jeżówy A ten zakątek z trawami, wcale się nie dziwię, że lubisz, bo piękny jest Przypomniałaś mi o stipie, nie siałam jej w tym roku, a ubiegłoroczne rośliny wywaliłam wiosną. Może jeszcze do nich wrócę, bo ślicznie u Ciebie wyglądają.

Widzę, że się zastanawiasz nad żurawkami... ja raczej odchodzę od nich, choć nie powiem, podobają mi się u innych. ALE.. zanim się zbiorą na wiosnę, to trochę jednak upływa. Jak już rosną, to wszelkiej maści dziadostwo do nich ciągnie, z opuchlakami na czele. No i trzeba je odmładzać, bo jednak długowieczne to one nie są ... A tak w ogóle, to ile byś potrzebowała tych żurawek, hmm??

Jolus u mnie żurawki rosną tak se..jedne stoją już kolejny rok w miejscu, drugie ładnie się rozrosły, więc chyba w dużej mierze zależy od odmiany. Mnie się one podobają, wprowadzają ładny kolor i odpukac tfu tfu u mnie rosną dosyć zdrowo, chociaż jak wspomniałam wcześniej dosyć powoli No właśnie potrzebowałam ok 6 szt, ale wczoraj tak stwierdziłam,że sesleria ładnie rośnie, więc nie będę dawała je naprzemiennie i dałam co dwie seslerie, akurat tyle miałam, przyniosłam z innego miejsca a co masz żurawki na zbyciu? Jak tak,chętnie przygarnę chciałabym jesienią zrobić szpaler hortensji i właśnie pod nie dać jeszcze żurawki, a tam pewnie wejdzie mi ok 10 szt.
paulina_ns 21:03, 23 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka miałam obiekcje ci do hortensji i floksów pamiętasz?
Hmmmm jak wszystko się zmienia. Chyba będę miała takie same połączenie hi hi - vanilki i moje floksy

Ha ha Mirelka szalona jesteś, ale to Ci już pisałam wiele razy ja wciąż ta część mam nie dokończona, hortensje nie kupione, a w dodatku rośnie tam na końcu hortensja grandiflora, która obecnie wygląda tragicznie, liście jej przypalilo, opadają i póki co nie mam weny kończyć ta część, muszę przemyśleć jeszcze raz wszystko, chociaż moim zdaniem hortki z floksami ładnie wyglądają, różne są zestawienia, a akurat to nie jest najgorsze