Nie wiem Wydaje mi się, że chorują rośliny słabe, którym czegoś na starcie zabrakło; tutaj wina może być po stronie szkółki. Nie pomyśl, że u mnie wszystko kipi zdrowiem...dla wzmocnienia roślin stosuję OW i HT. Dla przykładu dam moje floksy, ciągle zagrzybione i o dziwo w tym roku zdrowe.
Pomidory w donicy mają za to okropne liście, ale owoce są.
Reniu, w Twoim pięknym ogrodzie to rzeczywiście strach, gdyby coś się przyplątało...zdrowia dla niego
Twoje kulkowisko robi piorunujące wrażenie, nie można oczu oderwać. Coś fantastycznego! I wielkości i układy i usytuowanie i połączenie z innymi roślinami, to wszystko sprawia że się gapię i gapię
Ja moje bukszpany raz w tygodniu polewam florowitem. Wiosną dostały troszkę azofoski. Na szczęście (tfu tfu tfu ...) nic się z nimi nie dzieje.
A! wygooglowałam sobie tę Twoją hakonę, śliczna na jesień jest, muszę popatrzeć jak to u Ciebie będzie wyglądało
Ja mam mało popoularną na forum odmianę ale podoba mi się taka żarówa, też ją sobie rozmnożyłam i to z powodzeniem, sadzonki już rosną.
A tak w ogóle to szałwia w trawach jest MEGA !! Pozdrawiam niedzielnie
No właśnie nie opryskałam, bo miałam cały dzień bardzo leniwy, nie ruszyłam palcem w ogrodzie, a wieczorem poszliśmy z M na kolację u nas na Rynek Starego Miasta Jestem w szoku, bo dawno nie byłam, a u nas Rynek kipi życiem, pełno wszędzie knajpek, ogródków
Dzisiaj wieje i jadę do mamy zaraz na obiad i dzieci odebrać
Mój ogród ostatnio też pozostawiony sam sobie, ale co tam, musi sobie radzić, a podlewa z nieba ciągle
Kulki zapolickie mam nadzieję, że nam fajniutkie wyjdą U mnie na razie mało kulkowate są, ale myślę, że za rok będą już malutkie kuleczki przypominać
w mojej okolicy dorodne kkule cisowe widziałam po 200-500zł w zaleznosci od rozmiaru ...kupienie 3-5szt uwazam za fanaberie ...kupiłam celowo kilka odmian roznych kolorach o rożnym tepie wzrostu ...sadzonki zwykego gabarytu w zwyklej cenie kilkunastu złotych ...wiec życz mi wytrwałości bo ze 3 sozony zejdzie za czym cos sensownego zobacze
kupiłam tez graby zywopłotowe w tym samym celu ...Magda70...ma juz takie wypasione kulki grabowe więc odgapiłam pomysł
Reniu na Twoich cisach już widać kulki- przede wszystkim są rozgałęzione mocno. Moje przyjeły się niemal wszystkie (wyskoczyły może trzy), ale to głównie jeden patyk w dodatku sztywny- ja z nich kulek nie widzę, ale może przyszły rok mnie przyjemnie zaskoczy. W tym sezonie to raczej była walka o nie, niż spektakl rozrostu