Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 18:09, 03 mar 2018

Do góry
oj dzis jakis zwierzecy dzien wlasie wypatrzylam dwa walczace sarniaki na lace sasiada. Fotki byle jakie, bo daleko i za ciemno juz
patrzcie jkie piekne poroze ma

Moja codzienność - ogród Oli 18:05, 03 mar 2018

Do góry
Msazalka18 napisał(a)

Dobrze wiedzieć że jest ładny ale tylko sezon a masz może jakiegoś podobnego carexa który dobrze sobie u nas radzi?
Wybacz że nie ogarniam wszystkich Twoich trawek Ale kto wie czy jakiegoś doktoratu nie zrobię z Twojego ogródka A z czym go posadziłaś???
Tak sobie pomyślałam że posadzę sobie KF potem jeżówki, rh i żurawki Myślisz że mogło by jako tako wyglądać??? Czy lepiej myśleć dalej???

Amazon Mist miałam dwa lata ale zimy nie było podobnego cienkowłosistego nie posiadam.
KF u mnie na tyłach ogrodu po bokach hortensji z jeżówkami, rozchodnikami i seslerią jesienną.
Twój zestaw powinien być ok.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:49, 03 mar 2018

Do góry
A ten tam siedzi ze świeżo upolowaną sikorką, dwie sekundy pogoń trwała nie zdążyłam się zorientować co się dzieje, jak już ją miał

Nie dziobał jej od razu to jak one giną te ptaszki dusi je szponami???
Darła się tylko jak uciekała, jak jej dopadł już nie....

Zobaczył mnie i odleciał ze zdobyczą.
Mój ogród - trudne początki - Paula 17:41, 03 mar 2018

Do góry
Gratuluję przeprowadzki .
Energia aż od Ciebie bije - będzie się działo .
paula23 napisał(a)
Ciag dalszy moich rabatek
Moja piękna,ogromna rozplenica Karley Rose

Ta rozplenica bardzo szybko rośnie - będzie jeszcze większa
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:40, 03 mar 2018

Do góry
Dzwońce coś ostatnio pojedynczo przylatują

Bo mazurki to całym stadkiem są

...uDany ogród 17:34, 03 mar 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Piękne zdjęcia Dana! A ten domek z marzeń z kolorowymi drzwiami i okiennicami świetny!
Grzejniki no po prostu Wow

Basiu dziękuję serdecznie za komplementy
Tak sobie wyobrażam mój domek, te zielone drzwi( już mam producenta)są obłędne. Do tego pasuje do tabliczki z nazwą ulicy wyszperaną na starociach, to chyba przeznaczenie.
Takie grzejniki chciałam do starego domu, ale nie było nic w dobrej cenie. Może i dobrze. Teraz się trafiły i tylko czekać na to nieszczęsne pozwolenie.

To samo miejsce, dwa wschody słońca, a dwa zupełnie inne obrazki, natura jest niesamowita

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:33, 03 mar 2018

Do góry

Sroczka czegoś szukała, ale chyba nic nie znalazła

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:28, 03 mar 2018

Do góry
Zrobiłam prawie 500 fotek.....nie bójcie się wszystkich nie pokażę
Ale niektóre to perełki ptasie

Kosy przyszły jak na zawołanie

...uDany ogród 17:27, 03 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Fotki bajeczne, a grzejniki mistrzostwo świata, chyba muszę na Olx zacząć zagladać jak tam takie cuda można upolować

U nas też zimnica, ale kilka godzin na ogrodzie zaowocował częściowym uprzątnięciem drewna i masą fotek ptasich nowym sprzętem
I tak myślę sobie kiedy ja ten ogród zacznę sprzątać po zimie jak ciągle śnieg leży.

Sylwuś dziękuję
Widziałam dzisiaj fotki ptaków z nowego sprzętu u Ciebie i jest ogromna różnica, piękne. I nie opowiadaj, że nie masz zdolności nawet słabszym aparatem potrafiłaś oddać piękno natury. Super!
Ja dzisiaj od rana siedzę
pod kocykiem, dopiero teraz zaczynam się zbierać na urodzinki do znajomych, szczerze to musze się zmusić...
Niech już przyjdzie wiosna, bo mam takiego lenia i nie umiem go przegnać
Ja oprócz tej wycinki na stawie nic nie tknęłam, bo się nie da. Śnieg zmarznięty pokrywa cienką warstwą , ale cały ogród. Nic się nie da robić.
Drzewa chciałam ciąć to mróz ścisnął, teraz już poczekam do połowy tygodnia może wreszcie ruszę moje wielkie 4 litery
Zawsze mi się marzyły takie kaloryfery i akurat się trafiły. Cieszę się ogromnie!
Na olx kupuję mnóstwo rzeczy, lubię tam zaglądać.
Dzisiaj tez coś kupiłam, ale o tym kiedy indziej

Zrobiłam dzisiaj listę czego mi brakuje do domu, w sumie to tylko domu ;D

Ogród przydomowy - Hosty 17:02, 03 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
Fajne widoki
Jakie plany na ten sezon?

Plany są zawsze
1.dalsze nasadzenia na drugiej działce, może jakaś foliówka.
2.nie duże zmiany na działce przy domu (róże byliny itp.)
czy to jest miejsce na ambrowca?
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 16:58, 03 mar 2018

Do góry
Nie mam wstążek do wykończenia ale po złożeniu wyglądają tak...
Nieforemny ogród na przodzie 16:18, 03 mar 2018

Do góry
Już marzec ale zimna nie chce odpuścić...
Fotek z jesieni nie mam bo dużo się działo ale nie ogrodowo

ooo mam jedno zdjęcie hortensjowo-bukszpanowej rabaty, niestety robione tel i wiele nie widać ale może i lepiej bo zarośnięte

i jeszcze kilka nowych nasadzeń ale na zdjęciu jeszcze nie skończone...czekam na wiosnę!!!

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 16:06, 03 mar 2018

Do góry

Cześć dawno mnie tu u Ciebie nie było a tu tyle się podziało cudny szpaler z hortek taki mi się marzy... a ta ławeczka urocza...
dominika_ napisał(a)
Ptasi gaj 15:37, 03 mar 2018

Do góry
Renii napisał(a)
No właśnie zimozielona, ale inne osoby na forum też na wiosnę te zimozielone obcinają. Czy Ty też ścinasz?

Jak tu obcinać jak ona mimo -18 zielona 10 szt takich zielonych zobacze jak będzie w kwietniu. Muszę zasięgnąć rady u Ewy Rosy od niej ja mam teraz się nie odzywa.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:10, 03 mar 2018

Do góry
a dzis tacy goscie u mnie za plotem byli
w temacie bialy

no i fru, juz ich nie ma

a ten tez nie wiem co za jeden - edit -chyba sosnowka

dzis duzo w kuchni siedze z widokiem na karmnik i podpatruje kto sie kolo niego kreci
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:45, 03 mar 2018

Do góry
mira napisał(a)
Reasumując mój ostatni czas to poza wysiewem wczorajszym
tydzień temu wszystkie pelargonie które były w doniczkach a których nie podlewałam i stały w garażu przesadziłam do nowej ziemi /ta w której były była przesuszona do niczego/ - przycięłam je mocno i widziałam że żyją - ciekawa jestem co z nimi będzie.

Nie zrobiłam przeglądu jeszcze moich dalii choć dzięki Poziomce nabyłam już kilka nowych. Muszę to zrobić w tym tygodniu.

No i te wczorajsze wysiewy dla tych co nie wiedzą jak - ktoś mnie prosił

1. zapewnić sobie spokojny czas to podstawa - nikt od nas nic nie chce
2. poza ziemią do wysiewu ja kupuję perlit i dodaję do ziemi - wtedy nadmierne podlewanie /staram się aby tak nie było/ perlit przełapuje trochę no i lepsza struktura ziemi - w tym roku dokupiłamj jesze takie żwirki - trzeba dobrze wymieszać jak ciasto

3.stosowne coś do wysiewu, cokolwiek, mam różne opakowania w których robię dziurki ale też kupiłam takie tacki bez dziurek

albo takie szklarenki

4. napełnić te pojemniki lekko ugnieść, przed wysiewem zwilżam lekko ziemię

5. siew - z wielkim namaszczeniem bez pośpiechu, nie za gęsto i nie całą torebkę nasion

6.trzeba się doczytać czy nasiona przykrywać czy nie - ja tego nigdy nie wiem ale zasada jest taka im mniejsze nasiona tym mniej przykrycia cienka warstwa, duze nasiona większa warstwa, tak więc leciutko przysypuję i nie przyklepuję - luzik i wtedy jeszcze raz jeszcze zwilżam ziemię - oczywiście nie konewką a zawsze spryskiwaczem

powodzenia zatem w sianiu, machina ruszyła

A tak przy okazji minęła mi kolejna rocznica na O - to wymaga jakiejś uwagi - wrócę niebawem w celu wyartykułowania tej uwagi

pozdrawiam

Świetna akcja. U kogoś pisałam że wysiewam w tych przeźroczystych pojemnikach i przykrywka służy po wschodzie roślin jako podstawka bo robię w pojemnikach otwory.

Zastanawiałam się czy wysiewać za tydzień czy się jeszcze wstrzymać do 2 tyg.

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 14:39, 03 mar 2018

Do góry
Dziś u mnie remontowo w domu więc zamknęłam się w swojej mini pracowni i jajkuję...
Spróbowałam nowej dla mnie techniki sospeso... zakochałam się!
Tu jeszcze robota w trakcie.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 14:36, 03 mar 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
U mnie już wiosna niezaprzeczalnie...

Mogłoby być już tak w ogrodzie

Ładna wiosna
Ogrodowy song 14:15, 03 mar 2018

Do góry
frezja napisał(a)

Hej Ewa.

Ślicznie u Ciebie.

Moje koty nie chcą wychodzić na dwór w te mrozy.

Pozdrawiam.
Ogrodowe kreacje 14:14, 03 mar 2018

Do góry
To prezentuję nowy sprzęt

Wymienny walec z aeratorem i wertykulatorem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies