Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 08:49, 05 maj 2018

Urszulla napisał(a)
Czy to jest orlik? Liście inne, pomarańczowy na pewno. A w tym miejscu miała być wogóle serduszka od Katki co to jest???

To nic tam nie grzej może w serduszke się orlik zaplątał - to jest orlik bo ma z tyłu ostrogę - jak wrócę to zrobię fotkę liści orlika i serduszko i Cu pokażę

Pozdrawiam
mira 08:55, 05 maj 2018

_Martini_ napisał(a)
Uwielbiam czytać Twoje wpisy. Zawsze czegoś ciekawego się dowiem.
Piękną masz wiosnę w ogrodzie. Tulipany inne niż wszyscy i takie ładne. Niezapominajkę wysiałam i pomieszałam opakowania i mam różową, którą chciał moja córcia. Nie pasuje mi, ale pewnie się już jej nie pozbędę. Niebieska jest zdecydowanie ładniejsza. Może pomieszam kolory?
U nas wczoraj wieczorem przeszła burza i mocno zlało cały ogród.

To niezmiernie mile co piszesz- dziękuję.

Niezapominajki zostaw w spokoju aż zrobią sie bardzo bardzo brzydkie. Wtedy je wyplewisz a wczesniej niech sie wysieją same. Jesienią albo wiosną przesadzisz sobie gdzie Ci bedzie pasować.

Z kolorami jest tak ze niezapominajki nie utrzymują koloru i nawet te różowe wrócą do swojej podstawowej barwy już za rok.
Przecież niezapominajki są to kwiatki z bajki....muszą byc niebieskie.

Pozdrawiam z Wielkopolski. Tu jest dużo chlodniej niż u mnie .
Urszulla 16:31, 05 maj 2018

mira napisał(a)

To nic tam nie grzej może w serduszke się orlik zaplątał - to jest orlik bo ma z tyłu ostrogę - jak wrócę to zrobię fotkę liści orlika i serduszko i Cu pokażę

Pozdrawiam

No to w takim razie orlik. Serduszkę wcięło.
mira 17:54, 05 maj 2018

Gosia susza nadal trwa , dzięki za info o pieciorniku tak zrobię

Anda - kącik ogrodnika uporządkowany bo mam dwa a w drugim bajzel

Sylwia - jutro zamiast relacji będzie podlewanie, szkoda że Cię nie było - podobało by Ci się - oczywiście pokażę co popstrykałam

Ula - mam nadzieję że fotki jakieś do pokazania będą mimo że mam brudną matrycę w aparacie

Elżbieta - dzieki za info o pięciornikach, tak zrobię, jałowców nie będę ratować koniec z nimi, Elu ja dla fotek w ogrodzie nie sprzątam a na polkach chwilowy ład za to na ziemi bajzel - przed wyjazdem na szybko szykowałam rośliny

Gruszka - wracam szkoda że nie blas zwłaszcza ze daleko nie miałaś - byl zakątek kalinowy i mega watanabe w ogóle podoobalo by Ci się

Katka - no niestety przechodzimy na kranówkę

I tak zamiast siać jednoroczne podlewamy
mira 00:47, 06 maj 2018

Moja majowa przygoda ogrodowa dobiegła końca.
Relacje będą i to obfite bo myśli aż się kłębią.
Proszę jednak o cierpliwość bo susza wielka i trzeba podlewać.

Zgrywam zdjęcia i dumam.

uzupełnię wątek z Kórnikiem który już jest i sama sobie poczytam inne relacje

mira 00:54, 06 maj 2018

Oczywiście zdam Wam relację ze spotkania TML w Elżbietówce.
Ale było fajnie.

Cudowne lilaki są. Dlaczego wciąż jeszcze uznawane za krzewy/drzewa nie do każdego ogrodu. Nie wiem.

Na szczęście są pasjonaci i kolekcjonerzy a ja miałam wielkie szczęście być razem z nimi i upajać się pięknem.

zapach zostawiam o cierpliwość proszę

pozdrawiam
Katkak 07:02, 06 maj 2018

Fajny wypad mieliście. Wrzuciłam specjalnie z dedykacją dla Ciebie dwa zdjęcia mojego oczka .
Obejrzałam sobie zdjęcia z Twojego ogrodu (mam osobny folder - ogród Miry) i wzdycham, wzdycham, wzdycham. Twój ogród ma w sobie wielką siłę przyciągania Mireczko. Jest nie tylko piękny, ale i taki tajemniczy, zagadkowy.... Taki jakie kocham najbardziej .
_Martini_ 08:32, 06 maj 2018

A wiesz, że wśród tych różowych niezapominajek dostrzegłam dwa niebieskie kwiatki. Zrobię tak, jak podpowiadasz i jeszcze przesadzę sobie niebieską sadzonkę z "ogródka" córci.
W Kórniku byliśmy rok temu, ale już po kwitnienia magnolii i lilakow. Arboretum musi być wtedy piękne.
Dorota123 10:32, 06 maj 2018

mira napisał(a)
Oczywiście zdam Wam relację ze spotkania TML w Elżbietówce.
Ale było fajnie.

Cudowne lilaki są. Dlaczego wciąż jeszcze uznawane za krzewy/drzewa nie do każdego ogrodu. Nie wiem.

Na szczęście są pasjonaci i kolekcjonerzy a ja miałam wielkie szczęście być razem z nimi i upajać się pięknem.

zapach zostawiam o cierpliwość proszę

pozdrawiam
W moim ogrodzie mam dużo lilaków, bardzo je lubię, a zapach wyczuwalny jest w każdym miejscu mojego ogródka. Mam 16 kęp bzów. Czekam na relację
Rench 17:17, 06 maj 2018

Też czekam na relację z wypadu majowego