Edytko i pozostali goście, katar mija i jak jutro wstanę o przyzwoitej porze, to wiadomo w którym kierunku mnie wiatr wywieje. Musze posadzić dalie przed deszczem.
Dziś miało padać w środku dnia i to mnie wstrzymało od wyjazdu, ale jutro już nie dam się nabrać. Spokojnych snów!
No to marnego operatora koparki miałeś. U mnie przed domem jest nie za duża powierzchnia, podczas prac kanalizacyjnych miałam na podwórku w porywach 3 duże kopary. Nic nie zniszczyli, a ciężko mieli manewrować wielkimi "łyżkami" między rosnącymi roślinami. Takich fachowców trzeba brać.
Cudnie śpiewa jak skowronek, ale nie da blisko podejść bo ucieka, a największym zoomie przy wietrze nie ostre. trzyma się zarośli nad rowem
Bogdziu pomocy!
No, dobra, koniec zimowego lenistwa Wiosna w pełni, czas wrócić na Ogrodowisko
Na lilaki oczywiście się wybieram, nie wyobrażam sobie inaczej Ewo, dziękuję, że o mnie dbasz Stęskniłam się strasznie
Lilak ubiegłoroczny, żeby zapachniało...
Między buksa a magnolką wciśnij jedną hortkę. Ja bym stawiała na 'Magical Moonlight' . Te same co ma Asiak. Po lewej od magnolki daj kolejne dwie. Ciut do przodu je sadź. Do przodu w stosunku do pnia drzewa. W ten sposób otulą pieniek
Trawnik przed nawozeniem i po.Moze nie jest perfekcyjny,ale jestem i tak zadowolona z efektu.Na pewno jest spora poprawa.Zielsko staram sie wyrywac recznie,ale nie ma go dużo na szczęscie.Dodam ,że trawa to graminex wembley .Nawożona tydzień temu saletra amonową,tak jak radziliście ..za co bardzo dziękuję.Jestem z siebie dumna
Nad moim stawem też mam magnolię. Koparka ja połamała w czasie gdy formowałem groblę.
Mimo tak brutalnego traktowania ona kwitnieee ( no, teraz już przekwitła)
A wiesz, że ja mam właśnie Betty i miałam dziś dokładnie takie samo skojarzenie? Widzę ją siedząc przy stole w jadalni, dziś nie wytrzymałam i przez okno zrobiłam jej fotkę. Jak urośnie, będzie piękny widok, chociaż już ją widać ponad żywopłotem.
Znów piękne smaczki pokazujesz i chciejstwa mi się włączają. U nas dziś też ledwie pokropiło.
Tu większość purple pion, plus trochę jssnych (to był mix z L).
Widać też powolutku jak się tworzy rabata sesleriowo- szałwiowa
Pączek na LO
I ogródek z nieco innego kąta )