Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 19:42, 27 lut 2018

Do góry
goskocie napisał(a)
Uff skoro mam pozwolenie to wstawiam moje Tulaczki
W sumie coś z ogrodu mają, jeden jak ogrodnik w spodniach na szelkach i wypasiony owad i sukienka w kwiatki ;-P Czyli to jest to co robię poza ogarnianiem nowych ziem

O mamo, majstersztyk
I Podkarpackie Targi Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu 19:38, 27 lut 2018

Do góry

Serdecznie zapraszamy na I Podkarpackie Targi Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu, które odbędą się 10-11 marca 2018 roku w G2A Arena w Jasionce.

Podczas targów GARDEN EXPO znajdziecie wszystko czego potrzebujecie do ogrodu. Narzędzia, maszyny i akcesoria do pielęgnacji ogrodu, środki ochrony roślin a także przegląd oferty szkółek roślinnych oraz firm związanych z branżą florystyczną i architekturą ogrodową. Dodatkowo kącik porad ekspertów.

Targom towarzyszyć będzie strefa produktów regionalnych wytwarzanych na Podkarpaciu. Targi dają uczestnikom duże możliwości poznania trendów w ogrodnictwie, ale także są świetną okazją dla wystawców, którzy mogą zaprezentować swoją ofertę szerokiemu gronu odbiorców.

Więcej informacji na stronie wydarzenia http://garden-expo.pl

Miejsce, gdzie najłatwiej mnie znaleźć 19:31, 27 lut 2018

Do góry
Winnie napisał(a)
Wendy, arystokratka to ‘Uetersener Klosterrose’.
Z dzikich mam pomarszczone: ‘Kórnik’ (u mnie niewiele ponad metr wysokości, kwiaty dość duże, białe),

'Ritausmę' (ok. 1,2m, cudowne białe kwiaty z różowym muśnięciem, zebrane w bukiety)

Doturlałam się do Ciebie i bardzo się cieszę bo nasyciłam się pięknymi fotkami które teraz tak grzeją.
Na pierwszej stronie epimedium mnie zachwyciło, mam już jeden krzaczek i na pewno kolejne nabędę tym razem rubrum.

Jaki duży masz ogród, jest stara i nowa część?

te róże też mam ale bardzo młode, teraz będzie ich drugi sezon i ciekawa jestem na ile urosną.

Co tak umilkłaś, pokaż jak przygotowania poczyniłaś już

pozdrawiam
Ukojenie 19:30, 27 lut 2018

Do góry

Ukojenie 19:29, 27 lut 2018

Do góry
Foto-raport wysiewowy dzis po pracy:

Pomidory

Kalarepa

Ranczo Szmaragdowa Dolina 18:13, 27 lut 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ciut słonka jeden z niewielu dni tej zimy

Sylwia, te zdjęcia robiłaś wczoraj? Chyba niemoźliwe
Ogród na piasku i z wielkim murem 18:07, 27 lut 2018

Do góry

Trochę koloru dla rozgrzewki
Przedogródek pod dębem 17:59, 27 lut 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

Dalej na brzegu kolekcja irysów. Obecnie znacznie bogatsza:

Opisywałem również, że za rzeczką są łany śnieżyczek. Zdjęcie nie oddaje stanu rzeczywistego. Jest ich naprawdę ogromnie dużo. Łany ciągną się około 1 km:

Przepięknie dobrane odcienie fioletu z bielą!

Jeśli można - baaaaardzo proszę o lepsze zdjęcie łanów śnieżyczek... Chyba umarłabym ze szczęścia, gdybym takie miała

Pozdrawiam serdecznie!

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 17:26, 27 lut 2018

Do góry
a jak o szyciu mowa to wrzuce Wam mojego rekina kredkozerce

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:06, 27 lut 2018

Do góry
Takie ptaszki urzędowały dzisiaj na modrzewiu w pracy. Było ich całe stadko i tak zajadały nasionka aż miło było patrzeć. Część ptaszków dziubało nasionka na parapecie i udało się zdjęcie zrobić.
Stołowało się też stadko dzwońców. Widać że ptactwo bardzo wygłodniałe i ciężko im w takie mroźne dni.
To chyba czeczotka.

Tu kiepsko widać bo ukryte wśród gałązek i szyszek.
Przedziwny Ogród 16:53, 27 lut 2018

Do góry

Zielona przestrzeń 16:33, 27 lut 2018

Do góry
koliber napisał(a)
W LM mieli jeszcze takie fajne kolorystyczne zestawy

Nie wykluczam, że się na któreś skuszę

Wow! Ale zakupy. Gratulacje
Może i ja na mieszankę kolorystyczną się skuszę?
Dalie - Dahlia 16:22, 27 lut 2018

Do góry
Dalia Kometa

Dalia Rumba

Dalia NN

Dalia Franz Kafka
Podmiejski ogródek 15:40, 27 lut 2018
Do góry
makadamia napisał(a)

Mi ta podłoga zupełnie nie pasuje do sufitu, więc na pewno zdecydowałabym się ujednolicić, albo sufit albo podłoga, ale skoro podłoga solidna i najładniejsza, to zdjęłabym sufit i wygładziła, dałabym do niej jasne ściany i fajne mebelki
Metamorfoza- nowy ze starego 15:26, 27 lut 2018

Do góry

Tak wyglada ten mniejszy rodek
Metamorfoza- nowy ze starego 15:09, 27 lut 2018

Do góry
Zielona przestrzeń 15:03, 27 lut 2018

Do góry

Oj kusisz, kusisz taka ofertą... Już sobie postanowiłam, że w tym roku tylko dalie pomponiaste i cynie... A Ty pokazujesz takie cudeńka...
Podmiejski ogródek 14:39, 27 lut 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Też o nich pisałam właśnie, ale nie wiem czy Asia nie doczytała, czy nie w jej klimacie Ja takie wielbię, choć nie mam niestety

Do obu Kasi:

No właśnie mocno myślałam o takich panelach, ale jakoś nie mam do nich serca. Coś mi nie leżą.

Dodatkowym utrudnieniem są drzwi na strych - przy podeście, w samym rogu:

Teraz są sprytnie ukryte w tej boazerii i nadal bym chciała, żeby były ukryte, a z panelami trudno to pogodzić.

Jakby był tynk i farba, to myślałam o ościeżnicy ukrytej i skrzydle "do samodzielnego wykończenia"(o dziwo - wychodzi taniej niż drzwi standardowe!)

A propos drzwi i powyższego zdjęcia: druga rada potrzebna.
Na górze są 4 pary drzwi i ze względu na skosy, co najmniej 2 pary muszą być otwierane na zewnątrz (tj.: na antresolę). Ale te drzwi po lewej (te otwarte) jak będą otwierane na zewnątrz, to będzie niewygodnie przechodzić.

Pogodzić się z niewygodą, czy się nie certolić i zrobić te jedne otwierane do wewnątrz?
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:17, 27 lut 2018

Do góry
iwka napisał(a)

nie wygląda ładnie, nie wiem dlaczego, może zmarzła, u mnie prawie śniegu nie ma. Mam ją w dwóch miejscach, w jednym jak siano wygląda jakoś szczególnie się tym nie przejmuję, mam nadzieję że odbije

na bank odbije i będzie zaraz piękna.
w polowie marca możesz już ciąć to suche siano
Mój ogród - trudne początki - Paula 14:02, 27 lut 2018

Do góry
Ciag dalszy moich rabatek
Moja piękna,ogromna rozplenica Karley Rose

Pas hortek koło domu, jeszcze w wersji slim bo musi być miejsce żeby rozstawić rusztowanie do położeniu akrylu na dom, ale jak tylko się będzie dało dostanie więcej szerokości

Wygląd ogólny naszego domu wybaczcie jakoś i bałagan ale to jedyne jakie mam - w trakcie ocieplania

Na koniec moje donice jeszcze przed starym domem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies