Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

tulucy 22:35, 01 maj 2018

Asiu a jakie masz wymiary tej szklarni? Dałabyś namiar na PW?
asiak 06:42, 02 maj 2018

Iwk4 napisał(a)
Super sprawa, ta szklarenka Dziękuję ci bardzo za fotki
Asiu, sałata ci wychodzi na spacer
Ciekawa jestem, gdzie takie druty można kupić? Zadowolona z nich jesteś?
Część pomidorków planuję prowadzić na sznurkach podwieszonych do góry. Ale nie wszystkie mi się uda, bo linka może iść w jednej linii, a myślałam, by pomidorki posadzić w dwóch rzędach.
Asiu, nie masz pojęcia, jak mnie dziś ręce swędziały, by część posadzić. Sprawdziłam jednak prognozę długoterminową i ona pokazuje, że 14/15 w nocy u mnie będzie 2 stopnie tylko. Znając życie, jak posadzę, będzie na minusie. Można by znicze na noc zostawić, ale jeszcze nie wiem, czy to zdaje egzamin i ile ich dać ... z drugiej strony to jeszcze dwa tygodnie. Teraz się męczą, a też już mają kwiatki...

Iwonko te druty kupowałam na allegro. Będę je mieć pierwszy rok. W zeszłym roku tez miałam na sznurkach, ale jak pomidory się rozrosły były tak ciężkie, że i sznurek ledwo trzymał. Jak będzie zimno też zapalę znicze, ludzie tak robią Jeszcze mam trochę bałaganu w szklarni, bo stoją wysiewy jednorocznych. Ale z nimi muszę poczekać do połowy maja Muszę jeszcze tylko dokupić dwa ogórki. Będą rosły tam, gdzie te kratki
asiak 06:45, 02 maj 2018

_Martini_ napisał(a)
Dziewczyny, ja Was szczerze podziwiam i chylę czoła za te eysiewy i uprawy warzyw. Ja nie miałam zamiłowania to tego. Może dlatego, że ogólnie z kuchnią mi się to kojarzy a ja mam raczej dwie lewe w kuchni

Dzisiaj czytałam artykuł Monty Don'a, lepiej sadzonki przesadzić później kiedy jest ich czas, niż kazać im smętnie wegetować w niesprzyjających dla nich warunkach

Martynko ja pomidory kupiłam gotowe sadzonki, jedynie kwiaty jednoroczne wysiałam
asiak 06:46, 02 maj 2018

Kasiolaaa napisał(a)
ale kociaki wole tak naprawde psy ale takiego kota to bym chciala miec są przeurocze przesylam buziakiiii

Dziękuję Kasiu
asiak 06:47, 02 maj 2018

kamila66 napisał(a)
Asiu koty jak posągi wyglądają

Dziękuję Ci Kamilko
asiak 06:48, 02 maj 2018

kamila66 napisał(a)
Zamówiłam róże po dwie sztuki Dolce Vita, Hansestadt Rostock, oraz Garden of Roses

Śliczne różyczki Moje Hansestadt już rosną O jedną sztukę dostałam za dużo i latałam z nią po całej działce, ale w końcu ją wsadziłam
asiak 06:50, 02 maj 2018

Anda napisał(a)

Asiu, super szklarenka i zawartość Moje pomidorki jeszcze czekają przy oknie.

Kamilko, to bardzo jestem ciekawa jak Ci się te różyczki spodobają Gdzie Ty masz jeszcze miejsce?

Ewuś dziękuję
asiak 06:52, 02 maj 2018

Miłego dnia dla wszystkich

paulina_ns 07:07, 02 maj 2018

Asiu szklarenka pierwsza klasa ja wczoraj do skrzynek posadziłam ogórki to pierwsza moja przygoda z nimi kociaki śliczne pomiziaj je ode mnie
08:42, 02 maj 2018
Asiu piękny masz porządeczek w szklarence i na działce. Ja pomidorki wsadziłam do gruntu, niech dzieje wola nieba, co będzie to będzie. Rosną już 2 tygodnie.

Jak tam twoje bukszpanki, kóre ci chorowały? puściły listki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies