Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

kaz742011 22:11, 01 maj 2018

Ładna ta nowa hosta. Niestety ja jak Toszka nie mam miejsca na takie potfory ( choć cudne ) w moim małym ogrodzie.
Anda 22:14, 01 maj 2018

Sliczny ogrod i sliczne hosty. Guacamole tez mi sie spodobala
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
m_gocha 00:08, 02 maj 2018

Funkia Guacamole cudna
Ja mam hostę sum and substance i też robi się potwór choć piękny
Czy to drzewko kolumnowe cytrynkowe to wiąz wredei?

No i zapomniałabym napisać że jak zwykle pięknie, wszystko uporządkowane, wypielęgnowane...
anbu 07:33, 02 maj 2018

Dla Marti zdjęcie Guacamole, może jednak się zdecydujesz Dziś nie ma słonka, troszkę pokropiło i widać jej naturalny kolor
Może jak nie masz na nią miejsca to pomyśl o Inniswood Funkia, ma śliczne karbowane liście, fajny kolorek i jest chyba mniejsza

Asiu dziękuję

Asiu ciekawa jestem jakie hosty zamówiłaś? Ja jeszcze coś domówię, na pewno

Haniu po tym co Toszka pisała w różnych wątkach, że rozplenice należy ciąć późno, obawiałam się że je uśmierciłam Ja swoje wycięłam, przed przymrozkami marcowymi

Toszka dobrze, nie będę cięła w czerwcu, tylko włączam obserwację
Odnośnie wielkości roślin u Ciebie, to wszyscy powinni wziąć poprawkę. Nigdy nie zapomnę zdjęcia Twoich ostróżek ... wyższych od wieży Eiffla Dzięki za rady :*

Hej Asiu Bierz hosty, są śliczne i wdzięczne

Monia te drzewka to Wiąz Camperdownii (po lewej) a po prawej Buk Dawyck Gold

Kasiu dzięki, może Ci się Inniswood Funkia spodoba

Ewo dziękuję

Gosiu ja chcę jeszcze American Halo, specjalnie zostawiam dla niej miejsce przy płocie, w samym rogu
To drzewko to Buk Dawyck Gold. Polecam bardzo
Ma cały sezon takie seledynowe liście i jest bardzo dostojny W zeszłym roku nie był tak spektakularny, bo go przymroziło w maju
U nas w zeszłym roku 9 maja było -5 stopni, buki już cały sezon nie zachwycały
jolanka 07:59, 02 maj 2018

Wiązy świecą z daleka.
Guacamole wygląda świetnie, u mnie miejsce jest więc na pewno jak znajdę to kupię
Zamierzam dzisiaj wykopać i dzielić hosty takie tradycyjne bo urosły za bardzo i aż się boję
Kasia_CS 08:23, 02 maj 2018

Toszko, widzę, że jesteś I tak sobie myślę, bo ostatnio przeglądałam moje fotki hostowe, bo chciałam porobić przesadzanki... czy ja mogłam od Ciebie dostać guacamole? Bo mam coś bardzo podobnego
08:37, 02 maj 2018
Dzięki Aniu no właśnie ten drugi wiąza wredei mi przypominał, ale kolor inny. Piękne masz te drzewka
Buziam
MagdaBaj 11:23, 02 maj 2018

Dziewczyny czy wiąz na pełnym słońcu wytrzyma?
Catalinasdiary 11:28, 02 maj 2018

Ale się dzieje w ogrodach, no lato jak nic. Tak kolorowo. A ja właśnie tę hostę do koszyka wrzuciłam, bo potrzebuję dużego pottfora do rozjaśnienia i zasłonięcia ziemi by chwasty nie szły. Piękna jest.
Toszka 11:51, 02 maj 2018

MagdaBaj napisał(a)
Dziewczyny czy wiąz na pełnym słońcu wytrzyma?

Jakiego wiąza masz na mysli?