Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 06:57, 02 maj 2018

Pod lasem

wsadzona jesienią metasekwoja

admete 06:57, 02 maj 2018

admete 06:58, 02 maj 2018

Różaneczniki pod oknami dają czadu
rok temu nie kwitły, bo złapał je przymrozek

Mala_Mi 11:16, 02 maj 2018

Wiedziałam że cyganisz z tymi kilkoma kwitnącymi

Wianek na drzwiach cudny

A ogród ..no cóz.. mogę go brać w ciemno
iwonkap 13:13, 02 maj 2018

Aga a co ile masz posadzone te graby ?
admete 06:13, 03 maj 2018

Mala_Mi napisał(a)
Wiedziałam że cyganisz z tymi kilkoma kwitnącymi

Wianek na drzwiach cudny

A ogród ..no cóz.. mogę go brać w ciemno

Aniu cieszę się że znalazłaś chwilkę żeby do mnie zajrzeć

Cuś tam kwitnie ale to takie popierdółki w porównaniu z Twoim buszem hahahahahaha

Dziękuję za wianek , to taka moja odskocznia i zajęcie na niepogodę - bo już wiesz że ja - tak jak Ty , na tyłku posiedzieć spokojnie nie umiem hahahahahahaha
admete 06:13, 03 maj 2018

iwonkap napisał(a)
Aga a co ile masz posadzone te graby ?

Iwonko muszę zmierzyć ale to kilka metrów
admete 06:28, 03 maj 2018

Na ogrodzie mało co zrobiłam bo cały dzień zleciał na innych zajęciach, jeżdżeniach, załatwianiach drobnostek, zakupach jedzeniowych, zbierałam sosnę na sosnóweczkę , potem pojechałam odebrać moją kreację na komunię brakuje mi tylko bluzki i strasznie się ciesze że w jednym sklepie udało mi sie kupić wszystko włącznie z butami i torebką - bo nie lubię marnować czasu na zakupy ubraniowe , potem pojechałyśmy z mamą na działkę zawieźć jej kilka bylin ode mnie i miskanty i wreszcie widać że ogródek mamy odbudowuje się po tym jak jej wszystko do siebie zabrałam hahahahaha

wróciłam koło 21 zjadłam i miałam już iść paść a tu okazało się że u młodszego zebrała się ropa na dziąśle od zęba którego rozwiercaliśmy w zeszłym tygodniu . Godzina prawie 22 a u nas w kielcowie nie ma żadnego pogotowia stomalologicznego, zaczęłam dzwonić po znajomych czy nie mają jakiegoś dentysty który ma gabinet przy domu i na szczęście koleżanka miała jakąś wizytówkę do gabinetu który otwarty jest do 24. Dentystka przyjęła nas, rozwierciła jeszcze dwa kanaliki i przebiła ropień a mnie spadł kamień z serca że dziś będzie już spokojny dzień bez stresu że dziecko będzie cierpiało a my jeździli po innych miejscowościach w poszukiwaniu dentysty.

mam nadzieję że dzisiejszy dzień będzie już spokojniejszy i skończę wreszcie porządki w warzywniku uffffffffffffffffffff

aha był jeden milszy akcent w ciągu dnia

podjechałam do ogrodniczego bo mam znajomej obsadzić na tarasie 14 donic
dla mnie kochającej kolory i byliny o wyzwanie ponieważ znajoma chce tylko wszystko zielone, najlepiej iglaki żeby nic nie musiała przy tym robić
plan mam, ale nie kupiłam nic z tego co sobie wymyśliłam bo nie było

ale kupiłam sobie moją wymarzoną magnolię

dowieźli cudowne wielkie kwitnące na żółto okazy w cenie 450-650 za sztukę , kwiaty cudne bananowy kolor a w dotyku mięsiste widac że trwałe, obok tych wielkich sadzonek stał sobie patyczek za 55 zł - i takie maleństwo sobie kupiłam. Nie wiedziała gdzie ją wsadze, ale przez przypadek znalazłam idealne miejsce . Jak wsadzę to pokażę bo musze kupić jej woreczek ziemi na start

a kupiłam magnolię yellow bird

napiszę jeszcze skąd zakup magnolii które myślałam że nie mają u mnie szans, wczoraj jak wyszłam z aparatem dojrzałam na mojej rok temu przesadzonej umierającej magnolii którą skazałam już na straty 4 kwiaty - nigdy tyle nie miała góra 2

dlatego poczuałam że mam szansę w innym miejscu też jakąś uhodować
to było jak nic przeznaczenie hahahahaha

nie patrzymy na burdello doniczkowe

admete 06:29, 03 maj 2018

i sesyjka z wczorajszego poranka

admete 06:29, 03 maj 2018