Z kamieni od Asi z "Ogrodu w remoncie" powstaje skalniak. To miejsce w pełnym słońcu od rana do wieczora, więc myślę, że skalnym roślinom będzie tam w sam raz.
Przestrzenie między dużymi kamieniami obsadzę wiosną czerwonolistną aceną, która ładnie porasta takie szczeliny.
przeglądam Twój wątek, nie jestem dobra w planowaniu ale śliwy mi żal, musieliśmy wyciąć wszystkie owocowe drzewka by dom postawić. Najbardziej żal mi starej antonówki i węgierki. To, że drzewo nigdy cięte nie było nie jest przeszkodą by zrobić to teraz (w lutym) jeśli jesteś pewna, że tego potrzebuje. Co to znaczy, że są pomarszczone - najlepsza węgierka to taka pomarszczona Skoro to działki ROD to z pewnością znajdzie się na miejscu jakiś życzliwy sąsiad, który popatrzy i doradzi przy drzewkach owocowych
Witaj Sylwio
Po podsumowaniu doszłam do wniosku, że trochę tych udanych rzeczy było, chociaż czasu wiecznie brakowało, a zwłaszcza na wycieczki krajoznawcze, mam nadzieję, że w tym roku coś się uda zobaczyć
Zdjęcia były w sezonie, w miarę na bieżąco, ale zawsze można troszkę powspominać
Roslinki rosły,coś widac altana zmienila kolor i wejscie od strony ogroduwkrotce i meble....kiedys chce jeszcze wymienic te kratki w altanie na poziome listewki...
Jeszcze 2 rabatki...jedna jest na szambie,ktorego nie lubie,bo nie moge zadnego drzewa posadzic i jeszcze te dekle i paskudna altanka
Wykopki i posadzone roslinki..
I jeszcze parę zdjęć ilustrujących obecny stan rabatek wzdłuż ścieżki (od furtki wejściowej). Są tam tylko dwa wiekowe krzaczki piwonii i róża NN, która późnym latem zakwitła na czerwono. Dodatkowym problemem jest to, że z obu stron rosną tuje i pełno na tym terenie korzeni tych drzew... nie wiem, co tam będzie można posadzić
Miejsca zaznaczone na zielono to rabatki, które są do zaplanowania. Będzie jeszcze trochę poprawek pomysłów, które zrealizowałam przed O. Na szczęście nie było tego dużo
Zdjęcie z 8 stycznia to teren, na którym powstaną rabatki zaznaczone w kształcie litery L (po lewej strony od wejścia).
Poniżej zdjęcia 3 krzaczków, które trzeba przesadzić, może wkomponować w te rabatki? Cdn.
Przepraszam, że u was nie piszę, jestem teraz cichym podglądaczem zamieszczam trochę zdjęć u mnie, żeby wątek nie spał i trzeba jakoś te zimne dni do wiosny przetrwać
Takie ładne róże w czerwcu we Władysławowie sfotografowałam
i clematisa: