Jeszcze wracając do tematu żółtych rabat tak przy okazji
makadamia napisał(a) Po latach 90-tych, chorych na "pastelozę", kiedy to malowało się pokoje na "przytulne" morelki, brzoskwinki i inne pomarańcze, a w ogrodach rosły czerwone i żółte tulipany - ciepłe kolory zostały na wiele lat wyklęte. Wszyscy lubili bile, róże i fiolety, nikt nie znosił pomarańczy, żółci, czerwieni (ale, rzecz jasna, kogokolwiek by się zapytać, to on nie podąża za modą, co to, to nie ).
Teraz dopiero trend się odwraca i te kolory wracają do łask, choć już w trochę innym wydaniu
ŻÓłto-biała rabata może świetnie wyglądać .
To był pierwszy pin ktory wyswietlil mi sie jak szukalam zolto- bialych rabat
Ja bym nie chciała jednak iść aż tak mocno w bylinowki.
makadamia napisał(a) Przemkowa rabata może być świetną inspiracją . Tylko bordowe żurawki zabrać i gotowe .
Te białe kwiatki to chyba margerytki (złocienie), do tego białe lilie, jak Toszka proponuje, hortensje limelight by mi tu bardzo pasowały,
a z żółtego - hosty aureola, kulki z trzmieliny emerald gold, przywrotniki?
te tawuły to przemyślałam, że trzeba by im kwiaty obcinać, bo różowy nie będzie tu konweniował
Zdecydowanie na tak
A w szczególności te kule zatopione w żółtych trawach (hacone) wyglądają cudnie.
mrokasia napisał(a) Aaaa, doznałam olśnienia . Z mojej frontowej rabaty, na której mam żółte tawuły, kosodrzewinę i rozplenice, wywalę kwitnące na czerwono rozchodniki a dosadzę fioletową liatrę i białe jeżówki plus brązowe trawy. Jak dobrze, że tu zajrzałam i poczytałam o żółto- białych rabatach .
Zaglądaj do woli
anbu napisał(a)
Kurcze a za mną od jakiegoś czasu chodzi żółto-biało-fioletowa
No widzisz
Rob i ciesz się z koloru. Choć Ty już masz zaczątki żółtego.
UrsaMaior napisał(a) Hej Mam biało żółtą rabatę, bardxo fajnie i świeżo to wyglada. Białe są jeżówki, a żółte liliowce Stella d'Oro.
Hej hej, do Ciebie zaglądam regularnie choć po tajniacku
Zawsze patrzyłam na całokształt ale żółto biała rabata mi umknęła. Idę zaraz szukać do Cie
Margerytka40 napisał(a) Podglądam z zaciekawieniem planowanie