Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

romaya 15:03, 16 kwi 2018

jolka napisał(a)

Wiesz.. mój ogród jest coś jak tytuł Twojego wątku - daleko od szosy Więc nie ma mnie kto za bardzo pochwałami motywować.

Coś mi się zdaje, że niebawem zaczną do Ciebie zjeżdżać wycieczki młodych adeptów architektury krajobrazu i pożałujesz, że nie mieszkasz jeszcze dalej od szosy
Magleska 20:38, 16 kwi 2018

owocówki dają czadu
każdą część ogrodu masz śliczną ,ale tą owocową to zachwycam się strasznie -jak Toskania prawie
Kawa 10:52, 17 kwi 2018

o matko już porzeczki???

Jola twój ciemiernik miał focha i nie zakwitł chyba zmarzł biedak
a siewki twoje to wiesz ja cały czas chętna
m_gocha 13:26, 17 kwi 2018

jolka napisał(a)

na dole siewek aż grubo! aż żal wywalać
Jola, nie wyrzucaj! Zaadoptuję chętnie
Cudne masz te kępy
Ależ u Ciebie owocowe szaleją! Jednak masz zdecydowanie cieplej (tak jak na wzgórzach Toskanii )
Pszczelarnia 13:33, 17 kwi 2018

jolka napisał(a)
Jeszcze na koniec porzeczki wrzucam - moja duma normalnie Wyglądają jak las, hehe
To zasługa eMa, bo je obornikiem podkarmia i rozmawia z nimi

Całe są zapączkowane ma maxa. Ale jak to mówią ... masz nie ciesz się, nie masz nie smuć się Nie wiadomo czy ich jakiś mróz nie sieknie, albo inne dziadostwo nie zje

Cudne zagony, będziesz je przetwarzać?
MalGosia 17:09, 17 kwi 2018

Jolu
a już miałam się z motyczką po sieweczki ciemierników wybrać, a dziewczyny rozplanowały! widzisz, za wolna jestem
ale co własne owoce i warzywa, to własne - zawsze można podczas prac ogrodowych coś skubnąć i jakieś danie upichcić!
ostatnio dokupiłam agrest, bo na starość poprzestawiało mi się i polubiłam :/
paulina_ns 17:46, 17 kwi 2018

Chciałabym mieć tak ogród ogarnięty, jak Ty masz porzeczki hihi oj będzie soków w tym roku wszystko pięknie, uwielbiam ten czas
nicol21 12:49, 22 kwi 2018

Piękny ogródek, piękny sad! i to tak super utrzymany t osię nie dziwię że wszystko pnie się do góry i boi eksmisji!
a zając się dostał mimo że macie zamknięty ogród? jak to? teraz to raczej szkód nie narobi ale zimą w śniegi to już potrafi nieźle poobgryzać....

Milego odpoczywania z podlgądaniem roślinek
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
jolka 19:50, 22 kwi 2018

Grodzia napisał(a)
PORZECZKI są mega kiedy je sadziliście ? my posadziliśmy w zeszłym roku

Porzeczek mamy kilka rodzajów Jedne rosną 3 lata, drugie 2, a trzecie 1 roczek
Jak ich mróz nie załatwi, to ciężko będzie uniknąć łamania się gałęzi

jolka 20:00, 22 kwi 2018

romaya napisał(a)
Coś mi się zdaje, że niebawem zaczną do Ciebie zjeżdżać wycieczki młodych adeptów architektury krajobrazu i pożałujesz, że nie mieszkasz jeszcze dalej od szosy

Madzia, póki co mam jednego adepta Mój chrześniak Oliwier - lat 7 Wczoraj musiałam tłumaczyć po co kora na rabaty i po co mistura z pokrzywy Strasznie dużo pytań zadaje taki małolat

A mój wzrok dziś zatrzymywały zdecydowania Amanogawy

Jeszcze wczoraj były w pakach, rano pół-na pół, a teraz to już jeden wielki bukiet Love it