Jednak klatko-karmnik stoi zdecydowanie za daleko od okna Muszę poprosić aby eM przeniósł go chociaż na kilka dni na taras to będę mogła jakieś porządniejsze zdjęcia zrobić.
Aniu tak
Pręty w beton do połowy głębokości( to czarne) i wystają nad belki
śruby duże na prętach w betonie ze dwie trzy na każdym do zablokowania przed wyrwaniem( te szare "poziome"kreski)i nad belkami też , tak żeby betonowe elementy zostały skręcone z belkami, i dopiero na to możesz na belkach bić deski pomostowe, długość tak jak narysowałaś x krótszy od y o 1/3cią
i powinno być ok
Dziewczyny, macie jakiś patent, jak zabezpieczyć tulipany, które wzeszły, przed tymi mrozami?
U mnie ma być przez najbliższy tydzień do minus 15 w nocy.
Te pod oknem zabezpieczyłam choinką, ale choinka mi się skończyła
Mam jeszcze dużo tulipanów w żwirku i boję się, że je zmrozi w tych kamlotach.
Zostaw tak jak jest nic im nie będzie. Przycinaj każdego roku od samej ziemi jak chcesz mieć gęsta ścianę. Mój sadzone ok 60-70 cm i dobrze rosną mam brabant ponad 200 szt
koliber To jest Szkarłatka Amerykańska taki rarytasik bylinowy dorasta do 2-2.5m wysokości. Należy być z nią ostrożnym, gdyż cała jest trująca i po jej surowym spożyciu mogą wystąpić nudności, zawroty głowy czy biegunka. U mnie rozsiewa się wszędzie sama kochają jej owocostany ptaki
Pierwsze ma białe kwiaty które potem mają zielone owoce i ich barwa robi się czarna owoc odpada i zostaje czerwona szypułka wyglądająca jak kwiatek.
Polecam ale nie przy dzieciach bo trzeba ostrożnie z tą rośliną
Rośnie na słońcu jak i w półcieniu.
Kilka fotek o różnym rozwoju tej rośliny szukałem i mam
30 cm od płotu to wystarczająco na cisy.
Serby po prawej stronie od zachodu lepiej przysłonią Ci ogród od mroźnych wiatrów i na pewno pół/pół głupio nie będzie wyglądać przy takiej długości.
Na wprost serby też ładnie wyglądają jak nie chcesz za bardzo mieć mieszanego żywopłotu to je tam zostaw a dokup sobie serby na prawą stronę i będziesz miała jeszcze lepiej. Z ewentualnym nadmiarem cisów coś się wymyśli na tym etapie ogrodu-a nie myślałaś żeby posadzić je koło trarasu zamiast tego parawanu co Ci wiatr przewrócił