no to widzę rewolucja na całego będzie ja bardzo lubię linie proste, też zmieniałam swoje fale.
Tylko musisz dobrze je rozplanować, żeby nie robić często uskoków, na krótkich odcinkach bo w rogach kosi się koszmarnie, zawsze coś zostanie w kąciku.
Wybaczcie, że odgrzewam stary kotlet, ale Sierotka przypomniała mi stare dobre czasy i tak się składa, że swoje skrzynie - jak powstawały mam tylko w wątku o skrzyniach, a jak wkleję tu to zawsze odnajdę.
Jak pogoda w tym roku pozwoli to chcę zrobić pomost przy stawie. Tyle tylko, że ze względów powiedzmy formalno-prawnych nie mogę mieć bali wbitych w wodę. Cała konstrukcja będzie oparta na betonowych filarach za stópką lanych na głębokość ok 1,2m. W to stalowe kotwy, na to drewniane belki o grubości 20cm. I tu pytanie- ile za ostatni filar można wyciągnąć nad wodę?
Gabrysia witaj natknęłam się na Twój cudowny zakątek i bardzo zainteresował mnie Twój warzywniak w skrzyniach właśnie niebawem zaczynam taki tworzyć ,tylko muszę skrzynie podnieść wyżej znacznie nie mogę pracować w pozycji pochylonej zastanawiam się na czym je ustawić zaznaczam wątek ponieważ pięknie tworzysz na dzialeczce .
Tak są Bożenko i chyba we wczesniejszych postach pisałam no i mam jeszcze takie cudenko, które teraz właśnie się stołuje Jestem chora akurat to mam czas na obserwacje i zdjęcia i tak godzinami mogłabym je obserwować U Ciebie też zawsze dużo ptaszków. Pozdrawiam
Może ktoś ma taką roślinkę w swoim ogrodzie? Ja kupiłam ją w ubiegłym sezonie jako bylinę, ale już w zimie (przed mrozami) nie było po niej śladu. Może ktoś ma więcej doświadczenia w tym temacie? Na rabacie wygląda fajnie, szkoda mi jej.
Zdjęcia wszystkie robię z domu i jeszcze nie ma ślonka więc trudno o dobrą jakość. Ptaki w dodatku się kłócą, gonią, ruch jest cały czas Nie mam tu gili bo też są. Musze zapolować na nie
Jak już nie da się wyjść to chociaż mam wielką radośc z widoku tych ptaszków a latem ten śpiew bo i kosów u nas też jest dużo. Wieworki też są cudowne tylko trudno im zdjęcia zrobić a szczególnie jak przelatują po parapetach
Królowa GRUBODZIÓB no i kolorowo i zimą u mnie
1. Czy koniecznie musi być tam wysokie duże drzewo?
2. Mi brakuje czegoś czerwonego - wiem ambrowiec się pięknie przebarwia jesienią, ale może posadzić go w innej części ogrodu jako soliter a pod nim żurawki, niskie trawy, a na tej rabacie coś innego?