Pomysł bardzo fajny tylko śliwy wydają mi się nisko szczepione, czy anabelki ich nie pożrą? Teraz stoją w doniczkach, po wkopaniu będą jeszcze niższej. Ja dałabym troszkę wyższe drzewka.
Wracajac do tematu mojego trawnika sianego na jesien... moze ktos jakos wytlumaczyc to jak rosnie u mnie trawa? Miejscami jest super gesto a w wiekszosci trawa jakby nie rusza z miejsca. Kilka przykaldów...zdjecia
Wbilem łopate zarowno w to miejsce gdzie trawa urosla gest jak i tam gdzie nierosnie i nie widze zadnej roznicy w glebie...
A może po prostu dużo cebulowych? Ja dałabym obwódkę z krokusów gęsto posadzonych a w środku dużo tulipanów kolorowo by było na wiosnę a nie zabrałoby miejsca roślinom, które już rosną.
Iza Forsycja kwitnie na tegorocznych przyrost ach, a może ja późno tniesz i nie zdąży zyrosnac pęd i nawiązać kwiatów. Tniemy po okwitnjeciu przypominam.
A to różowo kwitnąć roślina co to.
Witaj. Rabatka latem ładna jest, ale wiosną faktycznie wygląda na smutną. Wydaje mi się że nie jesteś mało cierpliwa Trzeba dodać jej koloru. Może kulce na dniu dodaj towarzystwo ( 3-4 tuje danica aurea ) będzie bardziej radośnie. Ja ekspertem nie jestem, i daleko mi do takiego stanu. Ale może pomysł Ci się spodoba. Pozdrawiam.