Danusiu chodziło mi o ścianę boczną prostopadła do tej co pokazałaś, na zdjęciu poniżej zaznaczyłem strzałką a na górze narysowałem rzut tej ściany, bo niestety na zdjęciu jej dobrze nie widać, a nie mam jak zrobić teraz nowego zdjęcia. To jest ściana granicząca z ścianą z drzwiami która widać na wprost. Ściana jest pełna ale ma nakręconą kratę.
chciałabym coś w takim stylu przy tej północnej ścianie tylko nie tak blisko domu od domu byłby krawężnik tak na 20 -30 cm wysypany kamyczkami i dopiero rabata
hihi ...moja jak była młodsza też tak kilka egzemplarzy załatwiła -najpierw koronę,póżniej patyk i na końcu wytargała z korzeniem
przejdzie jej jak zmądrzeje i zrozumie ,że nie może pańci roślin niszczyć
edit
mi się ten modrzew podoba ,ale mi ograniczanie gatunków marnie idzie
a jakbyś takie trzy posadziła za kocimiętką i kulkami ?lub w innym miejscu ?
Zime mam piekna, platki wiruja za oknem, psy i kot grzeja sie przed kominkiem, ja delektuje sie kapielami i celebruje kilka dni wolnego Szczescie? Tak, tak sie to nazywa
To nasadzenia całkowicie nieregularne, na wyczucie. Wyższe często pojawiają się niekoniecznie na końcu. Topiary sadzisz w sposób przemyślany, a z pozostałych roślin, o ustalonej liście gatunków oraz ilości wyliczonej na daną powierzchnię, tkasz gobelin.