Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

roma2 10:40, 27 kwi 2018

Zostawiam jeszcze kwiatki, coś na ząb i do przeczytania za tydzień. Wybywam na wieś

tulucy 20:11, 27 kwi 2018

Udanego wyjazdu
Przywitam się, może jeszcze zdążę przed wyprawą

Moje nornice też bojam się potraktować trutką przez kota. Chociaż niby piszą,że one po zjedzeniu smakołyku mają ciąg na chowanie się do norki.
A a propos propozycji telefonu,to nornice zmienia mi na nerwice. Widzę w tym sens niestety
anabuko1 21:22, 27 kwi 2018

To bergeniowe kwiatki ??
Jakieś inne niz moje.
a ten kieł to szparagusowy ??
anabuko1 21:23, 27 kwi 2018

Udanego wyjazdu,I wypoczynku dobrego!!
Toszka 22:31, 27 kwi 2018

gobasia napisał(a)
Pozdrawiam..
Szkoda ,ze tak póżno piszesz o hortensji...Może swojej bym dała szansę a tak już zdechła na kompoście...dwa lata siedziała jak zaklęta,wnerwiłam się i ...dostała wyrok

Basiu, aż chce się odpowiedzieć "a bo się pytałaś?"

A tak na poważnie - o hortensji już wielokrotnie pisałam na wielu wątkach, I co jakiś czas powtarzam przy każdej nadarzającej się okazji
BasiaLT 22:41, 27 kwi 2018

Uśmiałam się do łez z dyskusji z Makusią. Bo faktycznie sama też zgłupiałam kto kogo zabił i zakopał.
Gosialuk 16:57, 03 maj 2018

Witam się. Przyszłam z wątku od Makusi właśnie. Styl wypowiedzi nie do podrobienia.
Z zainteresowaniem czytam o hortensji pnącej, bo też takowe nabyłam w tamtym roku.
U mnie też wypuszcza takie płożące po ziemi pędy, które się ukorzeniają. Nawet się zastanawiałam, czy takiego dywanu z niej nie zrobić.
A Znaczy kapitan też uwielbiam.
roma2 19:33, 08 maj 2018

tulucy napisał(a)
Udanego wyjazdu
Przywitam się, może jeszcze zdążę przed wyprawą

Moje nornice też bojam się potraktować trutką przez kota. Chociaż niby piszą,że one po zjedzeniu smakołyku mają ciąg na chowanie się do norki.
A a propos propozycji telefonu,to nornice zmienia mi na nerwice. Widzę w tym sens niestety

Zdążyłaś . Tylko ja nie zdążyłam odpisać. Bardzo mi miło, że zajrzałaś. Nornica i nerwica dla mnie tożsame. Nstawiłam gnojówkę z czarnego bzu i mam zamiar nornice i to coś co zeżarło kolejną brzózkę, a właściwie jej korzenie przepędzić. Chyba, że ta gnojówka, a właściwie jej "zapach" pokona wcześniej mnie. Mam zamiar się nie dać
mrokasia 19:35, 08 maj 2018

roma2 napisał(a)

Grunt to odpowiednia miejscóweczka do odpoczynku .
roma2 19:38, 08 maj 2018

anabuko1 napisał(a)
To bergeniowe kwiatki ??
Jakieś inne niz moje.
a ten kieł to szparagusowy ??

Aniu to bergenie. Takie malutkie i śliczne . Jestem niepoprawną ogrodniczką z Ogrodowiska, gdyż nabyłam całe trzy (więcej nie było) z podpisem "bergenia". Widziałam, że to jakaś mniejsza, ale chciałam wypróbować, jak się u mnie zadomowią. Dwie się zadomowiły kwitnąco, jedna nie. Ale ma śliczne listki, więć ok. Kieł to szparag. Zwykły czyli jadalny. U mnie ma dożywocie, czyli nie zjadam (co znaczą dwa, czy trzy szparagi dla łasucha szparagowego!!!). Także do jedzenia kupuję. Mniam!