Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Wioletta 20:41, 26 kwi 2018

Tak właśnie planuje żeby zasłonić same wejście.
Iglaki wkoło drewutni, tak miały być jako osłonięcie.
Mój drugi plan to rabata wysepka osłaniająca wejście, ale wysunięta tak żeby łatwo za nią wjechać taczką.
Myślałam też nad ławeczką, sama nie wiem.
frezja 21:00, 26 kwi 2018

Wioletta napisał(a)
Tak właśnie planuje żeby zasłonić same wejście.
Iglaki wkoło drewutni, tak miały być jako osłonięcie.
Mój drugi plan to rabata wysepka osłaniająca wejście, ale wysunięta tak żeby łatwo za nią wjechać taczką.
Myślałam też nad ławeczką, sama nie wiem.

Może tak ?

Masz sporo iglaków to może iglaki w miejsce drzewek...wtedy kolor dołem dołożyć.

Przy placu zabaw masz pole do popisu. Ławeczka też się zmieści.
Wioletta 21:39, 26 kwi 2018

Dziękuję za szkic
Tak takie przedłużenie rabaty już mi da osłonięcie tych sprzętów. Pokombinuje z roślinami.
sandras09 22:14, 26 kwi 2018

frezja napisał(a)

Wyrysuj, jak ma to wyglądać.
[img size=270x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/161/1615991/original.jpg[/i Coś w tym rodzaju. Zastanawiam się czy na tle tego plotka jeszcze tez coś wsadzić .
frezja 22:20, 26 kwi 2018

sandras09 napisał(a)
Zastanawiam się czy na tle tego plotka jeszcze tez coś wsadzić .

To miejsce na rabatę nie pasuje. Lepiej po obu stronach.
Na tle płotka jak najbardziej jakieś drzewka.

Kati85 10:14, 27 kwi 2018

Witam.
Od jakiegoś czasu zagladam na ogrodowisko i przecieram oczy patrzą jakie macie piękne ogrody, i chyba przyszedł czas i na mnie. Mam od zagospodarowania trochę miejsca wokół domu, próbowałam sama ale widzę że potrzebna mi pomoc fachowców. Kupno projektu odpada bo to troche kosztuje dlatego liczę na waszą pomoc. Nie jest to pusty teren tylko już po części obsadzony różnymi roślinami. Wrzucę kilka zdjęć abyście mogli zobaczyć jak to wygląda i jakie mam roślinki do zagospodarowania. układ jaki jest może sie zmienić mam na myśli obrzeża. Mam pod altanką wsadzone róże i chyba tam zostaną ale co i jak zrobić z resztą terenu wzdłuż domu to kompletnie brak koncepcji. bardzo podobają mi sie ogrody dziewczyn z trawami tylko ja nie umiem ich u siebie wkomponować. pomóżcie
Betka 10:21, 27 kwi 2018

Kati85 załuż własny wątek będziesz miała tam miejsce na wszystkie zapiski i fotki z twojego ogrodu! To taki pamiętnik ogrodniczki
Kati85 10:25, 27 kwi 2018

Kati85 10:27, 27 kwi 2018

Betka napisał(a)
Kati85 załuż własny wątek będziesz miała tam miejsce na wszystkie zapiski i fotki z twojego ogrodu! To taki pamiętnik ogrodniczki

Chyba masz rację
Betka 10:42, 27 kwi 2018

Wstawiam fotki trochę już nieaktualne. Zastanawiam się jaki kształt nadać nowej rabacie żeby pasowała do całości? Tam gdzie jest właz do szamba i ławeczka której już dawno nie ma planowałam posadzić rośliny zakupione niedawno. Jednak myśly nie dają mi spokoju jak to wszystko zrobić żeby było dobrze?!
Może coś pomożecie podpowiecie ? Z szambem mam też problem bo na nim nie utrzymuje się trawa co roku wysycha nie nadążam z podlewaniem!