Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Do raju daleko - u Ewy 10:42, 25 sie 2016

Do góry
Oj jak mnie ambrowiec kusi, chociaż jeden, ale ta kolumnowa odmiana b przecież o miejsce każda roślinka walczy
Typografia ogrodu 10:40, 25 sie 2016

Do góry
Asiu nawet nowe przystawki w tym T450 chlapią mimo wszystko na boki, nie jest to jakieś ekstremalne chlapanie, ale ściany w domu byłyby do malowania lub szorowania, oczywiście z wyczyszczeniem raczej dałoby radę, ale dom mógłby ciekawie wyglądać po takim zabiegu
O parownicach też słyszałem sporo dobrego i z tego co pamiętam Syla kupowała do czyszczenia jasnych płytek i fug w ogrodzie zimowym, może jej zapytaj
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:45, 25 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)

U Iwonki przeczytałem o tym co nie ma miejsca na rabatach i zostaje z tą doniczką i szuka miejsca na szybko sobie policzyłem i mam w przechowalniku 53 rośliny do wysadzenia... nie znając tej liczby jakoś lżej mi się żyło dobrze, że większośc z rozmnożenia pochodzi, a co najlepsze to wszystko ma mi się przydać. Oczywiście jak opatentuje piętrowe sadzenie.

60 właśnie przypomniało mi się o zawilcach, jeżówkach i magnolii...

Łukaszu, jak robisz (i kiedy) sadzonki jeżówek?
Moja codzienność - ogród Oli 01:06, 25 sie 2016

Do góry
Miałem zamiar się wyspać... ale nie musiałem jeszcze zajrzeć.
Ehh i znów dokładność w każdym detalu... uwielbiam
Ogródek Iwony II 00:34, 25 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Ojj jakie to okrutne i na dodatek jakie prawdziwe... i ja ten biedak z prawię rabatą w doniczkach, w sumie nie przecież z tego co mam w doniczkach zrobiłbym wielką rabatę

Do tych płyt to ja mam chyba tylko jedno przemyślenie... małżeństwo idealne.
Em już podświadomie chyba wie co ma 'wymyślić' by druga połówka była zadowolona

No widzisz, sam w doniczkach masz rabatę I będzie coraz więcej, bo roślinki się rozrastają. ...
Widzę Łuki, że szczegółowo czytasz, co piszę. Cieszy mnie to, bo oznacza, ze przemyśleń nie piszę na darmo
Małżeństwo idealne mówisz? Znamy się już 30 lat
To kawał czasu.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:54, 24 sie 2016

Do góry
Luki - uwielbiam Twoją szczegółowość
Załamię Cię - nie mam żadnej doniczki przechowalnikowej
Ogród - Azyl Amatora 22:49, 24 sie 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Chcesz tego bordowolstnego rozchodnika przesadzić pod tę piękną trawę?
Myślę, że tam nie będzie dobrze, jest za wysoki. Zepsuje widok na tą piękną kopę trawy. Myślę, że tam pasowała by tylko obwódka z begoni stale kwitnących w kolorze rózowym, ( dobrze, by współgrała z jeżówkami) lub jakieś byliny, ale niziutkie.

Dorota, bordowego dam z drugiej strony ławki. Pod trawę dam trzy kulki berberysa czerwonego. Na obwódkę krokusy jasnożółte i kremowe. Miedzy kulki tulipany. I myśle nad czymś co będzie wypełniało luki latem i jesienią, ale musi być niskie.
Ogród z pergolą 22:49, 24 sie 2016

Do góry
Bożenko no nie przesadzaj ja się do ciasta właśnie śliniłem a o kolacji już dawno zapomniałęm.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:46, 24 sie 2016

Do góry
Miałem zdjęcia, ale zostawiłem aparat w domu. Obecnie jestem na wygnaniu i dobrze mi tak w totalnej ciszy i spokoju
Ogrodowo tylko porządki w międzyczasie, róże chyba po narzekaniu na nie chcą się zrehabilitować bo nawet ładnie zaczynają kwitnąć. Vanilki na bylinowej w końcu zabierają się za kwitnienie... nie powiem rychło wczas

U Iwonki przeczytałem o tym co nie ma miejsca na rabatach i zostaje z tą doniczką i szuka miejsca na szybko sobie policzyłem i mam w przechowalniku 53 rośliny do wysadzenia... nie znając tej liczby jakoś lżej mi się żyło dobrze, że większośc z rozmnożenia pochodzi, a co najlepsze to wszystko ma mi się przydać. Oczywiście jak opatentuje piętrowe sadzenie.

60 właśnie przypomniało mi się o zawilcach, jeżówkach i magnolii...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:40, 24 sie 2016

Do góry
Kasiu wiesz ja też mam dużo bluszczu fakt u mnie mniej takiego z korzeniami bo tylko tam gdzie pozwoliłem mu się dalej przemieścić, ale chciałem kupić coś wyrośniętego w donicach by szybciej zaczął rosnąć bo jakoś u mnie ten z sadzonek powoli rośnie, może mój bluszcz jakiś powolny, jak będę na tym etapie na pewno się upomnę, a jak w tym roku nie będę sadzić to na pewno się zgłoszę

Sebek dzięki za propozycje

Magda deseczki bardzo mi się podobają, ale mimo wszystko słabo u mnie by to wyglądało bo chałupa stara i wszystko bardziej stonowane i nijakie niż nowoczesne

Nie wiem o któą linie pytasz, ale u mnie fragment do zasłonięcia to 10 metrów, a szerokośc przejścia to niecałe 4 metry, cała nowa rabat, któa by powstała, a raczej łącznik między już istniejącymi to jakieś 18 metrów.
Ogródek Iwony II 22:16, 24 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, problem z ogrodem zaczyna się, kiedy obsadzimy ostatnia rabatę. Przyzwyczajeni do zakupów, zdobywania roślinek, stajemy raptem z roślinką w ręku i zastanawiamy się, gdzie mamy ją upchnąć.

Ojj jakie to okrutne i na dodatek jakie prawdziwe... i ja ten biedak z prawię rabatą w doniczkach, w sumie nie przecież z tego co mam w doniczkach zrobiłbym wielką rabatę

Do tych płyt to ja mam chyba tylko jedno przemyślenie... małżeństwo idealne.
Em już podświadomie chyba wie co ma 'wymyślić' by druga połówka była zadowolona
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:08, 24 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Reniu nie będę narzucał, który pomysł lepszy czy groszy, ale moim zdaniem trzeba zabrać pod uwagę jeden element. Takie wielopniowe drzewa, które pokazujesz to lata formowania i raczej takiego nie kupisz nawet w młodocianej wersji a formowanie potrwa i zasłanianie ściany dość długo, chyba że sprowadzisz z Niemiec gotowy okaz za grube tysiące.
Z tego co też widać za dużo miejsca na takie okazałe drzewo też raczej nie ma.
Jak nie lubisz kulistych drzew to mogą mieć przecież bardziej nieregularną koronę lub cięte geometrycznie.
Propozycje chyba zostały podane już wszystkie, musisz zdecydować

Dzięki Łukasz
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:02, 24 sie 2016

Do góry
Reniu nie będę narzucał, który pomysł lepszy czy groszy, ale moim zdaniem trzeba zabrać pod uwagę jeden element. Takie wielopniowe drzewa, które pokazujesz to lata formowania i raczej takiego nie kupisz nawet w młodocianej wersji a formowanie potrwa i zasłanianie ściany dość długo, chyba że sprowadzisz z Niemiec gotowy okaz za grube tysiące.
Z tego co też widać za dużo miejsca na takie okazałe drzewo też raczej nie ma.
Jak nie lubisz kulistych drzew to mogą mieć przecież bardziej nieregularną koronę lub cięte geometrycznie.
Propozycje chyba zostały podane już wszystkie, musisz zdecydować
Anulajda w raju 16:39, 24 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Widać, że róże zawładnęły Twój ogród w całości z roku na rok będzie coraz większy szał z taką ilością krzewów

oj ,trochę jeszcze miejsca zostało
Moja codzienność - ogród Oli 16:02, 24 sie 2016

Do góry
Jeszcze się chyba w pierwszy rząd wepchnę... za szeroki nie jest
Typografia ogrodu 15:57, 24 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No już myślałem, że w tych 150 postach od wczoraj do nadrobienia nie będzie żadnych zdjęć powiem że ja chyba nie będę kombinował z przedogródkiem za płotem bo to zestawienie z białym rozchodnikiem jest boskie
serio aż tyle? Ups
Bardzo lubię te mięsiste liście wśród deliktanych źdźbel.i kolor kominkowy do którego mam slabosc
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 15:55, 24 sie 2016

Do góry
Hmm muszkowate tematy u mnie niestety lepy na muchy najlepiej się sprawdzają, jak się dużo tego świństwa rozwieszam na noc i rano wyrzucam bo mało to estetyczne rozwiązanie
Typografia ogrodu 15:53, 24 sie 2016

Do góry
No już myślałem, że w tych 150 postach od wczoraj do nadrobienia nie będzie żadnych zdjęć powiem że ja chyba nie będę kombinował z przedogródkiem za płotem bo to zestawienie z białym rozchodnikiem jest boskie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies