Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Makao_J 23:21, 24 sie 2016

O kurczaczek.
To Ty duuużych chłopców już masz. Same najważniejsze klasy. Gimnazjum pierwsza klasa to strasznie piłują i trzeba się wykazać. Dopiero w drugiej jest luz a w trzeciej powtórki. Tak więc Twój starszy w tym roku same powtórki i przygotowania do matury.
Oj będziesz się stresować
ana_art 23:30, 24 sie 2016

Iwk4 napisał(a)

Beatko, tniesz dwiema rękami?
Takie do jednej ręki bym chciała
http://ws2-media3.tchibo-content.de/newmedia/seo/e4e2206b1b0dc9e0/.jpg
tnę dokładnie takimi samymi jak Beata, testowałam rózne włącznie z tymi owczarskimi od Danusi ze sklepu, te F według mnie są najlepsze
tulucy 23:47, 24 sie 2016

Mój dopiero podstawówka, ale do 4klasy idzie i boję się, jak się wdroży do innego trybu, lekcji, nauczycieli nowych i w ogóle nowej szkoły - bo otwierają nam nową i moje oboje będą do niej chodzić. Tylko że córce nic poza budynkiem się nie zmieni. Synowi wszystko. Nawet koledzy w klasie.
Iwk4 00:20, 25 sie 2016

eee_taam napisał(a)
ogród Ewy jest taki niewymuszony fajnie że wstawiłas kilka fotek ..bo ona cos nam troche ich skapi

ja jak bywam w innych ogrodach ... bardzo mi sie podobaja forumowe ogrody ...ale powiem ci ze nie mam checi u mnie wszystkiego przekopywac zeby kopiować to co widziałam ...no moze drobne modernizacje wprowadzam ...ale zazwyczaj wprowadzam do ogrodu kolejne rosliny

to chyba oznacza ze juz jesteśmy w miare swiadomymi ogrodniczkami ..co to dostosowują przestrzeń do swoich potrzeb i możliwości zauważ ze niby wszyscy maja te same rośliny ...a jak różne są nasze ogrody

Justynko, wiele jest bezwątkowych osób na forum. Dobrze, ze choć chcą się dzielić swoim doświadczeniem. I niech tak zostanie. Każdy, kto chce, zakłada watek, ale sama wiesz, ze to obowiązek pisania, odpisywania, pokazywania ogrodu, czasami wplątujemy w to swoje życie prywatne, którego nie zawsze da się oddzielić. Nie wszyscy tak chcą i mają czas ...
Cieszmy się, ze czasami możemy oglądać ogrody i jak piszesz, czerpać inspiracje
Z tym kopiowaniem, masz rację. Kiedy patrzymy na kompozycje i nam się podobają, doświadczenie pozwala nam dokonać analizy, czy uda nam się coś przenieść, wykorzystać ... po to też pokazujemy nasze prace, efekty ...
Każdy ma swoją wizję i czasami nam się udaje dane połączenie, innym razem zmieniamy coś. Bo nam nie pasuje ...
Ja chyba już nie będę wprowadzać wielu nowych roślin, no mam w planie kilka jeszcze, ale raczej są to trawy i jasne jeżówki, co będą rozświetlać rododendronową rabatę.

Ogrody są różne, bo my się różnimy. I bardzo dobrze Bo inaczej byłoby nudno
Każdy inaczej widzi, postrzega, interpretuje. Kiedyś oglądałam w kinie film z rodzinką. Potem rozmawialiśmy o pewnej scenie. Rozmawialiśmy o szczegółach. I nikt nie zapamiętał tak samo ... Każdy dokonał innego odbioru. Niemal się pokłóciliśmy o drobiazg, bo każdy pamiętał inaczej

Sebek 00:32, 25 sie 2016

Też nie śpisz? Ja wczoraj do 3 zasnąć nie mogłem - o dziwo pierwszy raz z powodu pracy Dziś... znów się mi nie chce - na szczęście mam na 15tą

Co do roślin - puzzle ma chyba każdy takie same, a obrazki wychodzą zupełnie inne to jest super
Iwk4 00:34, 25 sie 2016

Luki napisał(a)

Ojj jakie to okrutne i na dodatek jakie prawdziwe... i ja ten biedak z prawię rabatą w doniczkach, w sumie nie przecież z tego co mam w doniczkach zrobiłbym wielką rabatę

Do tych płyt to ja mam chyba tylko jedno przemyślenie... małżeństwo idealne.
Em już podświadomie chyba wie co ma 'wymyślić' by druga połówka była zadowolona

No widzisz, sam w doniczkach masz rabatę I będzie coraz więcej, bo roślinki się rozrastają. ...
Widzę Łuki, że szczegółowo czytasz, co piszę. Cieszy mnie to, bo oznacza, ze przemyśleń nie piszę na darmo
Małżeństwo idealne mówisz? Znamy się już 30 lat
To kawał czasu.
Iwk4 00:42, 25 sie 2016

Sebek napisał(a)
Też nie śpisz? Ja wczoraj do 3 zasnąć nie mogłem - o dziwo pierwszy raz z powodu pracy Dziś... znów się mi nie chce - na szczęście mam na 15tą

Co do roślin - puzzle ma chyba każdy takie same, a obrazki wychodzą zupełnie inne to jest super

Ja też nie muszę wstawać z zegarkiem w ręku
Bynajmniej jutro
Postaram się jeszcze poodpisywać na posty i wkleić kilka zdjęć W tygodniu mam więcej czasu na forum
Dziś w dzień chwilkę się przespałam po pracy w ogrodzie.

Sebek, w weekendy nie zaglądam do kompa, jak M przyjeżdża, bo wtedy nie ma na to czasu. Zawsze we dwoje zrobi się więcej i warto to wykorzystać A w niedzielę spędzamy czas razem. Odpoczywamy
Iwk4 00:53, 25 sie 2016

Sebek napisał(a)

Fajne
MW

Iwk4 00:57, 25 sie 2016

anabuko1 napisał(a)
ależ masz nożyce!!
A co to za ładna"kwadratową " hortka???

Hortensja rozmnożona z patyczków, nie znam nazwy. Patyczki dostałam z ogrodu nieznajomej osoby ...
Ta ładnie się udała
A nożyce takie "poszukuję", ja ich nie mam
Iwk4 01:03, 25 sie 2016

Makao_J napisał(a)
O kurczaczek.
To Ty duuużych chłopców już masz. Same najważniejsze klasy. Gimnazjum pierwsza klasa to strasznie piłują i trzeba się wykazać. Dopiero w drugiej jest luz a w trzeciej powtórki. Tak więc Twój starszy w tym roku same powtórki i przygotowania do matury.
Oj będziesz się stresować

Mój starszy będzie w 4 klasie technikum
Koledzy, co poszli do liceum, juz na studia papiery składają ...
Mam nadzieję, ze będzie się uczyć, bo w internacie musi liczyć na siebie. Ja poganiać nie dam rady na odległość ...
A dzieci jest czworo, ale dwóch już dorosłych. Swoje przeszłam, 4 razy pieluchy testowałam i to jeszcze pierwszy na tetrowych jechał
Bywa, że w niedzielę wszyscy na obiadek zjadą, bo u mamusi najlepiej

tulucy napisał(a)
Mój dopiero podstawówka, ale do 4klasy idzie i boję się, jak się wdroży do innego trybu, lekcji, nauczycieli nowych i w ogóle nowej szkoły - bo otwierają nam nową i moje oboje będą do niej chodzić. Tylko że córce nic poza budynkiem się nie zmieni. Synowi wszystko. Nawet koledzy w klasie.

Łucjo, 4 klasa też trudna. Jak piszesz, zmiana szkoły i nowi koledzy, nauczyciele, miejsce, nie będzie twojemu synkowi łatwo