Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Flower1 20:39, 24 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

Warto ją mieć, bo piękna jest Niech Ci trochę pochodzi po głowie Pierwszą kupiłam w obi, a drugą na allegro.

Zobacz jak wyglądają moje ambrowce Zaczynają już się przebarwiać

Piękna ta rabata, Ambrowce cudowne kibicuje im moje wino też już całe przebarwione na czerwono.
Kasik 08:50, 25 sie 2016

I Ty się pytasz, czy twoje hortki będą piękniejsze? Przecież jak widać masz wielkie okazy i doświadczenie zapewne też.

Te ogrodówki sa piękne, tylko jak zrobić żeby kwitły? Moje okrywane na zimę były dwie, na których mi bardzo zależało. Na wiosnę musiałam odkryć- wiadomo, a 24 kwietnia zmroziło je na amen. I cóż daje okrywanie zimowe jak wiosną i tak je trachnie.

sił na to nie mam, a hortki mnie kuszą.
Ewa777 10:21, 25 sie 2016

Flower1 napisał(a)

Piękna ta rabata, Ambrowce cudowne kibicuje im moje wino też już całe przebarwione na czerwono.

Nie wiem, czy nie za szybko przebarwiają się. Ale to na razie pojedyncze listki. Bardzo jestem zadowolona z begonii. Cieszę się, że mogłam je u Ciebie zobaczyć

U mnie kwitnie Leonardo, reszta róż się ociąga.

Ewa777 10:37, 25 sie 2016

Kasik napisał(a)
I Ty się pytasz, czy twoje hortki będą piękniejsze? Przecież jak widać masz wielkie okazy i doświadczenie zapewne też.

Te ogrodówki sa piękne, tylko jak zrobić żeby kwitły? Moje okrywane na zimę były dwie, na których mi bardzo zależało. Na wiosnę musiałam odkryć- wiadomo, a 24 kwietnia zmroziło je na amen. I cóż daje okrywanie zimowe jak wiosną i tak je trachnie.

sił na to nie mam, a hortki mnie kuszą.

Kasiu, mam dwie bukietowe, które są już bardzo dojrzałe i nie pamiętam, kiedy było już na czym oko zawiesić Doświadczenia i wiedzy nie miałam - rosły sobie jak chciały. Dopiero na ogrodowisku dowiedziałam się, że trzeba je ciąć i jak to robić

Ogrodówek mam dużo. W tym roku 4 mi nie zakwitły i zupełne nie wiem dlaczego, bo inne w ich sąsiedztwie kwitną bez żadnego problemu. Może rzeczywiście to kapryśnice są Ale ja je bardzo lubię Mam kilka, które kwitną zawsze

Yokudanka
Z tą panną nie wiem co mam zrobić. Ładne ma kwiaty, ale nie utrzymuje ich na gałązkach i ciągle ma zwieszone te kwiaty. Chyba się z nią rozstanę i będzie miejsce na coś pięknego

Luki 10:42, 25 sie 2016

Oj jak mnie ambrowiec kusi, chociaż jeden, ale ta kolumnowa odmiana b przecież o miejsce każda roślinka walczy
tulucy 11:02, 25 sie 2016

Witaj
Przyszłam od Iwonki w sprawie cięcia rajskiej - w książce nie ma info żadnego, bo ona jest niestety tylko do klasycznych owocowych. A klasyczne owocowe to wiadomo, zimowe i latem wilki. Ja swoją rajską cięłam razem z owocowymi na koniec lutego, początek marca. Nie wiem, czy to dobrze.
Pozdrawiam
ela_z 13:09, 25 sie 2016

Ewa, dawno mnie nie było u Ciebie Właśnie się zastanawiałam nad różą i chyba mam swoj typ, piękny ten Twój Leonardo.
Yokudanka cuuudna, moge sie nia zaopiekować
Pozdrawiam

PS Wybierasz sie na Jesień w ogrodzie?
EwaIgi 14:32, 25 sie 2016

A ja właśnie dostałam Yokodankę na urodziny wczoraj (urodziny dopiero za trzy tygodnie). Byłam u mojej siostry i wpadła mi nowa zdobycz u niej i oczywiście z pretensją czemu ja nie mam takiej - a ona sobie gdzieś poszła i przyniosła mi drugą dla mnie. Miałam ją dostać za parę dni

Czy ona duża rośnie?
malgorzata_s... 19:05, 25 sie 2016

Ewcia jak ambrowców kolor złapią to faktycznie z berberysami się zgrają cudnie
Katkak 06:37, 26 sie 2016

Ewciu sorry, że piszę dziś, ale wczoraj samolubnie powklejalam zdjęcia u siebie i padlam . Serdecznie dziękujemy Wam za.gościnę. Uwielbiamy Was, ale chyba to woiesz. Mamm wrażenie jakbyśmy znali.się od dawna. Ogrod macie piękny, duzo większy niz na zdjęciach. Nawet jak dzieciaki się piłką bawiły to taka regleksja mnie naszla, że u nas pilkaciagle w rabatach ląduje, a u Was jednak trawnik jesst dużo wiekszy. Wypielegnowany azmilo. Ogrod cudowny , z charakterem, bardzo indywidualny. Widoczna.jest w nim pasja Was obojga i to jest przefajne. Kolekcja hortensji imponujaca. Ta Tradiva chyba wygryzla budleje odnosnie.ilosci mogyli, coś niezwykłego . Zdjecia wrzuce z drpgi, bo jestesmy w trakcie pakowania. Buziaki wiielkie dla Was i jeszcze raz dziękujemy .