Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:36, 19 kwi 2015

Do góry
Proszę Państwa, zapraszam na głosowanie

Głosujemy nad trawką zamiast żurawek.

Do wyboru są dwie opcje:

Ice Dance albo ML.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=485

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:18, 19 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Jak masz powojnika to może jednak miskanty nie?
Chyba, że powojnika przesadzisz...to wtedy ML by ładnie wyglądały na tle ciemnego bluszczu...
A jak nie to Ice Dance bym obstawiała.

Powojnik może się wyprowadzić, stałej miejscówki tutaj nie dostał

Korci mnie ten ML

Będzie głosowanie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:00, 19 kwi 2015

Do góry
Jak masz powojnika to może jednak miskanty nie?
Chyba, że powojnika przesadzisz...to wtedy ML by ładnie wyglądały na tle ciemnego bluszczu...
A jak nie to Ice Dance bym obstawiała.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:18, 18 kwi 2015
Do góry
Brakuje wieści z Twojego ogrodu.
A u mnie kwitnie pieris i turzyca Ice Dance

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:18, 18 kwi 2015
Do góry
Brakuje wieści z Twojego ogrodu.
A u mnie kwitnie pieris i turzyca Ice Dance

Nasz przydomowy ogródek 22:44, 17 kwi 2015
Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Rudy to Admiration jest.

Zbyszku, ten "rudy" berberys to nie Admiration, a Bonanza, on do jesieni jest żółto-limonkowy, a przebarwia się na pomarańczowo, o ile się nie pomyliłam, to o niego pyta Bogdzia.
A jest jeszcze jedna podobna odmiana, niższa, dorasta najwyżej do 30-40 cm, a kolory ma takie same, to Tiny Gold.
Lubię berberysy, za kolory,choć to miłość bardzo bolesna

Ależ obficie,zdrowo kwitną Ci hiacynty! A dla piwonii drzewiastej trzymasz w pogotowiu okrycie? Oby nie było niespodzewanych przymrozkow. Ładne te jasne trawki, u mnie carex Ice Dance zakwitła obficie ciemnymi pręcikami.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:36, 17 kwi 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
Aguś, jak napisałaś o kostkach bukszpanowych z czymś tam, to od razu mi Borakemą zaleciało
No po prostu widzę to u Ciebie

https://www.pinterest.com/pin/346917977517229634/

Gabisiu, Gosia-malkul - inspiracja była jedną z moich pierwszych na Pincie
Ale niestety, "Ice Dance" się u mnie nie sprawdzają - żółkną i schną Zamierzam je zastąpić innymi trawkami, tylko dumam czyby nie dodać im jeszcze jakiegoś kolorku, czegoś kwitnącego - liliowców, kocimiętki, rdestu...
No i u mnie - wyjątkowo - kostki nie będą tak regularnie w rządku posadzone
Moja "przyziemna" :) pasja 09:07, 17 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
a ta pięknista trawka za żurawkami to co? (sorki za głupie pytania, pewnie już ze sto razy pisałaś)

Carex Ice Dance
Ogródek Iwony 23:10, 16 kwi 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
pięknie
całą masę masz tej runianki
u mnie stipa kiepsko rośnie
niestety na podłodze, nie mam dla niej słonecznego parapetu, no i kolejną wywrotkę zaliczyła - dziecko wywróciło doniczki

W tym pomieszczeniu gospodarczym, które dobudowujemy będą dwa okna na wysokości nad blatami szafek. Po to, bym o tym czasie mogła tam przechowywać roślinki wschodzące w doniczkach. To pomysł e-Ma. Już się cieszę Nie będę zagracać parapetów w domu w kwietniu.
Runianki Małgoś starczyło jeszcze na jedną rabatkę. Tam jest problematyczne miejsce, bo maskuję szambo, które od czasu do czasu trzeba wywozić:

Przy płocie są hortensje, przed nimi posadziłam trawki od Ewy (chyba Ice Dance)
Wcześniej runianka, potem pasem czerwone żurawki (tzn. teraz sa czerwone, ale nie wiem, jakie będą, bo się z odmianami pogubiłam), potem przy brzegu Lime Marmalade, za nimi sedum, w plecach są dwa miskanty Variegatus. Eksperymentuję też i pomiędzy miskanty wsadziłam patyczki Vawnilki, gdyby się przyjęły, to zostaną chyba na rabacie.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:41, 16 kwi 2015

Do góry
Karolinko, ja się dołączę
szukam:
turzyca Morrowa 'Ice Dance'
miscant chiński 'Morning Light'

gdzie kupie w dobrej cenie?
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:33, 15 kwi 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)
Pięknie masz już, tak mocno wiosennie. Zdjęcie z buksami pinterestowe. Niesamowite, jak Twój ogród szybko dojrzał.
Nie podcinasz końcówek turzycom 'Ice Dance'?
Spotkania zazdraszczam, Marzena w okularach nie do odróżnienia od Wieloszki Normalnie sisters
Pozdrawiam

Podcinam Anitko, a nawet usuwam całe liście
Ale tej wiosny mam tyle na głowie, że nie zdążyłam jeszcze wielu roślinek oczyścić po zimie….
Eeee, dla mnie łone całkiem inne, te blondyny
Moja "przyziemna" :) pasja 21:19, 15 kwi 2015

Do góry
Pawlus napisał(a)

Nawozów też nie kupiłem jeszcze. Wysiałem tylko resztę Yara Mila z zeszłego roku na trawnik.

Mamy nowego psa, który biega kilka godz. po podwórku. Przez zimę zmasakrował mi jedną Ice dance sprzed domu. I też muszę wszystko ogrodzić...Wolę patrzeć na całe rośliny przez siatkę niż zmiażdżone.

Ale pewnie Ty to ładnie ogrodzisz, u mnie to prowizoryczna masakra .
Makowo na Kociewiu 21:01, 15 kwi 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Rewolucje widziałam, musiałam kilka razy cofac sie i na powrót iść do przodu żeby dokładnie porównac efekty metamorfozy ale jest ok, o wiele lepiej i przejrzyściej - mówie o tej wejsciowej rabacie.
Pod brzoza rzeczywiscie jasniej sie zrobiło - czy to evergoldy czy ice dance te posadzone carrexy ?
Szukam pomysłu na wykończenie brzegu rabaty własnie jakimis carrexami ale ta rabata u mnie na słońcu wielkim i patelnia tam jest bo od ściany budynku bije ciepło i nagrzewa sie wiec nie wiem czy carrexy dadza rade....

Moja mama, (wykopki były jak jej nie było) zauważyła tylko, że nie ma modrzewia bo większy od kulki z tui był. Wykopania 3 wielkich jałowców kompletnie nie zauważyła ;(
Pod brzozą są evergoldy ale wątpię, ze tam dadzą radę to tylko test. Myślę,że jak one sie nie sprawdzą to posadzę tam malutką obwódkę wrzosową z jaskrawo żółtymi pędami
Ogród Mirelli 20:29, 15 kwi 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Tylko, które są które?

Czy to jest Carex Ice Dance?

Mirella trzcinnik jest po lewej a Ice Dance po prawej
Ogród Mirelli 19:59, 15 kwi 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
O, trafiłam prawie na zakupy
Faktycznie zapakowane super
Mirella, też się muszę skusić na zakupy w tym sklepie, bo u nas jednak nie dostanę tego, co potrzebuję. Czy Ty kupowałaś w jakiejś określonej wielkości doniczkach? CZy każda trawka jest do wybory w mniejszej i większej? Bo nie mogę się za bardzo zorientować o co chodzi z tą wielkością doniczek.
Z Ice Dance będziesz zadowolona - ładnie się rozrasta, ładna zimą, a u swoich roślinek wlaśnie zauważyłam, ze zaczynają kwitnąć

Trawki są w różnych wielkościach doniczek. Ja kupowałam najmniejsze Dk9, potem są średnie Dk11 i największe D14 (ze względu na swoją masę do odbioru własnego). Kupiłam najmniejsze ponieważ te które chciałam nie miał akurat w doniczkach średniej wielkości Dk11 i nie wiedział kiedy je podzieli po zimie, żeby mieć, a ja już nie chciałam czekać

Nie wiem jakie Ty trawki chcesz, najlepiej zadzwoń i zapytaj o trawkę,którą chcesz w jakich ma doniczkach To jest grzeczny miły Pan
Ogród Mirelli 19:48, 15 kwi 2015

Do góry
Hogata napisał(a)
Trznika nie znam, bo nie mam, a Carex Ice Dance znam dobrze.

Czyli jak kupowałaś tylko te dwie trawy to teraz masz dobrze

Na szczęście tylko dwie
Dzwoniłam do Pana jeszcze się upewnić i powiedział, że nie opisał doniczek,bo sądził,że to oczywiste, a zawsze opisuje
Tylko, że ja pierwszy raz kupowałam trawki
Ogród Mirelli 17:20, 15 kwi 2015

Do góry
O, trafiłam prawie na zakupy
Faktycznie zapakowane super
Mirella, też się muszę skusić na zakupy w tym sklepie, bo u nas jednak nie dostanę tego, co potrzebuję. Czy Ty kupowałaś w jakiejś określonej wielkości doniczkach? CZy każda trawka jest do wybory w mniejszej i większej? Bo nie mogę się za bardzo zorientować o co chodzi z tą wielkością doniczek.
Z Ice Dance będziesz zadowolona - ładnie się rozrasta, ładna zimą, a u swoich roślinek wlaśnie zauważyłam, ze zaczynają kwitnąć
Ogród Mirelli 17:00, 15 kwi 2015

Do góry
Trznika nie znam, bo nie mam, a Carex Ice Dance znam dobrze.

Czyli jak kupowałaś tylko te dwie trawy to teraz masz dobrze
Ogród Mirelli 15:34, 15 kwi 2015

Do góry
Czyli to jest Carex Ice Dance

A to jest trzcinnik Overdam

TERAZ DOBRZE?
Ogród Mirelli 15:31, 15 kwi 2015

Do góry
Hogata napisał(a)

To mi wygląda na Carex Ice Dance

Witam

Ale numer. No chyba masz rację
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies