Ewunia glicynia będzie mi kwitła po raz pierwszy też nie mogę się już doczekać. O cięciu bzu pamiętam .
Eluś kwitnie faktycznie. Pogoda była beznadziejna, ale ja bawiłam na weselu, więc nie było mi żal, że nie mogę popracować w ogródku, a roboty w nim też mam huk .
Uwielbiam wiosnę, bo dzięki niej w ogródku z dnia na dzień dzieją się coraz to nowe rzeczy
trzmielina dosłownie świeci po oczach
w niektórych miejscach serduszka wspaniała zaczyna już kwitnąć, a w innych dopiero wychodzi z ziemi.
Niektóre żurawki mają zjawiskowe, świeże kolorki. Kilka wygląda jak obraz nędzy i rozpaczy. Ciekawe czy wezmą się do życia.
Z tej żurawki po podzieleniu zrobiła mi się - jak to mówi Łukasz - palma. Ucięłam ją więc jak Łukasz radził i włożyłam po zanurzeniu w ukorzeniaczu do doniczki. Maleństwo przeżyło i ma się dobrze, a żurawka "matka" też walczy jak lew .
Ice dance ma fajne kłosy
Ale super! I jest mam pątki Twojej serduszki!Normalnie baban od ucha do ucha!
Pieknie u Ciebie, i ile Ty masz już roślin! Ogrodowisko daje niezłego kopa
U mnie pigwowiec kwitnie za to serduszka ta zwykła dopiero w powijakach
Ta serduszka to przekochana roślinka - śliczna i bezobsługowa . Fakt, że sporo roślin już jest. Ale amba wcięła moje kilkuletnie ostróżki i po łubinach też ani śladu
A teraz sesja zdjęciowa moich maciupeńkich host. Specjalnie położyłam obok pudełeczko zapałek, żebyście mogli sobie jakoś zobrazować ich wielkość (małość ) .
są malutkie, za to niesamowicie się rozrosły od zeszłego roku. Sadzone były jako pojedyncze maluszki, a teraz tych "ołóweczków" jest obok siebie już całkiem sporo .