Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nadzieja na piękny ogród

Nadzieja na piękny ogród

Agatan24 09:12, 20 kwi 2015

Dzięki Luki, kupowalam ja w Bylinowym ale jak zwykle nie pamiętam nazwy.
Agatan24 09:15, 20 kwi 2015

Luki napisał(a)
Agato Twoja turzyca to nie Ice Dance tylko turzyce żelazna Variegata, i ona n pełnym słońcu się przypala. Ice Dance mogą obmarznąć tylko końcówki liści, tak to jest zimozielona, u mnie w tym roku nawet końcówki nie obmarzły

A masz jakieś zdjęcia swojej ice dance jak wyglada w sezonie i po.
Mala_Mi 09:17, 20 kwi 2015

Agata - po pierwsze to przed hortkami masz za mało miejsca... nawet na hortki.

Trawka na górze to na pewno nie Ice Dance tylko coś innego.... Trawy warto sadzić które się wie jakie są, bo można posadzić cholerę gorszą od perzu.
Na runianke tu nie ma miejsca.. za wąsko, nie utrzymasz jej w ryzach, a rośnie do 20-30cm.
Ice Dance jak ma za sucho i za dużo słońca to zasychają końce. Odbija potem ze środka, ale liście trzeba skubać lub przyciąć. Myślę, że nie miałaś Ice Dance tylko coś innego.
Berberys czerwony będzie miał pod hortensjami za mało światła, chyba, że poszerzysz mocno rabatę. Czerwone berberysy w cieniu robią się zielone.

Żurawki czerwone by tu ładnie wyglądały

Agatan24 09:21, 20 kwi 2015

Żurawki to była pierwsza mysl ale czytam że niektórzy narzekaja i zaczęłam się zastanawiać.
A na zurawki też za malo miejsca? Rabata jest poszerzona o jakies 50cm to o ile ja jeszcze poszerzyć?
Agatan24 09:34, 20 kwi 2015

Zimno dzisiaj, słońca nie ma ale ide troche popracować bo w planach na dziś troche mam. Chce zasilić pecherznice, wyplewic troche chwastów, na wysepce zrobić kancik i pewnie jeszcze się cos znajdzie o ile nie zmarzne
Pozdrowionka dla wszystkich.
Gdzie to ciepelko.....
Agatan24 14:43, 20 kwi 2015

Plan nie wykonany jeszcze w całości ale:
-pęcherznice dostały azofoskę
-wysepka kancik ma
-Rabata z lawendą wyplewiona jako tako
-skarpa przy tarasie trochę ogarnięta
Chciałabym jeszcze skosić trawę ale nie wiem czy się uda. Wieje tak niemiłosiernie, że głowe chce urwać. Jedyny plus to taki, że świeci słońce i jest nawet ciepło.
Mala_Mi 18:02, 20 kwi 2015

Nie wiedziałam, że poszerzona

Jak masz pewne źródło na żurawki zdrowe i bez krewetek to posadź. Patrz jak u Any art fajnie wyglądają żurawki i hortki
Agatan24 20:18, 20 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Nie wiedziałam, że poszerzona

Jak masz pewne źródło na żurawki zdrowe i bez krewetek to posadź. Patrz jak u Any art fajnie wyglądają żurawki i hortki

Poszerzona wygląda tak

A żurawki kupuje w Bylinowym tam gdzie Luki. Łukasz nie narzeka to chyba sa ok.
Jednym słowem nie kombinuje tylko wsadze rio tak jak planowałam.
Dziękuję za wszystkie rady i poświęcony mi czas
Iwk4 22:45, 20 kwi 2015

Czyli będą żurawki? Obyś trafiła na zdrowe okazy.
Agatan24 22:50, 20 kwi 2015

Iwk4 napisał(a)
Czyli będą żurawki? Obyś trafiła na zdrowe okazy.

Raczej tak mam nadzieje że beda zdrowe choć Luki nigdy nie narzekał na zurawki z Bylinowego Raju to może też mi się uda kupić zdrowe, ale to i tak dopiero w połowie maja tak mi radził Łukasz.