Po prostu niech się dzieje co chce, jak przeżyje wsadzisz do gruntu. Albo od razu wsadż, przytnij nisko, nie będzie kwitła, ale przynajmniej uzyska jakiś pokrój. Bo a tego to i tak ładnego krzewu nie uzyskasz.
Wiśnia Umraculifera nie wymaga cięcia, ta odmiana ma pokrój kulisty sama w sobie.
U mnie rośnie kilka lat i nigdy jej nie cięłam. Nie ma takiej potrzeby.
Mam takie samo zdanie w kwestii rabaty Tylko ten mój M uparty
Fachowca zapytam po prostu o zwiększenie zasięgów we wskazanych miejscach i sekcje (zwalę na dociekliwość M) i ... zrobię mu test
To jest forum, należy założyć wątek, pokazać zdjęcia ogrodu, nie jest to konkurs ofert na projekt. Zapraszam nieustająco, ale to pytanie o ogród i projekt jest zbyt ogólnikowe.
Projektów kompleksowych tutaj nie robimy, motywujemy do samodzielnego działania. Podpowiadamy, są inspiracje. Moja 5 letnia praca przynosi efekty, działania forumowiczów także. Ogrody pięknieją jak widać
Niestety usuwam zdjęcia z pierwszego postu bo ściągnęłaś je z netu. Wątek o nowej roślinie zakładamy jeśli mamy jej zdjęcia i ewentualnie doświadczenia z uprawy. Nie wklejamy zdjęć nie swojego autorstwa.