Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:39, 23 paź 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)

pozwól Marzenko że się podzielę domowymi kataklizmami bo tez się mam czym pochwalić..
u nas na mokro idzie fala uderzeniowa....
na początek kran u syna w łazience zaczął ciec..przyszedł hydraulik wziął kaskę ale....głowice ukręcił
nowy kran kilka dni później miał źle uszczelkę założona i znów ciekło...partacze choler..
w tzw międzyczasie zmywarka się zdecydowała odpocząć od nas...wzięła się i zepsuła... 2 naprawy - 3 tygodnie mycia stosów garów w zlewie i 3-ci raz się skichała na poważnie...spalając sobie płytę główną...smrodek był uroczy
koszt napraw prawie = cenie nowej - a my...jedziemy po nowa....a ja ...na bogato z kosztami wodno-kanalizacyjnymi tej jesieni
2 dni później....
w czasie montażu "spec" coś naruszył i z szafki pod zlewem woda mi zaczęła wypływać uroczo na stópki ...
nie muszę opisywać rozmiaru mojej rozpaczy...

macham z Wilczej !

Bo to jest zwykle prawo serii..... Moja mama by powiedziala, że ktoś urok rzucił....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:39, 23 paź 2013

Do góry
Tusiala napisał(a)
Cudowny, prześliczny, dopieszczony ogród. Na razie jestem tylko tyle w stanie z siebie "wydusić"

To sie nie duś tylko pogadaj a nami zapaszam , bo się zaczął okres gadania gdyż fotek nie ma kiedy robić poza weekendem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:38, 23 paź 2013

Do góry
dorciabe napisał(a)

Ps. Gryps na dzisiaj - ilosć zamówionych cebul dzielimy przez 100 i dzielimy się tą informacją ze współpracownikami.
Zatem skoro posadziłam marne 2O cebule to przecież żadne ajwaj..... I kolejne 2 dojdą w tym tygodniu.....

Marzenka grypsujemy Ja tylko 1 cebulę posadziłam a kopania było....aaaaa

Musiała być duuuuuża ta cebula
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:37, 23 paź 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Madżen,posadziłam białe i fioletowe tulipki,a teraz chcę do nich dodać te angelique.
Nie będzie za bardzo nakitrane ?

Dla mnie sam wariant biel i czarny to za monotonnie, u mnie obowiązkowo do tego róź, zatem polecam agelique, zwłaszcza że to są pelne późne tulipany. Nie wiem jakie posadziłaś białe, być może będą kwitnąć w innym terminie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:36, 23 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Cudną
Apel do szefowej.....Marzenka potrzebuje urlop

Oj tak potrzebuję...dziisiaj padam na twarz, chyba za ciepło dla mojego organizmu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:46, 23 paź 2013

Do góry
Zatem jesteśmy kosmitkami takimi pozytwnie nadającymi na zupełnie innym zakresie fal i dlatego tak dobrze nam razem
Dostałam potwierdzenie, że moje angelique i krokusy i hiacynty wczoraj wysłali będzie sadzenie.

Pozdrawiam pozytywnie zakręcownych i życzę pieknego dnia. Buuuu ja w pracy a temperatura ma wynosić +21 stopani. Czy prezesowa da mi urlop na piątek abym się nacieszyla pogodą i przygotowała na spotkanie z ogrodniczkami w sobotę???

Ps. Gryps na dzisiaj - ilosć zamówionych cebul dzielimy przez 100 i dzielimy się tą informacją ze współpracownikami.
Zatem skoro posadziłam marne 2O cebule to przecież żadne ajwaj..... I kolejne 2 dojdą w tym tygodniu.....

Buziaki , piękną jesień mamy w tym roku!!! I nie narzekamy!!!!
Kondziowy Ogród :) 20:56, 22 paź 2013

Do góry
Szalejesz mimo choroby
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:51, 22 paź 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Madżenka spojrzenie jedyne z możliwych ... wiesz jak ja się cieszę, że widziałam to na żywo ... byłam tak zapatrzona ... oszołomiona, że do dziś się zastanawiam czy ja coś poza gapieniem siem wyartykuowałam ))))) ... ja Tobie to już nie tłumaczyłam, że zapisuje na dysku obrazy ))) bo Irence to jeszcze tłumaczyłam "nic nie mówię bo paczę " ... ...

Iza mowiłaś a w ogrodzie botanicznym to już trajkotałaś
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:49, 22 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tak Marzenko, posadziłam na brzegach rabat, w pachysandrze, w turzycach i gdzie się dało, Mam jeszcze kilka paczek, co chapnęłam ostatnio gdzieś na niedzielnej wyprawie po centrach ogr. Balia u mamy, wodę grzeje w niej w namiocie

Wow to chyba będzie debiut ??? Obstawiam biel cebulek, czy będzie z kroplą czarnego?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:48, 22 paź 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Wyciepać buksiki ??.....

Aby wsadzić ladniejsze
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:47, 22 paź 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

I znów coś wiem ... Bożeszz, jak to mówią... Człowiek się głupim rodzi ,przez całe życie się uczy i głupim umiera

Dzięki Madzen .. Za kwestię potasu tez

Ela oj tam zaraz umiera
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:46, 22 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja na szczęście w przewadze miałam gołą ziemię. Tulipany angielskie więc mam nadzieję na te kolory

Obstawiam biale W połączeniu z zielenią bukszpanów będzie cuuuuudownie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:45, 22 paź 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

ja też ... znaczy potrzebować będę plantacji ... jesień bukszpanowo nie wypaliła ... budżet na kominku się zawinął ale wiosną nie widzę możliwości istnienia bez bukszpaników ...

Wsiadacie w bumka i jedziecie do Wrocławia (niekoniecznie przez Rezszów) i będą
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:44, 22 paź 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżen jak ja w pracy się wygadałam, że czekam na przesyłkę cebul ... a w niej 150 angelików to spojrzenia mówiły same za siebie ... co tu owijać w bawełnę ... zdecydowanie uznana zostałam za wariatkę ... w tym przez 3 osoby posiadające ogródek ... przecież 30 tulipanów to już dużo ... ... ja się powstrzymałam i nie powiedziałam

ani o tym, że stanowię detaliczną czcicielkę cebulowych a moje 500 to pikuś ...

ani o tym, że ogrodowiskowa wiosna zaczyna od tysiąca ... a 4000 nie jest jakimś wyjątkiem ...

ani o tym, że wiosnę należy powitać w Keukenhof ...

... po co ... przecież tego nikt nie zrozumie ...

byłam dziś w trzech księgarniach ... ja kcem zamieszkać w księgarni !!! ... ...

Iza dlatego mamy to forum
Ja się w pracy wolę nie odzywać. Bo gdy z ostrej szefowej egzekwującej wynik i działanie przemieniam się w rozemocjonowaną ogrodniczkę (wystarczy spytać jak nawozić trawnik albo co posadzić na żywopłot.....) to się na mnie patrzą jak na kosmitkę Nietypowa metamorfoza z potwora w szaleńca z blyskiem w oku
Wolę nie mówić ile mam kul bukszpanowych do strzyżenia albo ile mam cebulowych bo mi zaaplikują jakiś antypsychotyk naszej produkcji....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:38, 22 paź 2013

Do góry
Mira w tym roku urobiłam się po pachy bo sadziłam w korzenaich innych roślin... Masakra... Tylko częśc cebulek sadziłam na świeżej rabacie, wówczas wykopuję spory dołek (plytki i szeroki, układam tulipany i zasypuję ziemią.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:36, 22 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Iza czy wiesz że kofam. Za taaaaakie spojrzenie na mój ogród bierz wszystkie zdjęcia

Madżenka spojrzenie jedyne z możliwych ... wiesz jak ja się cieszę, że widziałam to na żywo ... byłam tak zapatrzona ... oszołomiona, że do dziś się zastanawiam czy ja coś poza gapieniem siem wyartykuowałam ))))) ... ja Tobie to już nie tłumaczyłam, że zapisuje na dysku obrazy ))) bo Irence to jeszcze tłumaczyłam "nic nie mówię bo paczę " ... ...
Rododendronowy ogród II. 20:36, 22 paź 2013

Do góry
Pozdrawiam Bogdziu. Mnie cieplo jesienne nie cieszy... Gdy wychodzę z pracy już zmierzch się robi... Nawet nie wiem ile stopni bylo w południe... Oby do weekendu
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:29, 22 paź 2013

Do góry
Ąniu świetny pomysł z donicami na tarsie nad rabatą Danusiową. Będzie drugie piętro na tej rabacie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:24, 22 paź 2013

Do góry
Danusiu czy ja dobrze rozumuję, że sadzisz cebulowe wprost do gruntu a nie do balii????
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:06, 22 paź 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Dzięki Marzenko za info w sprawie bukzpanów. Bedę działać w tym tygodniu

A ja będę dzialać wiosną, wyciepię bukszpany kupione w ZG a pojadę na plantację po nowe...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies