Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

popcorn 21:57, 22 paź 2013

Ale się uśmiałam, Dziewczyny! Ja też się już nie odzywam, bo już od dawna na mnie patrzą jak na szaleńca Ale będzie pięknie, Madżen! Ilość cebulek... nowe buksiki... wow!
Magda70 22:16, 22 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Iza dlatego mamy to forum
Ja się w pracy wolę nie odzywać. Bo gdy z ostrej szefowej egzekwującej wynik i działanie przemieniam się w rozemocjonowaną ogrodniczkę (wystarczy spytać jak nawozić trawnik albo co posadzić na żywopłot.....) to się na mnie patrzą jak na kosmitkę Nietypowa metamorfoza z potwora w szaleńca z blyskiem w oku
Wolę nie mówić ile mam kul bukszpanowych do strzyżenia albo ile mam cebulowych bo mi zaaplikują jakiś antypsychotyk naszej produkcji....

Zgadzam się z Tobą...nie mów.
Ja tu w Holandii latam po ogrodniczych praktycznie sama bo moja przyjaciółka patrzy na mnie jak na wariatkę i nie rozumie po co mi kolejna trawa...przecież już tyle kupiłam!!! Przecież ostatnio robiłam zdjęcia więc po co mi kolejne??!!
Ona wcześniej pokazała mi gdzie są te sklepy...teraz już bez niej biegam bo ona uważa , że 3 godziny w takim centrum to istne wariactwo...
Znaczy się wariatka jestem?????? Nieeeeeeeeeee
Zielona 22:19, 22 paź 2013

Cześć, Marzenko. Jeszcze zanim zarejestrowałam się na forum, przeczytałam kilka wątków od deski do deski. Między innymi Twój. I jakoś tak w mojej głowie "narysowałam" Cię sobie jako Kobitkę z ewidentnym pozytywnym ADHD Uśmiałam się w głos, czytając o Tobie jako Szefowej... Oj... musisz być ostra Dobrze, że na ogrodowisku znamy Cię jako energiczną ogrodniczkę w hunterach i obowiązkowo z uśmiechem na ustach Pozdrawiam.
barbara_kraj... 00:07, 23 paź 2013

Fajne te Wasze rozmówki! Odprężyłam się po robocie
Margarete 00:37, 23 paź 2013

A ja się cieszę że trafiłam do takiego "zwariowanego " grona ludzi

W sobotę oprowadzałam moich gości po ogrodzie też z latarką, bo mimo oświetlenia ogrodowego widac tylko zarysy roslin a ja chciałam pokazac kitki moich rozplenic m.in.

Sąsiedzi dzisiaj widzieli jak z latarką grzebałam w ziemi - sadziłam cebulowe - jeszcze jutro jeden wieczór i bedzie skończone, no i potem tylko 30 angelique - jak przyjdą kurierem i temat bedzie załatwiony.
W pracy tez patrza na mnie dziwnie bo ja paczki z zakupami internetowymi zamawiam na adres do pracy - tak jest mi wygodniej, inaczej kurier zastałby w domu zamkniete drzwi. Aż się nie moge doczekac min moich współpracowników jak przyjdzie teraz kolejna przesyłka z tulipanami.......
Rench 00:46, 23 paź 2013

Dobre,Wy szokujecie mnie tysiącami cebul,a ja jak się przyznałam w pracy tylko do połowy tj ok 200
Patrzyli na mnie jak na czuba
Do reszty się nie przyznam

Pozdrawiam Madzen
Ewa 05:57, 23 paź 2013

kukam codziennie i częśto się u Ciebie śmieję, niezmiennie podziwiam Twoją energię
Milka 06:02, 23 paź 2013

Magda70 napisał(a)

Zgadzam się z Tobą...nie mów.
Ja tu w Holandii latam po ogrodniczych praktycznie sama bo moja przyjaciółka patrzy na mnie jak na wariatkę i nie rozumie po co mi kolejna trawa...przecież już tyle kupiłam!!! Przecież ostatnio robiłam zdjęcia więc po co mi kolejne??!!
Ona wcześniej pokazała mi gdzie są te sklepy...teraz już bez niej biegam bo ona uważa , że 3 godziny w takim centrum to istne wariactwo...
Znaczy się wariatka jestem?????? Nieeeeeeeeeee

Dla niej chyba tak ale i tak cię lubi, ale to my cię rozumiemy
Madzenka 06:46, 23 paź 2013

Zatem jesteśmy kosmitkami takimi pozytwnie nadającymi na zupełnie innym zakresie fal i dlatego tak dobrze nam razem
Dostałam potwierdzenie, że moje angelique i krokusy i hiacynty wczoraj wysłali będzie sadzenie.

Pozdrawiam pozytywnie zakręcownych i życzę pieknego dnia. Buuuu ja w pracy a temperatura ma wynosić +21 stopani. Czy prezesowa da mi urlop na piątek abym się nacieszyla pogodą i przygotowała na spotkanie z ogrodniczkami w sobotę???

Ps. Gryps na dzisiaj - ilosć zamówionych cebul dzielimy przez 100 i dzielimy się tą informacją ze współpracownikami.
Zatem skoro posadziłam marne 2O cebule to przecież żadne ajwaj..... I kolejne 2 dojdą w tym tygodniu.....

Buziaki , piękną jesień mamy w tym roku!!! I nie narzekamy!!!!
Milka 06:48, 23 paź 2013

Cudną
Apel do szefowej.....Marzenka potrzebuje urlop