Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Rench 09:45, 23 paź 2013

Madżen,posadziłam białe i fioletowe tulipki,a teraz chcę do nich dodać te angelique.
Nie będzie za bardzo nakitrane ?
dorciabe 10:34, 23 paź 2013

Ps. Gryps na dzisiaj - ilosć zamówionych cebul dzielimy przez 100 i dzielimy się tą informacją ze współpracownikami.
Zatem skoro posadziłam marne 2O cebule to przecież żadne ajwaj..... I kolejne 2 dojdą w tym tygodniu.....

Marzenka grypsujemy Ja tylko 1 cebulę posadziłam a kopania było....aaaaa

Tusiala 11:31, 23 paź 2013

Cudowny, prześliczny, dopieszczony ogród. Na razie jestem tylko tyle w stanie z siebie "wydusić"
WilczaGora 11:53, 23 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Wydawało mi się, że po awarii na prostą wychodzimy po ekspertyzach i wycenach kosztów naprawy wreszcie nowa pompa ciepła dojechała... Może za tydzień zamontujemy....
I jak została tylko brama garazowa do naprawy to dzisiaj szyba od piekarnika strzeliła.... Zachciało mi się ciepłej bułeczki na sniadanie.... Ja tak codziennie od 3 lat i po wyłączeniu piekarnika , po 5 min szyba trzasnęła.... Wot nie dane mi jest w tym roku mieć sprawny sprzęt... Ja chyba do końca roku ciągle będę naprawiać....

A z ciekawostek.... Dzowniono do mnie w celu potwierdzenia zamówienia na cebulki... Mimo, że dwukrotnie przez stronę potwierdzałam... Bo pani była zdziwona, źe ja takie duże ilosci zamówiłam i myślała źe się pomyliłam... A ja marne 250 szt wzięlam.... Z czego 100 krokusow, to prawie sie nie liczy jako cebulowe

pozwól Marzenko że się podzielę domowymi kataklizmami bo tez się mam czym pochwalić..
u nas na mokro idzie fala uderzeniowa....
na początek kran u syna w łazience zaczął ciec..przyszedł hydraulik wziął kaskę ale....głowice ukręcił
nowy kran kilka dni później miał źle uszczelkę założona i znów ciekło...partacze choler..
w tzw międzyczasie zmywarka się zdecydowała odpocząć od nas...wzięła się i zepsuła... 2 naprawy - 3 tygodnie mycia stosów garów w zlewie i 3-ci raz się skichała na poważnie...spalając sobie płytę główną...smrodek był uroczy
koszt napraw prawie = cenie nowej - a my...jedziemy po nowa....a ja ...na bogato z kosztami wodno-kanalizacyjnymi tej jesieni
2 dni później....
w czasie montażu "spec" coś naruszył i z szafki pod zlewem woda mi zaczęła wypływać uroczo na stópki ...
nie muszę opisywać rozmiaru mojej rozpaczy...

macham z Wilczej !
gusiarz 18:33, 23 paź 2013

Marzenko - macham i pragnę zameldować, żem jest na bieżąco.... oj dziw nad dziwy... Gusiarz na bieżąco - niemożliwościowe.
Sadziłam cebulkowe... ale jeszcze mi troszkę zostało
Madzenka 18:36, 23 paź 2013

irena_milek napisał(a)
Cudną
Apel do szefowej.....Marzenka potrzebuje urlop

Oj tak potrzebuję...dziisiaj padam na twarz, chyba za ciepło dla mojego organizmu
Madzenka 18:37, 23 paź 2013

Rench napisał(a)
Madżen,posadziłam białe i fioletowe tulipki,a teraz chcę do nich dodać te angelique.
Nie będzie za bardzo nakitrane ?

Dla mnie sam wariant biel i czarny to za monotonnie, u mnie obowiązkowo do tego róź, zatem polecam agelique, zwłaszcza że to są pelne późne tulipany. Nie wiem jakie posadziłaś białe, być może będą kwitnąć w innym terminie.
Madzenka 18:38, 23 paź 2013

dorciabe napisał(a)

Ps. Gryps na dzisiaj - ilosć zamówionych cebul dzielimy przez 100 i dzielimy się tą informacją ze współpracownikami.
Zatem skoro posadziłam marne 2O cebule to przecież żadne ajwaj..... I kolejne 2 dojdą w tym tygodniu.....

Marzenka grypsujemy Ja tylko 1 cebulę posadziłam a kopania było....aaaaa

Musiała być duuuuuża ta cebula
Madzenka 18:39, 23 paź 2013

Tusiala napisał(a)
Cudowny, prześliczny, dopieszczony ogród. Na razie jestem tylko tyle w stanie z siebie "wydusić"

To sie nie duś tylko pogadaj a nami zapaszam , bo się zaczął okres gadania gdyż fotek nie ma kiedy robić poza weekendem
Madzenka 18:39, 23 paź 2013

WilczaGora napisał(a)

pozwól Marzenko że się podzielę domowymi kataklizmami bo tez się mam czym pochwalić..
u nas na mokro idzie fala uderzeniowa....
na początek kran u syna w łazience zaczął ciec..przyszedł hydraulik wziął kaskę ale....głowice ukręcił
nowy kran kilka dni później miał źle uszczelkę założona i znów ciekło...partacze choler..
w tzw międzyczasie zmywarka się zdecydowała odpocząć od nas...wzięła się i zepsuła... 2 naprawy - 3 tygodnie mycia stosów garów w zlewie i 3-ci raz się skichała na poważnie...spalając sobie płytę główną...smrodek był uroczy
koszt napraw prawie = cenie nowej - a my...jedziemy po nowa....a ja ...na bogato z kosztami wodno-kanalizacyjnymi tej jesieni
2 dni później....
w czasie montażu "spec" coś naruszył i z szafki pod zlewem woda mi zaczęła wypływać uroczo na stópki ...
nie muszę opisywać rozmiaru mojej rozpaczy...

macham z Wilczej !

Bo to jest zwykle prawo serii..... Moja mama by powiedziala, że ktoś urok rzucił....