Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród cioci 19:47, 15 lis 2013

Do góry
Gosiu - ale masz porządek w ogrodzie A tymi prymulami mnie killnęłaś Jak dobrze, że nie mam miejsca
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:39, 15 lis 2013

Do góry
No właśnie Sebek podziel się tym co znalazłeś ładnego
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:36, 15 lis 2013

Do góry
Kasiek.. kolejne spotkanie robimy w Alpach.. co ty na to?????? Jaki rejon najbliżej masz???

Agata - u mnie też było biało.... ale nie wiem ile, bo nie patrzyłam.. nie ma na co ...

Kondzio - dobrze, że przerwa była, bo byłby to najdłuższy buziol.... do księgi Guinnessa.

Ania z Kamiennego - ja też nie nadążam.. ale to tak jakoś mimo woli sie robi... przecież ja dla Was wszytko....... mogę nawet sie nie odzywać I będzie to wielkie poświecenie z mojej strony

Basia - bo ja gaduła jestem od urodzenia... przezywali się na mnie Bielicka ... Hanka Bielicka Ty powinnaś wiedzieć kto to był

Madżen - czy te fałdy i mięśnie wypukło-zwisające to rzeźba... niby też... taki Rubens.... ale nie o to chodzi .. nie ta epoka...

Sebek - no to nie ma wyjścia stawiasz

Grażynko -
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:33, 15 lis 2013

Do góry
Sebek, gdzie masz te inspiracje wiankowe?
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:30, 15 lis 2013

Do góry
Eliza.. ja ponad rok nie chodziłam.. i jestem jak flaki z olejem... a dziś przekopałam szklarnię... kopanie w glinie to wyzwanie... jestem zgon....

Bogusia - wcale nie musi się wstydzić bo jest piękny.... ja mam ich po prostu dużo.. za dużo.. jeszcze niedawno było grubo ponad 50... ale wszystkie kapryszące i brzydsze powywalałam.. i tak z 20 mi ubyło...

Bogdzia- ja się nie ścigam.. jakby wolniej leciało, to bym więcej u Was siedziała, a tak gospodarzę u siebie Ale mi to nie przeszkadza..

Ewa agent - tyś prawdziwy agent... Sebek jeszcze imieniny, Madżenka też rocznica.... może i niegłupio stok zarezerwować.. tylko teraz zrobili zakaz trunków na stoku.... odebrali radość z tego co jest z nartami związane.. bo jak jeździć bez grzańca... I to chyba powód dla którego nie byłam na nartach od 7 lat... bo wypad na 1 czy 2 dni w sezonie sie nie liczy.. to tak jak się najeść przez patrzenie.... A ja myślałam, że na narty nie jeżdżę z powodu budowy domu i takich tam różnych innych zawirowań losowych... Jak był dobry sezon to i 60 dni na nartach sie było

Ogród w Tarnowie 19:30, 15 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Teraz zrobiło Ci się tyyle miejsca, że będziesz mógł poszaleć Szkoda tylko, że ta wielka kula teraz jest dziurawa....Ale pomysł za załatanie pewnie już masz

Pomysł jest, miejsca mało ale to dopiero na wiosnę...
Wilcza Góra 19:15, 15 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Cuda, cudeńka !!

Cudenieńka
Ogród w Tarnowie 19:13, 15 lis 2013

Do góry
Teraz zrobiło Ci się tyyle miejsca, że będziesz mógł poszaleć Szkoda tylko, że ta wielka kula teraz jest dziurawa....Ale pomysł za załatanie pewnie już masz
Ogród w skali mikro :) 19:10, 15 lis 2013

Do góry
Juuuuuż wianki robicie? A ja na razie tylko inspiracje ściągam - ciekawe jak będzie z realizacją Na razie naliczyłem sobie 11 do zrobienia Także na warsztaty raczej się nie nadaję, bo trwałyby pewnie caaaałą noc
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:58, 15 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

No to ja z Wami dwa latka poświętuję najwyźej 10 dni wcześniej

To ja jeszcze imieniny przy okazji
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 13:58, 15 lis 2013

Do góry
Potffooorze nie kus juz tymi pysznosciami tylko zdrowiej
Ogród niby nowoczesny ale... 13:11, 15 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Pięknie masz Magda - wykorzystanie skrzyń bardzo sprytne - ja też zadołowałem już część roślin z donic, bo żal by mi było - w końcu dostane

Nom podwójne wykorzystanie skrzyń
dzięki Sebciu

Tusiala napisał(a)
Ech... wstydu nie macie z tymi trawkami

No co...w zeszłym roku to dopiero nie było się czym chwalić...jedna nędzna rabata z trawami była...

Enya73 napisał(a)
Pięknie z tymi trawami Pozdrawiam Magda

również pozdrawiam...zdjęcia donic widziałaś?? nie dało się zauważyć
Zjadłabym sobie takiego sera Twojej roboty ciekawa jestem jak Ci to wyjdzie....
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:17, 15 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ania....Tak teraz zerknąłem na Twój awatar i wywnioskowałem, że Ty na nartach ogrodowiskowych będziesz obchodzić dwa latka z nami Gierczusia urodziny, Ty "urodziny"....Ojj chyba będą niezłe zygzaki na stoku

No to będzie dżampreza na 100 fajerek.. bo i Irenka jakoś tak dołączyła jak ja.. ... i może będę świętować coś jeszcze Dużo bardziej ważniejszego niż 2 lata na forum
Czasy sie zmieniają .... lat 30 temu nigdy bym nie pomyślała, że tak to może wyglądać....
Przyjazny ogród 06:36, 15 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Mariuszu, patrzę na Twoje fale i bym je zostawiła, żeby ścieżka się wiła. U mnie też zostawię fale, tylko brzuchy zlikwiduję. Jedyna trudność przy wijącej się ścieżce jest z koszeniem (taniec z kosiarką - wymaga większej staranności i dbałości).
Jak się na takiej dużej powierzchni zrobi literę S, to rabaty są bardzo masywne i nie ma tej lekkości.
Na dużej przestrzeni dobrze wygląda wijąca się ścieżka. Tylko musi być zdecydowanie prowadzona (kanty i obkaszanie). U mnie Sebek narysował - skorygował, że powinna iść jak w kierunku dalej. A to dalej to właśnie zakole trawiaste, gdzie stanie ławka. Czyli jest element prowadzenia widza i zaskoczenia. Tylko te fale muszą mieć proporcje i niejako pasować jak puzzle.

Twój układ ścieżki opiera się na wyraźnej bryle koła (półkoła) - to jest harmonijne. A nierówności terenu są dodatkowym atutem dla takiego bogatego ogrodu, chociaż pewnie nie raz miałeś ich dość (ja czasami tak mam).
Takie są moje przemyślenia.

Dziękuje bardzo, przmyślałem i złagodze nieco te łuki, inaczej to jednak wygląda w rzeczywistości, a inaczej na fotce - ja widzę wszystko co jest po bokach, a to zmienia postać rzeczy.
Pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 14 lis 2013

Do góry
Ania....Tak teraz zerknąłem na Twój awatar i wywnioskowałem, że Ty na nartach ogrodowiskowych będziesz obchodzić dwa latka z nami Gierczusia urodziny, Ty "urodziny"....Ojj chyba będą niezłe zygzaki na stoku
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:00, 14 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Marta - możecie o mnie wiedzieć dużo, ale wszystkiego pisać nie mogę Zwłaszcza, że to forum ogrodnicze

No to teraz dałeś do myślenia...
Ogród niby nowoczesny ale... 20:56, 14 lis 2013

Do góry
Pięknie masz Magda - wykorzystanie skrzyń bardzo sprytne - ja też zadołowałem już część roślin z donic, bo żal by mi było - w końcu dostane
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:56, 14 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Marta - możecie o mnie wiedzieć dużo, ale wszystkiego pisać nie mogę Zwłaszcza, że to forum ogrodnicze
Nooo... i to już zabrzmiało prawie obscenicznie Ale na poważnie - masz rację. Nie wszystko jest na sprzedaż
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:51, 14 lis 2013

Do góry
Nie pamiętam ile tutaj weszło....Ale chyba 25 albo 30 sztuk - jednak to już większa donica
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:44, 14 lis 2013

Do góry
Zadołuj w ziemi w doniczce i wiosną wyjmiesz, włożysz do ładnej donicy i będziesz miała tak

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies