Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:01, 06 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Urzeka i czaruje ten obrazek
Teraz w ogródku brak kolorów, więc zrobiłam sobie niby czosnki.

Mój mały ogródeczek :) 15:58, 06 kwi 2018

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Scielam lawende
Przed

I po już niezbyt ciekawie

Twoja łanie przezimowała ...u mnie suche badyle były ...
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:51, 06 kwi 2018

Do góry
Od świąt mam takiego króliczka wielkanocnego Córa wyjechała na tydzień i trafił na przechowanie. Dostała od chłopaka na Mikołaja. Niestety musiałam na ten czas zawieść pieska do teściów.
W sumie to też zwierzak i nawet kolorystyka podobna. Chłopak chyba chciał przypodobać się potencjalnej teściowej. Konsekwencja kolorystyczna nawet w inwentarzu zwierzęcym zachowana

I nawet ma też brązowa plamkę na pleckach.

A to biedna psina, która dostałą eksmisję

Mój mały ogródeczek :) 15:45, 06 kwi 2018

Do góry
Tulipanki zaczynają,szafirek różowy
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:31, 06 kwi 2018

Do góry
Wyłamywanie pędów sosen i kosodrzewin to bardzo mozolna praca, taka dla kopciuszka. Można to też robić za pomocą sekatora, ale robiąc to ręcznie miejsca cięcia są mniej widoczne.
Dla porównania trzy takie same kosodrzewiny 'Pumilo", ale nie wyłamywane co roku. Może co drugi rok lub rzadziej. Myślę, że warto. Przynajmniej na początku.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:15, 06 kwi 2018

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
No to będzie pięknie!

A tak wygląda plan jednego z pół minowych na papierze. Dokładnie zapisałam, gdzie każdą minę zakopałam

Wszystkiego po trochu 14:37, 06 kwi 2018

Do góry
Ponieważ dzisiaj mimo słońca wiatr przeszywa do kości, rozsypałam tylko nawozy i obornik i nic więcej nie robię, tylko wstawiam kwitnące krokusiki

na jutro szykuję się z robotą, dalsze sprzątanie rabat, cięcie hortensji, róż, rozgarnianie kopczyków. Powinnam też zrobić oprysk promanalem, jeszcze nie zrobiłam!!! i miedzianem

sosny 14:15, 06 kwi 2018

Do góry
Oddam sosny, 4 sztuki.

Borkowo, pow. Pruszcz Gdański
Ukojenie 14:14, 06 kwi 2018

Do góry
I moj najladniejszy kwiatek

Nie mam pojecia czemu on zawsze pcha sie spac w podstawkach.
Osiedlowy ogródek 13:55, 06 kwi 2018

Do góry
Jak nisko powinnam przyciąć tę różę, to odmiana Evy?

Ogrodowe dylematy 13:31, 06 kwi 2018

Do góry
Witajcie,
Przede mną trudne decyzje - jak urządzić ogród? Na razie jest to kawałek pola zarośnięty perzem. Jak białe płótno - mnóstwo możliwości, jak wybrać najlepszą?

Na początek chciałabym urządzić kącik dla dzieci. Najchętniej w miejscu zaznaczonym na planie, ale wszelkie sugestie mile widziane To miejsce wybrałam z tego względu, że jest dobrze widoczne z kuchni, salonu i altanki, która w lecie stoi na tarasie.

Działka nie ma żywopłotu i brakuje mi trochę prywatności. W sezonie zaciągam w altance zasłonki od strony ulicy, ale nic więcej nie mogę zrobić. Stąd pomysł na osłonięcie placu zabaw bambusem - dodatkowym plusem byłoby to, że bambus dawałby cień. W lecie słońce tak mocno grzeje, że nawet pod daszkiem altanki jest trudno wytrzymać!

Czy bambus to dobry pomysł? Sprawdzi się w roli parawanu? Mamy tu bardzo silne wiatry, czy one mu nie zaszkodzą?

Liczę się z tym, że wszelkie posadzone rośliny będę musiała wykopać, kiedy wreszcie zabierzemy się za równanie ziemi pod trawnik, ale kiedy to nastąpi - nie wiem! Wiem tylko, że dzieci rosną i jeśli teraz nie zrobię dla nich kącika, to będziemy się męczyć kolejne lato.

Plan działki:

Większy obrazek po kliknięciu:
Ogrodowe skarby 13:17, 06 kwi 2018

Do góry
Wzięłam się za porządki. Dwa dni i powiedzmy ogarnęłam temat chociaż nie do końca. Chciałam trochę poprzesadzac bo się za ciasno na rabat ach robi. Pasuje kosodrzewinie i trawy przesadzać. Lawenda wywendruje do donice na balkon.
Zastanawiam się czy malować te moje skrzynie czy nie? No i obmyslam co tam posadzić?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:46, 06 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dekoracje i poidełka wczoraj powynosiłam
(meble do malowania, po zimie się łupią)

Bez traw trochę dziwnie, ale już ruszyły, w tle rabata do wycinki, ostatnia już

Cudeńka pokazujesz
A te ptaszka to gdzie kupiłaś są super? Poidełko pewnie sama robiłaś bo ty zdolna jesteś!
Wszystko ślicznie wygląda u mnie za to świeci łysiną hahahah
Skarbonkowy ogródek 12:44, 06 kwi 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
To i ja przyszłam przywitać się u Ciebie w nowym sezonie

Milo Mirella, mam nadzieje ze będziesz zaglądać częściej

makadamia napisał(a)
Mnie to zdecydowanie wygląda na czosnka. Moje purple sensation wyglądają tak samo

Właśnie miałam się zapytać o ten plan. Na której wersji w końcu stanęło?

Na razie stanęło na wersji z kolami

ale chciałabym nad nim trochę popracować Z tego planu wyciągnęłam zywoplot i przejście które jest do kompostownika. Ten po prawej stronie u góry.

Tak poza tym to byłam u Ciebie ale się nie odezwałam. Widze ze meczysz się z drewnianymi sufitami. Znam ból

Kasia_CS napisał(a)
Myślę, że jeśli dasz radę je ładnie wykopać z "kawalkiem"ziemi wokół, to sobie poradzą czosnki. Ja w zeszłym roku przesadzałam kwitnące tulipany- tylko tu zalezalo od odmiany-jedna super na baczność stała, druga trochę oklapła, ale tez za bardzo ziemią mi się z nich osypala. Tetaz nie powinno być takiego problemu

To spróbuję przesadzić. Nic w zasadzie nie tracę bo jak zostaną na kompostowniku to i tak nie przetrwają. Dziękuję za rade

Monka napisał(a)
Asia nieżle pracujesz mnie też czeka zerwanie darni maskara jak chcesz to zerknij do mnie co wydumałam ( no nie do końca sama )huk roboty

Pewnie ze chce zobaczyć. Juz lecę
Droga do spełnienia 12:38, 06 kwi 2018

Do góry
Żeby nie było że nic się nie dzieje
lało
całe popołudnie noc i ranek dzisiaj zimno więc ogród odpada

ale
hortki żyją - tek kupione , jeżówki mus przepikować - bladziutki od dobrej duszki
moje trawki sztuk 3 marne ale są
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 12:35, 06 kwi 2018

Do góry
A tu już po...

Nie mam zdjęcia z przed...
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 12:33, 06 kwi 2018

Do góry
Anitko, bo ja to lubię jak widać jak się coś robi, bo kto zauważy że wyrwałam chwasta?!? a jak już nasadzone jest to od razu coś można zobaczyć.
Chwilowo do chwastów serca nie mam

Za to wzięłam się za juki moje już mocno przerośnięte.
Dopiero południe a mnie już wszystko boli

Nie wiem ile ich było ale chyba z 50sztuk :/
Przerwa na kawę... 12:24, 06 kwi 2018

Do góry
Chciałam wam pokazać "maleństwo" od Kasi koło dla przypomnienia ma 2.8 m szerokości

I zdjęcia z serii wiosna, wiosna, wiosna ejże ty ))

Wczoraj powstał plan a dziś pierwszy krok do realizacji

Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:22, 06 kwi 2018

Do góry
Jeszcze nie umyte

I dylemat gdzie pająkowi lepiej

tu?

czy tu?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:18, 06 kwi 2018

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies