Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Powojnik - Clematis 14:34, 23 kwi 2018

Do góry

Na pewno urośnie Polish spirit

Ogród Mirelli 14:31, 23 kwi 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)

Przyszłam Twoją kolorową wiosne popodziwiać

Magnolia cudna!
Ogród z rzeźbą 14:29, 23 kwi 2018

Do góry
Zana napisał(a)

Jesienią posadziłam wśród nich tulipany i nawet ładna kompozycja mi wyszła:

Rzekłabym nawet, że bardzo ładnie
Ogród z łezką II 14:28, 23 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)

tulipanki na cycku słońcu i cieniu

chyba mamy takie same

piekne Magnolie masz moja zakwitla jednym kwiatem i to z dwa dni kwitla. Obrazilam sie i nie zrobilam jej fotki

Czekam na deszcz
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 14:26, 23 kwi 2018

Do góry
Magda70 napisał(a)
o tu jest carex i kopytnik. Całkowity cień.

Piękny ten carex (kopytnik zresztą też )- Magda jak po zimie wygląda? Szukam właśnie na wschodnią rabatę
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:23, 23 kwi 2018

Do góry
Magda no czekamy na ten deszcz. Ponoc dzis wieczorem ma padac i niech wreszcie lunie. U nas wszystko tak pyli, ze moje alergiczne kolezanki ledwo zipia. Moje Auto jest zolte nie mowiac juz o podlewaniu

Dla Was nasze przedszkolne tulipany. Nigdy jeszcze nie mialam tak pieknie pachnacych tulipanow mhhhhhhm

...uDany ogród 14:22, 23 kwi 2018

Do góry
dana1s napisał(a)

Dzień dobry Witam w moim wiosennym ogrodzie!
Powojnik całkiem ładny za dwie dychy

Miło mi bardzo, ja uwielbiam uwieczniać mój ogród. Cieszę się, że podobają Ci się moje ujęcia Dziękuję
Ogród i dom to jedno to jedno ciało i musi współgrać, tak uważam i do tego dążę. Ogród ma być trochę po angielsku, dom również. Ciekawe czy mi się to uda?
Pozdrawiam również!

Dziękuję Ci bardzo za odzew!Dzwoniłam tam-twierdzą, że nie ma.nie chce mi się tam jechać-by sprawdzić,czy faktycznie tak jest-zamówiłam na internecie. Mam nadzieję, ze przyjdą fajne.

Co do klimatu-ja już widzę pod wyposażeniu, że uda Ci się jak najbardziej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:21, 23 kwi 2018

Do góry
malkul napisał(a)

Trawnik przy stopniach jak puchaty dywanik Boooooski

Cudnie Gosia
Metamorfoza- nowy ze starego 14:13, 23 kwi 2018

Do góry
fajny efekt z tym defektem telefonu akurat rozmywa tam gdzie trzeba
linie prima sort! teraz juz kumam z tymi bocznymi drzwiami do domku ogrodnika.

spojrzalam na to zdj i tak sobie szybko pomyslalam zeby dodac tam rabate za czerwona linia i dac rozanke - np roze pnace blizej gazonow wiec docelowo wyjda wyjrzej, na pewno czesc gazonu przyslonia ale maja gdzie się piąć, a w niższym piętrze może trawy i róże może okrywowe? albo mix? na pewno coś do róż bo po sezonie różanym będzie smutno.

z róż pnących polecam eden rose - cudna, biało-zielony pąk który przechodzi w zimny różo biel. U mnie ciągle się rozrasta ale w tym roku planuję dać jej więcej papu i może się odwdzięczy?!
Gertrude Jekyll zimny, dość mocny róż ale nie ciemny - ale obłędnie pachnie [ma sporo kolców]. już w ub roku na boki poprowadziłam jej pędy i przez to miała sporo więcej kwiatów. w tym roku licze na wybuch kwiecia!

Łatwiej też będzei kosić trawnik- to taki bonusik.

sorki za prywatę, wiem że nie pytałaś... ale ja bym zotawiła linię tej rabaty co jest i po prostu odcięła w ten sposób rabatki.
tak jakoś zobaczyłam na tej rabacie róże o poranku takie piękne słonce i dość sporo przez chyba większą część dnia?

Anulajda w raju 14:11, 23 kwi 2018

Do góry
anulajda napisał(a)

No jeszcze się w pełni tak do końca nie rozwinął,mam nadzieję że będzie podobny na razie mi się podoba, tylko jest niski max 30 cm

Śliczności i kwiaty na duże wyglądają...

Porównuje np. kwiaty picture - cienizna w tym roku u mnie, takie tycie... i 1/3 nie wylazła wogóle....
Lawendowy zawrót głowy 14:06, 23 kwi 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
rabata pod ambrowcami cos juz tam ma ...cisy beda w kostke ciete i jeszcze dojda trawy.

Ach te ambrowce
Co ile masz je posadzone?
Na zielonej... trawce :) 13:59, 23 kwi 2018

Do góry
Ania tu masz foto z samymi podporami - zaznaczyłam miejsce jak na wysokości podpór nadłamały się łodygi

Tu z lewej strony widać gumę czarną - mocowana jest na metalowych prentach

Rododendronowy ogród II. 13:58, 23 kwi 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Krysiu Laura w tamtym roku najpierw zmarzła bo jak pewnie pamiętasz były mrozy a potem u mnie był grad i wszystkie liscie miała jak pokrojone nożem , bałam sie ze nie przeżyje ale przeżyła choc widac że odbiło się to na niej bo straciła przewodnik i w tym roku ma tylko trzy paki kwiatowe, jeden juz przekwitł , drugi sie jeszcze nie rozwinał i moge pokazac tylko trzeci który akurat kwitnie.W tamtym roku było 11 pąków ale kwiaty pomarzły.

Ale kwiatki bardzo urokliwe
Ogrodowe kreacje 13:41, 23 kwi 2018

Do góry
Zabawa z cyklu znajdź różnicę
2016r.

2018r.

Ogrodowe kreacje 13:37, 23 kwi 2018

Do góry
Nie wszystkie alejki mam betonowe, albo z kostki ta przy warzywniku jest naturalna

Ogrodowe kreacje 13:36, 23 kwi 2018

Do góry
Jabłonie mają juz pierwszych lokatorów w tym roku w dziupli zamieszkały szpaki, w zeszłym roku były sikorki.

Budka na razie pusta, ale liczę, że ktoś się jednak do niej wprowadzi
Ogrodowe kreacje 13:35, 23 kwi 2018

Do góry
Jabłonie Dzisiaj niestety słoneczko za chmurką

Wielicka przygoda ogrodowo / remontowa 13:33, 23 kwi 2018

Do góry
Ladnie sie zrobilo i u mnie

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 13:24, 23 kwi 2018

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Wow!!!
Światełka są fantastyczne!!! Tzn, klony w tym świetle są fantastyczne! Pięknie!

Biedne ambrowce

Ale cisy to niezłe, niezłe egzemplarze!!!. Tajemniczy ogród

Dzięki, dzięki. jeszcze tylko musze blat od stołu zorganizować żeby jeden komplet był wystawiony [teraz jest mix]. Niby stół nie taki duży, ale trawie za mało słonca i nie chce tam rosnąć....

na szczęście nie cała działka jest taka porośnięta bo to byłaby katastrowa.
tutaj widok z podjazdu - nasza działka idzie do tych drzew w dole. Ograniczona czerwoną linią i drzewami od dołu.
Ehhh gotowa jestem już tam się przeprowadzić i zaplanować i dom i ogród. Jeno fundusze nie są gotowe...

Ogród Nety- moje marzenie 13:23, 23 kwi 2018

Do góry
Nett napisał(a)
A tu nasz najnowszy nabytek- magnolia Genie- jeszcze malutka, ale ładnie rozkrzewiona była.

Czy magnolia Genie nie powinna byc bordowa?

https://allegro.pl/listing?string=Magnolia%20%22%20Genie%20%22&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-wp-hou-1-3-0328

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies