Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 11:00, 23 kwi 2018

Reniu Antarctica i powinny być quenny (jak pisałam quennami nie są , bo za szybko kwitną )
dorczix 11:08, 23 kwi 2018

AngelikaX napisał(a)

Dzięki za głos... pochodziłam jak pisałam, poprzymierzałam węża ogrodowego na kształt chodniczka z kostki i ta opcja przemawia do mnie najbardziej eM też jest za, a jak usłyszał, że grillować będzie mu się zdecydowanie lepiej w tym miejscu niż na kamieniu, nie miał więcej pytań tylko do mojego taty muszę się teraz uśmiechnąć

Angeliko myślę, że będzie bardzo ładnie i spójnie..jak wszystko w Twoim ogrodzie
Pozdrowienia dla Taty
Makao_J 11:25, 23 kwi 2018

AngelikaX napisał(a)

Anabelle rosną u mnie w pełnym słońcu... prócz wody, nie zapomnij o częstym nawożeniu

Piękne są, ale liczyć się musisz, że wiatr i ulewy im nie sprzyjają... ich pędy nie są tak sztywne jak limek... mogę podpowiedzieć, że z podpór najlepiej sprawdziły mi się szerokie gumy kupione "z metra" w pasmanterii

A ja planowałam te druciane podpory takie półksiężyca. Gumy to nawet przez myśl mi nie przeszły
Pokaż swoje gumy jak gdzieś nasz. Jak je podwiązujesz? I nawoz to taki do hortensji wystarczy czy co innego stosujesz?

Tulipany na pewno kupię ja będą w promocji. Toć bym zbankrutowała. eM wyliczył że na sam front w obecnej cenie to 700zł
ren133 11:28, 23 kwi 2018

AngelikaX napisał(a)
Reniu Antarctica i powinny być quenny (jak pisałam quennami nie są , bo za szybko kwitną )

Także masz zestaw nie do podrobienia
anulajda 12:34, 23 kwi 2018

AngelikaX napisał(a)
Do ejków dołączają quenny - a już myślałam, że się nie zgrają

Jestem
Tu na zdjęciu jak nie eijki są, ładnie wyglądają jak salmony/mystick ale salmony i mysticki nigdy nie były żarówami na początku tylko od razu taki miały delikatny stonowany róż

Pięknie Ci ta rabatka wyszła połączenie różu i quenny zawsze mi się podoba one około tygodnia jak nie masz tam za dużo słońca będą Cię razem cieszyć

AngelikaX 13:44, 23 kwi 2018

One jak są otwarte to kolor mają bardziej w koral, ale w formie jak na foto porównując Twoje to jakby nie te same... No ok nieważne jakie... podobają mi się w takiej "delikatniejszej" barwie Mam je od wschodniej strony...

Dzięki też mi ta rabata przypadła do gustu i połączenie tulipanów z kolorem żurawki bardzo (wreszcie zakończyłam zmiany na niej, bo kilka podejść przy niej było )
AngelikaX 13:45, 23 kwi 2018

ren133 napisał(a)

Także masz zestaw nie do podrobienia

AngelikaX 13:51, 23 kwi 2018

Makao_J napisał(a)

A ja planowałam te druciane podpory takie półksiężyca. Gumy to nawet przez myśl mi nie przeszły
Pokaż swoje gumy jak gdzieś nasz. Jak je podwiązujesz? I nawoz to taki do hortensji wystarczy czy co innego stosujesz?

Tulipany na pewno kupię ja będą w promocji. Toć bym zbankrutowała. eM wyliczył że na sam front w obecnej cenie to 700zł

No ładna kwota Ja nawet nie liczę... bo jak zacznę to palpitacji serca dostanę
Metalowe podpory mam tam także, teoretycznie sprawdzać powinny się przy niższych hortkach, ale jak moje nawet 1,3m mają (żadnych tak wysokich podpór nie trafiłam) to przy silnych wiatrach robiły wieksze szkody niż bez nich... bo na ich wysokości łamały się łodygi hortek... guma sprężynuje, więc nawet jeśli mocno wieje to jako tako nie uszkadza mi łodyg (mam tą najszerszą) zaraz poszukam foto...

Nawóz co 4-6tyg - agrecol do hortek używam
AngelikaX 13:59, 23 kwi 2018

Ania tu masz foto z samymi podporami - zaznaczyłam miejsce jak na wysokości podpór nadłamały się łodygi

Tu z lewej strony widać gumę czarną - mocowana jest na metalowych prentach

AngelikaX 14:00, 23 kwi 2018

dorczix napisał(a)

Angeliko myślę, że będzie bardzo ładnie i spójnie..jak wszystko w Twoim ogrodzie
Pozdrowienia dla Taty

Jeszcze nic nie wie Dzięki