Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Cioci cz. 3 19:16, 30 gru 2017

Do góry
Potem było już kwiatowo.
Ogród Cioci cz. 3 19:13, 30 gru 2017

Do góry
Marzec ja przywitałam pierwszymi donicami

Kwiecień cudownie rozpoczął się od 1

Ogród Cioci cz. 3 19:05, 30 gru 2017

Do góry
To może podsumowanie roku zrobię
Styczeń przywitał nas sporym śniegiem

Luty żegnał nas kwiatami 27
Motylogród 18:54, 30 gru 2017

Do góry
Wiem, że lubicie czytać ciekwe historie o ogrodach, oglądać zdjęcia, zwłaszcza przedstawiające metamorfozy ogrodów. Ja na razie nie mam sie czym pochwalić: historia jest banalna, a w ogrodzie jeszcze nic nie rośnie (poza dwoma świerkami, które udało się zostawić).
Najpierw kilka słów o sobie, a potem o ogrodzie.
Zawsze chciałam mieszkać poza miastem, mieć domek z ogródkiem i nareszcie spełniam swoje marzenie. Nareszcie, bo cóż, "Peseloza" mnie jeszcze nie dopadła, ale (jak mówi Toszka) jestem już w wieku, którego się nie ujawnia... Choć, patrząc na to z innej strony, jest to idealny czas na spełnianie marzeń: dzieci juz dorosłe, zaraz odejdą "na swoje", wnuków jeszcze nie ma, więc mogę cały wolny czas poświęcić na tworzenie ogrodu.
Dlaczego Motylogród?
Tak mi się skojarzyło, bo lubię motyle i chciałabym, aby przylatywały do mojego ogrodu. A przede wszystkim kocham kwiaty, moim marzeniem jest mieć w wazonach od wczesnej wiosny do późnej jesieni kwiaty z własnego ogródka. Można to pogodzić, sadząc kwiaty nektarodajne: będą i kwiaty, i motyle (mam nadzieję).
Muszę tylko uważać, aby nie poniosła mnie fantazja w tych wyborach - tak, tak, czytałam dekalog: nie za dużo gatunków i spójna kolorystyka Ale jak znam siebie, znajdę miejsce, nawet gdzieś w kącie ogrodu, choć na jedną kępkę swoich ulubionych, niepasujących do reszty kwiatuszków

Nie mam jeszcze kwiatów w ogródku, więc powitam Was doniczkowcem, moim ulubionym kaktusem Bożonarodzeniowym:

Ogródek z futrzakami i kamieniami 18:17, 30 gru 2017

Do góry
oszroniony grudniowy ogród - widok rzadki w tym roku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 18:02, 30 gru 2017

Do góry
Gosia,Sylwia,Kasia,Mirella dziękuję za miłe słowa. Z wiankowaniem u mnie dopiero początki.

W ostatnim czasie dostałam kilka fajnych prezentów. Dwie książki Mai oraz książkę Danusi. Z tą ostatnią nie mogę się rozstać. Przeglądam, wertuję. Teraz widzę, gdzie powinnam dodać trawy w swoim ogrodzie. Dużo inspiracji.

A w ogrodzie, cóż wiosna. Róża Solo wygląda tak jakby miała zaraz rozkwitnąć.

...uDany ogród 17:58, 30 gru 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Dana. Pięknie masz na działce popada u was więc jest bajecznie. U nas dzisiaj był przymrozki więc też oszronilo, ale śniegu brak. Słonko swieci zachód słońca na czerwono. Zimy jednak nie widać.

Na nowy rok życzę zdrowia i wszelkiej pomyślności aby twoje marzenia szczególnie budowlane się spełniły. Życzę ponownie.

Kasia się nie odzywa na żaden kontakt.

Elu miło mi bardzo, że podoba Ci się mój ogródek
Nigdy nie lubiłam zimy, ale od kiedy mam ten kawałek ziemi jestem zachwycona ośnieżonym krajobrazem.
Taki oszroniony ogród tez zachwyca
Myślę, że zima dopiero przed nami, ale mamy już prawie styczeń jeszcze chwila i będziemy siać I zaraz wiosna!
Bardzo dziękuję za życzenia mam nadzieję, że w końcu się spełnią
Widziałam, że się udziela na Muratorze, zatem chyba wszystko u Niej ok.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:48, 30 gru 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Faktycznie śnieg tylko symbolicznie spadłW górach fajnie dosypało więc nartowanie powinno się udać

Yupi!!! W sumie to chociaż może tyle ... Jadę wcześniej bo boję się powtórki z zeszłego roku
A to z zeszłego roku cd
6 luty - roztopy

19 luty - po śniegu

24 luty - jeszcze ostatnim tchnieniem

Ostatni dzień lutego - wiosna

A w tym roku zima ma byc jeszcze słabsza
...uDany ogród 17:46, 30 gru 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
W Mönch nie dotarlismy do sklepu z plytkami. COS Emus wspomnil, ze jutro sie vierte za ustawianie zastepczej kuchni. zobaczymy Czy sie uda. Wlasnie wracamy do domu idze trche sniegu przy drodze. Cikawa jestem czy u nas tez Nest.

Izuś wierzę, że się doczekasz wymarzonej kuchni. Marzenia się spełniają!
Pokażesz zdjęcia metamorfozy?
Uważajcie na drodze, może być ślisko.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:42, 30 gru 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
No proszę jest choć trochę śniegu, a u mnie ani grama. Za to cieszyłam się dziś piękną, słoneczną pogodą . Buziole noworoczne Kasieńko .

Ani grama powiadasz? No to u mnie odrobinę pobieliło choc pewnie jutro nie będzie już śladu... Kiepska zima.

To z zeszłego roku - pierwszy snieg 14 grudnia - ale tez było słabo

Za to 6 stycznia juz było go sporo

15 stycznia - zima trzyma

22. stycznia - dalej biało

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:16, 30 gru 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Każdy fragment w śniegu na wagę złota, śnieg mamy reglamentowany...pazdrawiam Kasiu przednoworocznie i udanego sylwestra Wam życzę

Wzajemnie Agatko - baaardzo dziękuje
Śniegu słabo ale od wtorku mam nadzieję że będziemy go mieć pod dostatkiem w górach

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:14, 30 gru 2017

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:00, 30 gru 2017

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:58, 30 gru 2017

Do góry
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 16:55, 30 gru 2017

Do góry
Woda nieco przymarzła, ale tam gdzie jest napowietrzacz tam lodu nie ma
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:53, 30 gru 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Turkusy na koreance świetne!

Turkusy uwielbiam...cały czas szukam fajnych rozwiązań

Mało śniegu, ale jest zima...bombki w turkusie na koreance zawieszam już drugi rok, asekurował mnie rok temu syn, w tym roku eM...mam fantastycznych facetów

Choroby klonów, klon - Acer 16:48, 30 gru 2017

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:41, 30 gru 2017

Do góry
Iwonka napisał(a)

Agatka podziwiam ciasteczka ponieważ ja w tym roku po raz piewszy od lat nie mam pierniczków Na szczęście moja ukochana chrześnica poratowała ciocię

Jak tam bombkowa historia? Skończone czy nie? Ja dla siebie też nie skończyłam, ale na szczęście dla wszystkich się udało. A o to przecież chodzi, żeby dzielić się z innymi Zatem Agatko wszystkiego dobrego życzę na tę końcówkę Świąt. Zdrowia i miłości na wszystkie nadchodzące dni!

Iwonka pierniczki piekłam, bo wcześniej w dekoracje się zaopatrzyłam i ten zapach w całym domu w świąteczny nastrój wprowadziły pozostałych zapracowanych domowników, eM i syn sami udekorowali po 5 pierniczków

Bombek nawet nie zaczęłam, serwetek uzbierałam setki, ale klej i szyszki wygrały

Powstał wianek z szyszek bukowych i wygrała wyprzepaż dekoracji świątecznych w Eurofiranach z braku czasu

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:37, 30 gru 2017

Do góry
Dziękuję Wam, że mnie odwiedzacie wszystkim serecznie dziękuję...Święta były udane i wierzę, że u Was też

Pierniczki w większości oddałam na prezenty....Święta minęły za szybko, w drugi dzień Świąt zaczęłam nowy wianek

...uDany ogród 16:27, 30 gru 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Ależ piękne zdjęcia i magiczne miejsce

Gosiu dziękuję bardzo!
Dzisiaj musiałam pojechać na działkę, bo już się stęskniłam za ogrodem.
Zima wygląda tam bajkowo. Aż się popłakałam, bardzo chciałabym wreszcie móc podziwiać mój raj z okien domku.
Takie też mam życzenie noworoczne, nawet nie wybudować co mieć nadzieję

Kocham tam przebywać, tam jest spokój i ukojenie. To moje miejsce na ziemi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies