Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

sylwia_slomc... 17:35, 02 kwi 2018

A jakby tak dodać przywrotnika? Byłby tłem dla róż, nie robiłby im konkurencji kolorystycznej, a w razie chorób różanych listki zielone by były ładne
paulina_ns 17:36, 02 kwi 2018

Anda napisał(a)

Przetaczniki nie powtarzaja kwitnienia po przycieciu, a szalwie tak. A jakie masz szalwie w ogrodzie? Mainacht, Viola Klose, Purple Rain, czy moze Caradonne, czy jeszcze inna? Tych odmian i rodzajow jest wiele i mozna wybrac takie, ktorych nie masz. Powtorzenia w ogrodzie nie sa zle, bo spinaja rozne czesci ogrodu w calosc

W takim razie przetaczniki odpadają, a może Ewka kocimietka odm 'walker's low '? śliczna jest szałwie mam odmiany nn kupiłam ją na lokalnym ryneczku, wiem,że Deep blue jest bardzo ładna, tyle,że kocimietka wyższa, więc może lepiej będzie współgrała z różami?
paulina_ns 17:57, 02 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
A jakby tak dodać przywrotnika? Byłby tłem dla róż, nie robiłby im konkurencji kolorystycznej, a w razie chorób różanych listki zielone by były ładne

A te przywrotniki mają jakąś odmianę? Jak wpisałam w Google pojawiły mi się tylko zielone liście?
BKosimkArt 18:06, 02 kwi 2018

Doszło i do nas to słonko
Anda 19:55, 02 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)

W takim razie przetaczniki odpadają, a może Ewka kocimietka odm 'walker's low '? śliczna jest szałwie mam odmiany nn kupiłam ją na lokalnym ryneczku, wiem,że Deep blue jest bardzo ładna, tyle,że kocimietka wyższa, więc może lepiej będzie współgrała z różami?

Kocimiętka jest śliczna, mam właśnie Walkers Low, ale wprowadza bałagan, jeśli się zaczyna pokładać. Pokłada się właśnie przy różach, bo jest tam zbyt żyzno. U mnie będę ją w tym roku przesadzać.
Obejrzyj szałwię Caradonna. Jest wyższa, sztywna i ma piękny kolor
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paulina_ns 20:23, 02 kwi 2018

Anda napisał(a)

Kocimiętka jest śliczna, mam właśnie Walkers Low, ale wprowadza bałagan, jeśli się zaczyna pokładać. Pokłada się właśnie przy różach, bo jest tam zbyt żyzno. U mnie będę ją w tym roku przesadzać.
Obejrzyj szałwię Caradonna. Jest wyższa, sztywna i ma piękny kolor

Patrzyłam i faktycznie super jedyny problem finka nie ma jej w swojej ofercie mogłabyś wstawić zdjęcie kocimietki z różami proszę
Zana 21:15, 02 kwi 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Popieram. Przywrotnik ostroklapowy świetnie z różami się komponuje. I gdzieś tam pomiędzy, z tyłu szałwię Caradonna można upchnąć, bo ona taka wyższa jest, u mnie tak ok. 70 cm osiąga.
sylwia_slomc... 21:25, 02 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)

A te przywrotniki mają jakąś odmianę? Jak wpisałam w Google pojawiły mi się tylko zielone liście?

Przywrotnik ostroklapowy
tu masz przykład z różami
https://www.google.pl/search?q=przywrotnik+ostroklapowy&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj0g6Pjp5zaAhUJyKYKHQLhAfQQ_AUICigB&biw=1366&bih=654#imgrc=U_KDGn1SGYK1OM:
UrsaMaior 21:29, 02 kwi 2018

Mmmm śliczności Ten mech to super pomysł, z lasu przytargałaś?

paulina_ns napisał(a)

paulina_ns 07:42, 03 kwi 2018

Zana napisał(a)

Popieram. Przywrotnik ostroklapowy świetnie z różami się komponuje. I gdzieś tam pomiędzy, z tyłu szałwię Caradonna można upchnąć, bo ona taka wyższa jest, u mnie tak ok. 70 cm osiąga.

Będzie też przywrotnik, śliczny jest i co najważniejsze dostępny w ofercie tylko ten przywrotnik z boku róż, przed różami, za? czy jako obwódka do róż?