Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród w skali mikro :) 20:39, 04 lis 2013

Do góry
Bea napisał(a)
Ja nawet też jestem za pierwszą, tam też jest kulka na nóżce.

Czyli reasumując , podobnie jak Sebek kofffasz nogi

A wiec zdecydowanie kulka ??...

.......... A na wspólne obiecane zakupy już się cieszę
Ogród w skali mikro :) 20:31, 04 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Poczytałem o zwłokach......Bleeee....Ale co do puzzli - szczerze to poszedłbym w formy pienne, bo zyskasz drugie piętro i dzięki temu przestrzeń....A w nóżki zawsze możesz im coś dać

Aleź tu Fssszyscy nogi lubią .....

Też mi się ta kulka podoba , tym bardziej ,że jak odrobinkę przesunę obręb tej podwyższonej rabaty , to się kulka w lustrze będzie przeglądać

Dzieki
Ogród w budowie - nieustającej 20:24, 04 lis 2013

Do góry
Basia - róże dla mnie nie są nudne, codziennie je macam i oglądam, one z pąków wypuszczają nowe kwiaty, cieszę się nimi, ale dla Was może już to nudne, dlatego się asekuruję.

Ania - zaskoczyłaś mnie różą i to bardzo pozytywnie. Królowej Szwecji nie mam, choć to angielka. Pomogła naszym różom w tym roku łagodna zima, bez wątpienia.

Karolina - nasiona jeżówek właśnie od Ciebie dostałam, ładnie wzeszły i rosną, zobaczymy w przyszłym roku jakie będą, spodziewam się białych i różowych. Kółka z Wojsławic można przysposabiać, mnie się podobają. Kiedyś było tam tylko jedno, teraz rozmnożyły się tego typu obsadzenia.

Jola i Ewa - wianki na groby bliskich zawsze robię sama i zawsze z żywych roślin, na gąbce. Dziesięć sztuk dla rodziny własnej i małżonka. Moja mama też przez lata je robiła, ale każdy kwiatek czy zielony dodatek mocowała drutem i w dodatku zawsze robiła to w zimnym garażu i marzła. A tata robił sam znicze, tzn. zalewał stopioną stearyną duże czarne znicze. Miały knoty zrobione z grubych lin. Tylko takie paliły się dłużej, choć strasznie kopciły, bo kupne były do niczego.
Z uwagi na dobrą jakość obecnych lampek do roboty zostały tylko wieńce, bo gotowe nie bardzo mi się podobają, robię je na dużym stole w domu, nie w zimnym garażu i mam gąbkę florystyczną, druty niepotrzebne.
Eukaliptus oczywiście żywy, bukiet typu wiecheć z kilkunastu gęstych gałązek kosztuje na giełdzie 10 zł, więc jak to napisała Ania Asc zaszalałam (mineralna osiem słomek) i nabyłam, podobnie jak kapustę i chryzantemy. Gałązki jodły czy świerka, hortensje i mahonie były oczywiście z ogrodu.
Ten eukaliptus jest prawie taki sam jak ten który jedzą misie koala. Ładny, szaro-błękitny, bywa dodawany w kwiaciarniach do bukietów.

Sebek - no właśnie, stylistyka gotowych wyrobów na Wszystkich Świętych bywa mocno kontrowersyjna, chociaż zdarzają się rzeczy ładne, ale zbyt rzadko, niestety.

Ania An-tre - z kapustą eksperymentowałam pierwszy raz. Widziałam ich mnóstwo na giełdzie, w rozmaitych kolorach, nawet ufarbowane nie wiem po co. Najwyraźniej są modne.
Ogród w skali mikro :) 20:21, 04 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Poczytałem o zwłokach......Bleeee....Ale co do puzzli - szczerze to poszedłbym w formy pienne, bo zyskasz drugie piętro i dzięki temu przestrzeń....A w nóżki zawsze możesz im coś dać

Sebek dobrze pisze
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:17, 04 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Róże, róże i róże....No każda piękna - tylko skąd brać miejsce? Na szczęście zawsze mogę przyjść do Ciebie pooglądać

Sebku z ogromną przyjemnością będę cię gościć

Postawić trawkę nad i... 20:15, 04 lis 2013

Do góry
Piękne miejsce...Szkoda, że przez mgłę nie widać Pooglądałbym też ten piękny las, ale drzewa mi zasłaniają....No i jak żyć? Macham!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:08, 04 lis 2013

Do góry
Danusiu te Twoje zwroty to opatentuj....Doradzam na pałę świetne Macham i czekam na dalszy ciąg serialu
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:06, 04 lis 2013

Do góry
Róże, róże i róże....No każda piękna - tylko skąd brać miejsce? Na szczęście zawsze mogę przyjść do Ciebie pooglądać
Ogród w skali mikro :) 19:47, 04 lis 2013

Do góry
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 19:44, 04 lis 2013

Do góry
Ja bym posadził coś zimozielonego, ale jak piszesz o tym śniegu to ten winobluszcz wydaje się najbardziej rozsądnym rozwiązaniem....Bo tego mogłaby dojść werbena patagońska lub kosmosy, żeby również latem coś kwitło
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:39, 04 lis 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Dzizassss ... Toż to szaleństwo wyjazdowe sie szykuje .... Tzn wyjazdowo - imprezowe

Dobrze wiedzieć

Macham Irenko i duuuużo sił życzę
Ogród w budowie - nieustającej 19:32, 04 lis 2013

Do góry
Wiązanki na groby bardzo mi się podobają - z wyczuciem piękna połączonego z elegancją Też w tym roku zrobiłem i również w bieli, bo takie w stylu wieś tańczy wieś śpiewa albo made in China to dla mnie profanacja dla powagi chwili i osób dla których je zanosimy... Macham
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:22, 04 lis 2013

Do góry
Dziękuję, że zaglądacie....Dzisiaj może trochę z Wami posiedzę, bo jutro piszę tylko mały katechizm - jak to dobrze, że będąc dzieckiem chciałem zostać księdzem - teraz przynajmniej pamiętam wszystko Ale powołania już takiego nie mam....No chyba, że zniosą celibat
Ale ogólnie humor mam dziś zepsuty i to na maxa....Ale o tym pisać nie będę, bo szkoda słów...

Idę do Was
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:10, 04 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
... jutro napisze polski, druga matmę, a trzecia fizykę

Powodzenia Sebek! 3-mam kciuki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:18, 03 lis 2013

Do góry
A co jest w tym najlepsze - okna i tak sam wszystkie w domu myję! No nie narzekam, tylko obracam to w żart, bo wiem, że będzie tylko gorzej....Ale to chyba nie śmieszne z mojego punktu widzenia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:04, 03 lis 2013

Do góry
Sebek, hehe, ależ Ty jęczysz, jak baba! Albo dziecko W końcu to egazmin dojrzałości, więc jeszcze możesz

My już odwaliłyśmy robotę, teraz pora na Ciebie. Teraz mamy ... mycie okien w zamian ... Melduję, że matura zdana i 17 okien umytych (3 z wewnątrz, bo dachowe, a zaczęło padać), dobrze, że nie przy kazdym parapety. Czeka mycie lodówki, ale coś zaczynam jęczeć...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:35, 03 lis 2013

Do góry
No to błagam znajdzie sposób by się zamienić - to Wam umyję z góry na dół calutkie ogrody zimowe Jedna z Was za mnie jutro napisze polski, druga matmę, a trzecia fizykę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:08, 03 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Wolę zdecydowanie mycie okien niż Żeromskiego

a ja odwrotnie .... zdecydowanie pozdrawiam Sebek
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:07, 03 lis 2013

Do góry
Sebek, zaglądam po dłuższej przerwie i pozdrówka Ci zostawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:03, 03 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Wolę zdecydowanie mycie okien niż Żeromskiego

a ja odwrotnie... Może się zamienimy, ja poczytam.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies