Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni....

Tusiala 08:43, 04 lis 2013

Ok Aniu raz na miesiąc (nie za często?) będę się przypominała

A na dzień dzisiejszy jestem przekonana do winobluszczu na płot i może gdzie niegdzie tawuła. Do tawuły może coś dojdzie. Zima długa więc pomysłów szukam i podpowiedzi tym bardziej

A to znów ten płot tylko od strony domku

Tusiala 08:47, 04 lis 2013

A to już wspominana, moja sobotnia robótka: skopany warzywniak. Zostawiłam tylko troszkę marchewki, pietruszki i szczypiorku na zimę

Sebek 19:44, 04 lis 2013

Ja bym posadził coś zimozielonego, ale jak piszesz o tym śniegu to ten winobluszcz wydaje się najbardziej rozsądnym rozwiązaniem....Bo tego mogłaby dojść werbena patagońska lub kosmosy, żeby również latem coś kwitło
Tusiala 20:44, 04 lis 2013

Zielona ściana z winobluszczu + kwitnące kwiaty werbeny - coraz bardziej mi się to podoba
Dziękuję Sebku za podpowiedź
Tusiala 20:49, 04 lis 2013

Oglądałam ostatnio sporo ogrodów na forum i wiele z nich to kopalnie inspiracji I tak zaczęłam sobie poprawiać i kreślić na papierze

Viola 23:15, 04 lis 2013

Też mam taki gatunek tuj w ogrodzie "tuje jakieś tam" ha, ha, super. U mnie co druga roślinka na moim planie nazywa się np. żółte-płożące-cosie, cis-coś, coś-tam-na-pniu. Ale plan na zdjęciu - pomysł pierwsza klasa.
Tusiala 07:31, 05 lis 2013

Violu jak się nie wie to tak później jest

Udanego dnia życzę

Viola 11:47, 05 lis 2013

Jeśli chodzi o dobór roślin to niewiele Ci pomogę, ale mam komentarz do drugiego zdjęcia. Według mnie do oddzielenia pierwszej części ogrodu od sadu wystarczą szmaragdy. Jeśli chcesz gęstą ścianę to chyba co 50- 60 cm trzeba sadzić. Są eleganckie i ładne tło zrobisz dla kolejnych nasadzeń. A olbrzymy na Twoim zdjęciu są naprawdę olbrzymie - szkoda mi by było miejsca w ogrodzie (chociaż Ty masz jego mnóstwo). Altana i ławeczka fajnie usytuowane. Za ławeczką dałabym drzewo - może brzozę, a nawet przy altanie - to by korespondowało z tą planowaną brzozą po drugiej stronie. To takie moje przemyslenia. Nie bierz ich za bardzo pod uwagę, bo wiesz - jestem na poziomie "zero-beginer" : (
Kamajla 21:31, 05 lis 2013

pięknie już masz tulipanowca zazdraszczam, u mnie raczej nie wcisnę... chyba, że tylko tulipanowca

pozdrawiam i macham (to już Twój kolejny mach )
Tusiala 08:18, 06 lis 2013

Violu pewnie masz rację jeśli chodzi o smaragdy. Też o tym myślałam. Bardzo się cieszę, że do mnie zaglądasz

Kamilko odMachuje Ci serdecznie Super, że Ci się podoba Chciałabym jeszcze żeby było więcej roślin, gęste nasadzenia mi się marzą a przede wszystkim piękna trawa, o której śnie...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies