Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Nostalgiczny ogródek shabby chic 20:18, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
No nie mogę, świnka tańczy z dziewczynkami, niesamowite historie opowiadasz, a ta z myszkami to nie do uwierzenia gdybym zdjęć nie widziała, jesteście wspaniałą rodzinką

Dziękuję
Historia z myszami nauczyła mnie wytrwałości. Swoje dzieci karmiłam naturalnie więc wystarczyło wziąć malucha do cyca i można było spać dalej. Jak już były na butli karmił mąż.
Myszki były zdane tylko na mnie dopiero zrozumiałam co to nieprzespane noce, musiałam zabierać je ze sobą jak gdzieś na dłużej wychodziłam. Wszyscy pukali się w głowę. Z perspektywy czasu też pukam się w głowę ale pewnie postąpiłabym tak samo
Igiełkowy ogródeczek 19:32, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
No bez gości ani rusz, dla wszystkich wielki BUZIAK
A co do powojników, jak nie uda się rozpoznać, to spróbuj trochę wyżej je teraz przyciąć. Masz pewnie te z grupy wielkokwiatowych- mój Generał Sikorski tnie się w pierwszym roku 30 cm nad ziemią w drugim 40 a później przy 50 się zostaje. Spróbuj tak jak nie znajdziesz nazw swoich.

Masz rację, baaardzo wczesną wiosną dobrze jest ciąć powojniki wielkokwiatowe, mam tylko takie i zostawiłam wszystkie etykiety
Co z tym ogródeczkiem począć 18:51, 12 lut 2013

Do góry
Dziwne z tymi pelargoniami, rozumiem że to nie był pierwszy raz?
A nóżce to pewnie trzeba trochę czasu dać, jakaś rehabilitacja, kurcze jak wy to robicie kobietki, co druga to coś tam połamała, ja nic nigdy sobie nie złamałam, będzie dobrze czasu potrzeba, a tego słonka to zazdroszczę, u mnie dosłownie na kilka sekund wyszło a później śnieg drobny ale troszkę popadał. Zdrówka życzę do wiosny się na pewno zagoi
Zakątek na Mazowszu 16:18, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
.. Wszyscy nad wrzosowiskiem to pozwól że ja nad świerkiem powzdycham

o przepraszam Gosia ja go pierwszy wypatrzyłem nie na darmo pół Polski a może i więcej przejechałem żeby takiego dostać

podobnej wielkości (może ciut mniejszy) jest w ogrodach w Orlu -warto tam zajrzeć(praktycznie tylko z wycieczką)
Zakątek na Mazowszu 16:02, 12 lut 2013

Do góry

Wszyscy nad wrzosowiskiem to pozwól że ja nad świerkiem powzdycham
Ogród w skali mikro :) 15:48, 12 lut 2013

Do góry
Co do świerka GosiaJoasia ma rację, śmiało można go ciąć przed ruszeniem wegetacji lub w trakcie uszczykiwać nowe przyrosty o połowę. Jeśli ma być to kulka to przytnij w marcu w kulę i już, a jeśli chcesz zagęścić, to pouszczykuj jak puści przyrosty, choć wiem że go raczej zagęszczać nie trzeba bo dość wolno rośnie i raczej gęsto. Ja też mam takie na pniu ale maleństwa jeszcze
Moje ogrodowe marzenia... 15:36, 12 lut 2013

Do góry
Widać duże postępy, kawał dobrej roboty wykonałaś, tak trzymać, będzie pięknie, i aż byłam w szoku bo żadnego swojego wpisu nie odnalazłam, a jestem pewna że już tu zaglądałam, w takim razie nadrabiam
Ogród niby nowoczesny ale... 15:08, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
O jaki fajny temacik się przypadkiem a może nie przypadkiem zaplątał.....żeby oni tak bez tych gatek, no buciki to już bym zostawiła, wierną kibicką bym została...hihi
U mnie słonko próbuje się przebić, ale na razie chmurki wygrywają.

Ot kibicka by była
Słońca u mnie niet..
Moje zmagania ogrodowe 14:01, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ale piękny, jeszcze takiego nie widziałam, a ja ostatnio na białego się skusiłam, jeszcze w fazie pąka.

Białe też bardzo ładne, ostatnio na all widziałam w jasnozielonym kolorze, ale nie kupiłam, bo na razie nie chcę już eksperymentować jaki kolor wyjdzie.
Ogród w skali mikro :) 13:07, 12 lut 2013

Do góry
A ten sklep ktoś już testował?
Gdzieś na końcu świata... 13:06, 12 lut 2013

Do góry
To dla hamaczku to jak najszybciej drzewka sadzić trzeba, chyba że taki wolno stojący, a byłaś w tym ogrodzie:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/944-ogrod-z-czerwonym-mostkiem- polecam jest na prawdę piękny, a właścicielka zajęta bo dziecię urodziła a warto tam zajrzeć
Gdzieś na końcu świata... 12:53, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Jaki teren boski, dawaj mi tu kawałeczek

Hahah no Gosiaku liczę na Twą pomoc przy moim ogrodzie Też mi się marzy taki japoński kącik jak u Ciebie i miejsce za domem z ławeczką, zawsze o hamaku marzyłam również...oj sporo tego jest
Igiełkowy ogródeczek 12:18, 12 lut 2013

Do góry
adom1206 napisał(a)
Gosia tak popędziłaś do przodu,że 100 i 200 przegapiłam.Gratuluję serdecznie i będę nadganiać

Właściwie to nie ma co nadganiać, jak u większość z nas wiosny wyczekuję i wtedy będzie się działo
Pozdrawiam i lecę do Ciebie
Igiełkowy ogródeczek 12:17, 12 lut 2013

Do góry
No bez gości ani rusz, dla wszystkich wielki BUZIAK
A co do powojników, jak nie uda się rozpoznać, to spróbuj trochę wyżej je teraz przyciąć. Masz pewnie te z grupy wielkokwiatowych- mój Generał Sikorski tnie się w pierwszym roku 30 cm nad ziemią w drugim 40 a później przy 50 się zostaje. Spróbuj tak jak nie znajdziesz nazw swoich.
W cieniu - zacieniona 12:12, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Mimo wszystko śliczny widok, wiosna tuż tuż, pozdrawiam
...u mnie będzie najpóźniej...jak zwykle.
W cieniu - zacieniona 12:10, 12 lut 2013

Do góry
Mimo wszystko śliczny widok, wiosna tuż tuż, pozdrawiam
Gdzieś na końcu świata... 11:56, 12 lut 2013

Do góry
Jaki teren boski, dawaj mi tu kawałeczek
Gdzieś na końcu świata... 11:50, 12 lut 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Ale w domku wiosennie wzeszły krokusy o których zapomniałam jesienią i tak zostały na zime w garażu.

Łał ale ci dobrze- nadrabiam zaległości
Trudne początki 11:48, 12 lut 2013

Do góry
Masz zdjęcia tych powojników?
Igiełkowy ogródeczek 11:46, 12 lut 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Giza a znasz nazwy swoich powojników?, bo na stronie clematisy.pl- wpisujesz nazwę i wyświetla ci wszystkie informacje o danej odmianie w tym ja ciąć- jeśli nie pamiętasz może warto poszukać, może rozpoznasz albo wrzuć u siebie jeśli masz zdjęcie, ktoś na pewno rozpozna, bo cięcie jest różne w zależności od odmiany i dlatego Danusia radzi zostawiać te etykietki.

Yyyyy......... nie znam.
Jeden ma kwiatki fioletowe a drugi biskupio- różowe
Ale w ubiegłym roku obydwa cięłam wiosną przy ziemi... i odrosły
Tylko nie tak obficie...to pewnie cuś ni tak zrobiłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies