Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gabrysia_ 11:05, 12 lut 2013

Gosia...projekt super.
Ja już nie mam tej płatnej GP...została tylko darmowa
Ale i tak mało korzystałam
giza 11:14, 12 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
Dzięki wszystkim za kwiaty i nie tylko
U mnie zimowo i niezimowo jednocześnie, płatki śniegu lecą z nieba, ale tak słabiutko że nic nie przykryją, przez chwilkę nawet słońce było, ale uznało że jeszcze nie pora i schowało się z powrotem za chmurami, jest jeden na minusie. A ja właśnie wyczytałam że niedługo clematisy trzeba będzie przycinać- przełom lutego i marca.
Poczytajcie dla przypomnienia:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/14-co-robimy-w-ogrodzie-w-lutym

Tam napisane " •tniemy powojniki wg zaleceń na etykiecie. Ja nigdy nie wyrzucam tych etykiet, gdyż przy takiej mnogości gatunków i odmian, zawsze coś nam się może pomylić, jak które się powinno przycinać. A tak, mamy ułatwione zadanie i pewność, że dobrze to zrobiliśmy".
Kurka, a ja etykiety wyrzuciłam..:/
I co teraz? Chyba " ciachnę " wszyskie po kolei...
Gosiniak 11:35, 12 lut 2013

Giza a znasz nazwy swoich powojników?, bo na stronie clematisy.pl- wpisujesz nazwę i wyświetla ci wszystkie informacje o danej odmianie w tym ja ciąć- jeśli nie pamiętasz może warto poszukać, może rozpoznasz albo wrzuć u siebie jeśli masz zdjęcie, ktoś na pewno rozpozna, bo cięcie jest różne w zależności od odmiany i dlatego Danusia radzi zostawiać te etykietki.
Gosiniak 11:39, 12 lut 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Gosia...projekt super.
Ja już nie mam tej płatnej GP...została tylko darmowa
Ale i tak mało korzystałam

Ja też ogólnie mało korzystam, zawsze na papierze planuję, a tam tak sobie dodatkowo, jak mam jakiś dylemat. Program się przydaje też jak się chce komuś doradzić lub samemu zapytać, bo wiadomo o co chodzi i nie trzeba tyle tłumaczyć co gdzie itd.
Gosiniak 11:40, 12 lut 2013

Basia_1987 napisał(a)
Ja też muszę się zabrać nie długo za przycinanie winogron, dużego mrozu już chyba raczej nie będzieSekatorki czas przygotować naostrzyć i odkazić

O widzisz dobrze że przypominasz z tym odkażaniem, to bardzo ważne
Gosiniak 11:41, 12 lut 2013

Marlenaa napisał(a)
Tak pędzisz z tym wątkiem, drugą setkę przegapiłam. GRATULACJE

Marlenko dzięki wielkie, wątek rządzi się swoimi prawami, zastanawiam się jak dam radę to ciągnąć jak ogródek dojdzie...hyyyy
Gosiniak 11:43, 12 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Ja też muszę się zabrać nie długo za przycinanie winogron, dużego mrozu już chyba raczej nie będzieSekatorki czas przygotować naostrzyć i odkazić

Basienko jak fajnie że wspomniałaś o winogronie pokażesz u siebie jak je przycinasz? Ja posadziłam w ubiegłym roku i podobno powinnam go przyciąć ale nie mam pojęcia jak

Ja nie mam winogron i nic mi na ten temat nie wiadomo, ale Basia na pewno cię wspomoże
giza 11:46, 12 lut 2013

Gosiniak napisał(a)
Giza a znasz nazwy swoich powojników?, bo na stronie clematisy.pl- wpisujesz nazwę i wyświetla ci wszystkie informacje o danej odmianie w tym ja ciąć- jeśli nie pamiętasz może warto poszukać, może rozpoznasz albo wrzuć u siebie jeśli masz zdjęcie, ktoś na pewno rozpozna, bo cięcie jest różne w zależności od odmiany i dlatego Danusia radzi zostawiać te etykietki.

Yyyyy......... nie znam.
Jeden ma kwiatki fioletowe a drugi biskupio- różowe
Ale w ubiegłym roku obydwa cięłam wiosną przy ziemi... i odrosły
Tylko nie tak obficie...to pewnie cuś ni tak zrobiłam
adom1206 11:46, 12 lut 2013

Gosia tak popędziłaś do przodu,że 100 i 200 przegapiłam.Gratuluję serdecznie i będę nadganiać
giza 11:48, 12 lut 2013

Odnośnie gratulacji- to w zasadzie one się też należą i gościom, prawda?