Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Ogródek Iwony 21:55, 12 kwi 2015

Do góry
A z takimi prezentami wracaliśmy od Ewy do domu.

Ewo, dziękuję pięknie. Przez dwa lata tego dobra bym chyba nie dała rady kupić:
Miskanty (5 odmian), rozplenice, molinie, brązowa carex, Ice Dance, trzcinnik, rumianka, żurawki (5 odmian), orliki, bodziszki, firletka karminowa. Gubię się w nazwach. Z wrażenia nawet zapomniałam, jakiej marki mamy samochód. Naprawdę. Tak byłam przejęta.
Jak wróciliśmy, w sobotę do wieczora starałam się jak najwięcej tego dobra posadzić na rabatach, dziś nawet kilka miskantów wylądowało na rabatach, kończę jutro.
Kiedyś czytałam, ze na ogród trzeba zasłużyć. Ja już chyba zasłużyłam.
Ewo, Grzegorzu, nie wiem, jak wam dziękować. Normalnie spadliście mi z nieba
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:46, 12 kwi 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
ileż zrobione, wow...!!!!
i tak czyściutko wow... !!!

a jak pomysłowo zrobione donice, wow... wow !!!!]

Dziękuję kochana
Zastanawiam się czym te donice obsadzić?
Myślałam o carex ice dance ale z czym ją skomponować?
Moja bajka 17:02, 12 kwi 2015

Do góry
pasjonatkaamatorka napisał(a)
zdjęcia wiosny można oglądać godzinami,pochwal chłopa to częściej będziesz miała okazję Go fotografować w ogrodzieMój dzisiaj trochę podziałał w ogrodowym domku,zebrał ochów i achów na dalszą zachętę
Moje Ice Dance też w tym samym wieku

Chwale, Kochana chwalę nieustannie . W psychologii nazywa się to wzmocnienia pozytywne , tak więc wzmacniam Go cały czas
Mój ogród pod górkę... 22:41, 11 kwi 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Carex ice dance, carex mint curls, carex buchanani

tego mint curls nie znalam, ale bardzo fajny jest, pozostałe dwa carexy też będę kupować.
A napisz na prive gdzie zaopatrzyłaś się w te trawki i w jakich cenach były.
Mój ogród pod górkę... 22:29, 11 kwi 2015

Do góry
Carex ice dance, carex mint curls, carex buchanani
Moja bajka 22:01, 11 kwi 2015

Do góry
zdjęcia wiosny można oglądać godzinami,pochwal chłopa to częściej będziesz miała okazję Go fotografować w ogrodzieMój dzisiaj trochę podziałał w ogrodowym domku,zebrał ochów i achów na dalszą zachętę
Moje Ice Dance też w tym samym wieku
Moja bajka 21:17, 11 kwi 2015

Do góry
Na "koszmarku" wylądował też "dzidziuś" od mojej Ice Dance

kusi mnie bardzo żeby wyciepać tego klona samosiejkę i posadzić jakąś jego szlachetniejszą odmianę, takiego w złotym kolorze na przykład. Gdy ma liście to genialnie zasłania nas od sąsiadów.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:51, 11 kwi 2015

Do góry
Pięknie masz już, tak mocno wiosennie. Zdjęcie z buksami pinterestowe. Niesamowite, jak Twój ogród szybko dojrzał.
Nie podcinasz końcówek turzycom 'Ice Dance'?
Spotkania zazdraszczam, Marzena w okularach nie do odróżnienia od Wieloszki Normalnie sisters
Pozdrawiam
Moja bajka 19:50, 11 kwi 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Tulipki super - miałam takie, wyglądają niesamowiciem, niestety chyba przy przekopywaniu grządki je uszkodziłam bo juz nie wzeszły
A tojeść tak się rozrasta - potem będziesz ją wyrywać
Buziola, mam dziś imprezę urodzinową córci

Kasia to przepiękna się Wam pogoda na imprezę udała, bo jak mniemam balowaliście w ogrodzie . Ja dziś podrasowałam trochę tę moją rabatę "koszmarek" . Posadziłam tam 4 cisy kolumnowe, które plątały mi się po ogrodzie, jałowca, którego przerobiłam na "niwaki" (mój debiut). Wcześniej rósł pod sosną i prawie nie było go tam widać. Dosadziłam jedną Ice Dance, bo ładny odrościk się "urodził" więc go przesadziłam i jeszcze miałam takiego miniaturowego iglaczka pod sosną, więc też go przesadziłam. Czyli póki co bezkosztowo . Kasiulka mam jeszcze dużego już pierisa w przedogródku i zastanawiam się czy jego nie przesadzić na tę rabatę. Wygląda tak - doradź proszę.

Wtedy dosadziłabym jeszcze azalię "Kermisina", tego kiścienia zgapionego od Ciebie i już byłoby ok. Mam jeszcze dylemat co tym żwirkiem. Chciałam zmienić go na jakiś jasny, żeby rozjaśnił to miejsce. Ale z drugiej strony jak zostanie żwirek, to będzie też musiała zostać szmata. Kora odpada, bo nie dam rady z kory wygrabić liści magnolii. I takie oto mam dylematy . Ale się rozpisałam. Ale podpowiedz mi Kasieńko.
Typografia ogrodu 18:03, 11 kwi 2015

Do góry
Kwitnie Ice Dance, umbry też już za momencik...

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:05, 11 kwi 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
osobno!- za rok każda będzie 3 razy większa niż teraz. Co 45 cm
Łobuzica- lawendę w prysznicu sadzi!- nie bedzie wygodnie wam brac ten prysznic. Chyba że będziecie się nacierać lawendą zamiast kąpieli.

Skoro niektórzy mogą trzymać karpie w wannie to dlaczego nie trzymać lawendy pod prysznicem???
Naprawdę nikt nie trzyma lawendy pod prysznicem????

A serio to nie wiem z czym ją połączyć - jak zwykle, mimo, że przyrzekałam sobie, znów robię spontaniczne/chaotyczne zakupy (dziś kupiłam carexy evergoldy i ice dance - chyba pójdą pod prysznic do lawendy - taka ze mnie ogrodniczka jak z koziej....

Gosia, sorry, za OT.

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:38, 10 kwi 2015

Do góry
Zapomniałem wczoraj napisać że zrobiłem 20 sadzonek carex'ów Ice dance. I to całkiem sporych. Szybko można zrobić carexową łączkę
Moja "przyziemna" :) pasja 20:06, 10 kwi 2015

Do góry
I reszta wczorajszych porządków

Kto poznaje żurawki? jeszcze w zeszłym roku prawdopodobnie delikatnie usuwałabym listek po listku, w tym... litości nie było. Zdrowsze podejście do ogrodu???

Z Ice Dance nic nie musiałam robić

Czasem słońce czasem deszcz 17:22, 10 kwi 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Czy tu masz carrexy ice-dance obok kulek Ewo ?
Czy ta rabata jest bardzo nasłoneczniona ? jak je oceniasz ?

Witaj Małgosiu
te carexy były kupione bez nazwy, ale rzeczywiście po zimie wyglądają dobrze, jest to strona południowa więc słońce praktycznie jest cały czas

Dziękuję że zajrzałaś i za miłe słowa, w wolnej chwili też Cię odwiedzę
Czasem słońce czasem deszcz 16:23, 10 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Poza tym odbyło się czyszczenie żurawek po zimie, niestety straty są- trzeba będzie albo dokupić albo dzielić te które zostały

Czy tu masz carrexy ice-dance obok kulek Ewo ?
Czy ta rabata jest bardzo nasłoneczniona ? jak je oceniasz ?
Mój nowy stary ogród 16:03, 10 kwi 2015

Do góry
dorciabe napisał(a)
Zielono jak ja to lubię

Czy na tej drugiej fotce to masz ice dance ? jak one ci sie spisują ? chciałam jakieś cos trwkopodobnego na brzeg rabaty ale na słońce, to najbardziej słoneczne miejsce u mnie i najcieplejsze...
Kosolkowa Pasja 09:11, 10 kwi 2015

Do góry
Rabatki jeszcze pustawe.

Za hort posadziłam dwa miskanty variegatusy. Wzdłuż bordera są hosty. W kąciku przy pergoli konwalie. Przed hort ma być ice dance.

Violka, wychodzą pierwsze tawułki

Moja codzienność - ogród Oli 22:07, 09 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Rozplenice planuję w tej długiej na 3,5 metra donicy a w małych właśnie kusi mnie coraz bardziej Ice Dance

będzie ładnie cały rok

Moja codzienność - ogród Oli 21:22, 09 kwi 2015

Do góry
noemi napisał(a)
Do cudnych donic do mnie przemawiają zielone carexy coś w stylu ice dance , efekt jest przez cały sezon , rozplenice długo śpią … choć wyglądają zjawiskowo !

Noemi podsunęłaś mi pomysł a tak długo zastanawiałam się nad pewną kwestią!

Olik może pokażesz co tam się dzieje w Waszej kałuży??
Moja codzienność - ogród Oli 21:20, 09 kwi 2015

Do góry
noemi napisał(a)
Do cudnych donic do mnie przemawiają zielone carexy coś w stylu ice dance , efekt jest przez cały sezon , rozplenice długo śpią … choć wyglądają zjawiskowo !

Rozplenice planuję w tej długiej na 3,5 metra donicy a w małych właśnie kusi mnie coraz bardziej Ice Dance
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies