Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 09:03, 17 kwi 2015

Kacha123 napisał(a)
Żurawki szybko odbiły. Swoje też podobnie potraktowałam, ale nie mam takiej ręki jak Ty i nie wyglądają jeszcze tak dobrze.

Chciałam je wczoraj podlać Florovitem, dopiero wtedy ładnie ruszą, ale nie miałam już siły i ciemno zaczynało się robić.
Jagodaa 09:06, 17 kwi 2015

polinka napisał(a)
SC kwitnie podobnie jak ID?

Trawki u mnie w podobnym stadium Gracki, które w tamtym tygdoniu dzieliłam i posadziłam do donic idą jak burza! Nawet eM zauważył a to już znak, że rosną w oczach

ID chyba ma bardziej brązowe kwiatki, a SC kremowe. Zrobię Ci dziś lub jutro fotkę .

Jutro zapowiadają u nas 4st!!! dlaczego???
Jagodaa 09:07, 17 kwi 2015

Kuba napisał(a)
a ta pięknista trawka za żurawkami to co? (sorki za głupie pytania, pewnie już ze sto razy pisałaś)

Carex Ice Dance
Kamajla 09:09, 17 kwi 2015

Hejka Jagoda

czy Ty nie masz problemów opuchlakowych? Tyle ładnych żurawek masz. Dziewczyny w GW tak bardzo mi odradzały, że nie wzięłam póki co, chociaż już w rękach trzymałam. Lubię je, ładne są...
polinka 09:15, 17 kwi 2015

Spokojnie poczekam na fotki Wiesz, cały czas myślę o tych SC
Jagodaa 09:22, 17 kwi 2015

Kamajla napisał(a)
Hejka Jagoda

czy Ty nie masz problemów opuchlakowych? Tyle ładnych żurawek masz. Dziewczyny w GW tak bardzo mi odradzały, że nie wzięłam póki co, chociaż już w rękach trzymałam. Lubię je, ładne są...

Hejka!

Zakładam, że gdy żurawki zrobią się brzydkie, to już ich nie będę odmładzać i wymienię na coś innego, pewnie trawy. Mam nadzieję, że do tego czasu nic się w nich nie zagnieździ. Listki mam pogryzione, bo widuję w nich liszki, w tym roku już też.
Kamajla 09:24, 17 kwi 2015

Czyli jednak... No nic, będę myśleć na co je wymieniać, bo mam ich sporo w projekcie... Jak coś, to podpowiesz na co?
Jagodaa 09:25, 17 kwi 2015

polinka napisał(a)
Spokojnie poczekam na fotki Wiesz, cały czas myślę o tych SC

Pisałam o nich, że po zimie wyglądają źle, ale wystarczyło przyciąć końce i znów prezentują się bardzo fajnie. Nie byłam zbyut delikatna i dokładna przy ich ścinaniu i zamierzam tak już robić. Scinać nisko po zimie i niech odrastają, dużo czasu to nie zajmuje (więc może się nie wycofam z łanów trawiastych gdzieś tam na rabacie, jak to kiedyś planowałam).
Jagodaa 10:06, 17 kwi 2015

Ufff, przebrnęłam przez zamawianie nawozów. I tak nie udało mi się kupić wszystkiego w jednym miejscu, ale trudno, to co najpilniejsze załatwione

1. Yara Mila Complex 25kg
2. Azofoska 5kg
3. Florovit 5L

malkul 10:11, 17 kwi 2015

a yarę gdzie znalaząłś daj na priv linka