Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Mój jest ten kawałek ogrodu 14:15, 07 lis 2016

Do góry
marzena_p napisał(a)
Okrywać to jeszcze nie . Cebulki mam jeszcze do posadzenia , maliny ściąć , liście zgrabic . Ty trawy wiążesz na zimę.

Nie mam za bardzo czego wiązać, jeden miskant ewentualnie. Rozplenice jeszcze małe, może im zrobię jakieś ładne kucyki jak będzie mi się chciało wyjść.
Jak feniks z popiołów 21:09, 06 lis 2016

Do góry
Liliowce mają nowe pąki,
zakwitł bratek samosiejka,
i kuklik jeden spoziera na mnie swym pomarańczowym oczkiem,
miskant Morning Light wypuszcza kłosy
- czy to naprawdę zima idzie?
Mój ogród pod górkę... 14:35, 05 lis 2016

Do góry
Hakonechloe

Miskant Rotsilber

Klon Red Flamingo

Klon Peve Chameleon
Mój ogród pod górkę... 14:22, 05 lis 2016

Do góry
ML

Rozplenice

Variegatus

Miskant Kleine Silberspinn
Anulajda w raju 10:06, 04 lis 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

U mnie jeszcze ani jeden miskant nie wymarzł zimą a czasami bym chciała bo na wiosnę muszę dzielić 4 szt pasiastych "Punktchenów"a miejsca dodatkowego już na nie nie mam [/quote

ja wszystko przygarnę
mi wymarzły graccilimusy, wiesz jak ja to przeżywałam
Anulajda w raju 09:01, 04 lis 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Miskanty podziwiam. U mnie jakiś zawsze wiosną wypadnie i niestety wielkościowo nie rosną równo.

U mnie jeszcze ani jeden miskant nie wymarzł zimą a czasami bym chciała bo na wiosnę muszę dzielić 4 szt pasiastych "Punktchenów"a miejsca dodatkowego już na nie nie mam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:37, 02 lis 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Gruszeczko czy Variegatusa masz na totalnym słonku czy może ma trochę cienia w ciągu dnia?

Rosną na różnych stanowiskach.
Na półkolistej na froncie mają wystawę południową. Słońce jest tam od rana.

Ten ze zdjęcia rośnie na rabacie wzdłuż zachodniej ściany domu. Słońce jest tam dopiero w godzinach popołudniowych (od 14)

Mam jeszcze jednego na rabacie wzdłuż zachodniej granicy działki, ale to jeszcze mała sadzonka (z dzielenia kępy). Na mojej glinie rosną nieźle. W ciągu czterech lat żaden miskant mi nie wypadł.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:59, 02 lis 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękny dzień. Słoneczny, bezwietrzny, ze znośną temperaturą. Ścięłam niskie astry. Opróżniłam pojemniki i koszyki z jednorocznych nasadzeń. Fuksje wyniosłam do garażu. Może uda się je przechować.
W ogrodzie wciąż kolorowo. Do kwitnienia szykuje się miskant Variegatus. Myślałam, że on w naszych warunkach nie kwitnie. Zakwitła pierwsza chryzantema.

Gruszeczko czy Variegatusa masz na totalnym słonku czy może ma trochę cienia w ciągu dnia?

Droga do spełnienia 08:39, 02 lis 2016

Do góry
rozchodnik i nieodgadniny miskant
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:18, 31 paź 2016

Do góry
Piękny dzień. Słoneczny, bezwietrzny, ze znośną temperaturą. Ścięłam niskie astry. Opróżniłam pojemniki i koszyki z jednorocznych nasadzeń. Fuksje wyniosłam do garażu. Może uda się je przechować.
W ogrodzie wciąż kolorowo. Do kwitnienia szykuje się miskant Variegatus. Myślałam, że on w naszych warunkach nie kwitnie. Zakwitła pierwsza chryzantema.

Wszystkie miskanty powoli się przebarwiają.

Rośliny tworzą piękne, przenikające się plamy.

Gdzieniegdzie tworzą się silniejsze akcenty koloru.

Kamienny ogród patykiem malowany 19:58, 30 paź 2016

Do góry
Złapałam słoneczko, które pokazywało się na 3 sekundy co 5 minut i tak to wyszło.

Świecąca azalia

Miskant Strictus się przebarwia.

Hortensja Phantom już straciła kolor

Silverka też

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 15:49, 30 paź 2016

Do góry
Dzis przez chwilę świeciło słoneczko i poszlam coś cyknąć, ale niewiele tego juz mi zostało

Miotełki (Miskant Jos van den Palen)

No i będzie z czego dzielić na wiosnę kapuchę Lime Marmelade
Ogródkowe perypetie:) 15:10, 30 paź 2016

Do góry

tutaj wiadać, że miskant zjadł mi buka.. no muszę go przesadzić na wiosnę.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:17, 30 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Dokładnie tak samo myślałam- zrobienie koła na łuku przed ambrowcem - wykończone ławeczką, po bokach półkole z zywopłotu bukszpanowego a w dalszej czesci trawy przed hortensjami

Świek nie pasuje ze wzgledu na odcień - niebieski, ale moze dodać do niego morning light (miskant) i kostrzewy Meire'a oraz białe zawilce?

nie umiem sobie wyobrazić po bokach te półkola ... a w dalszej części to dokąd? niebieski odcień niefajny
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:05, 30 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pisząc o 40 cm murku wpisanym w obwodke bukszpanow pisałam przecież w ławeczce.no dobra nie użyłam tego słowa
Ale ja widzę ją tam gdzie bukszpan już zakręca czyli pod ambrowcem.
Wtedy też ten zakręcony bukszpan miałby uzasadnienie. No u siedzenie pod ambrowcem miałoby sens i nie było symetrycznie do ścianki wodnej

Dokładnie tak samo myślałam- zrobienie koła na łuku przed ambrowcem - wykończone ławeczką, po bokach półkole z zywopłotu bukszpanowego a w dalszej czesci trawy przed hortensjami

Świek nie pasuje ze wzgledu na odcień - niebieski, ale moze dodać do niego morning light (miskant) i kostrzewy Meire'a oraz białe zawilce?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:52, 30 paź 2016

Do góry
Co zostało + jesień. zapraszam

hortensje dębolistne 3 szt, po 25 zł/szt
miskant kleine Silberspinne do podziału, kępy 3 letnie, 25 zł/szt

Hostensje 3x Vanille Fraise, 3 letnie, 25 zł

Magda zawilce dla Ciebie: mam jeszcze 3 inne, wszystkie odcienie różu, 2x pełne i 1x zwykły najwyższy i pusty, bez fotek
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 23:32, 29 paź 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Lubię jesień. Taką lubię! I bardzo lubię moją chorą brzozę... Nie mogę się zmusić do jej wycięcia...

Marta pięknie u Ciebie, ale to wiesz. Ale ten miskant z białymi piuropuszami to cudo. Wspaniały. Masz niesamowite wyczucie koloru. Podziwiam i zazdroszczę.
Twój ogród jest moją największą inspiracją. Chciałabym kiedyś stworzyć choć namiastkę tego co jest u Ciebie. Urzekł mnie od kiedy zobaczyłam go po zmianach i wciąż urzeka. Piękny-moje marzenie.
Anulajda w raju 15:46, 29 paź 2016

Do góry
Miskant Morning Light
Anulajda w raju 15:27, 29 paź 2016

Do góry
Wyjątkowo szybko w tym roku Kleine Fontane przybrał barwy jesienne

jak również miskant Rotsilber
tu za sosną czarną na pniu
Z Pszenicznej ... 18:01, 28 paź 2016

Do góry
ZieloneWrota napisał(a)
Jesień na twojej bylinówce mieni się kolorami, miskant w pojedynkę ładnie się prezentuje, raj na ziemi masz u siebie, pozdrawiam

Aga raj na ziemi normalnie skrzydeł dodajesz hahaha
Dziś zamieć liściowa za oknem, normalnie kąpać się można w nich... będzie co robić w weekend
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies