Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:45, 09 cze 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
No rzeczywiście wiatrem w skrzydła powiało!
"Jeden taki pomysł", nawożenie, ławki...siedzisz czasem?

Pomysł to tylko kilka dodatkowych grabów (ale to ewentualnie sprawa na jesień), nawożenie to chleb powszedni w ogrodzie a ławki robi eM nie ja)))
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:41, 09 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Anetko
Pastella bardzo mi się podoba dobrze zimuje aczkolwiek ja ją kopczykuję ... liście ładne błyszczące zawsze jak są młodziutkie ale czy teraz sa blyszczące hmmm ... może jutro wkleję Ci po prostu zdjęcia jesli chodzi o kwiaty teraz zaczyna wlaśnie kwitnienie ale już w pąkach fajnie wygląda ... ogólnie róże już od maja porządnie zdobią rabatę ... będzie kwitła dobre dwa a może trzy tygodnie ... zmienia bardzo kolor od różowego przez jasnoróżowy do kremowego ... mnie sie to akurat bardzo podoba ... jedyny jej minus jak dla mnie to to, że jest niska ale może to dlatego, że ciągle ja przesadzam ... w ubieglym roku dwa razy nawet ... mam nadzieję, że w tym sezonie bedzie miała w końcu szansę pokazać na co ją stać ... u niektórych dorasta nawet do 100/120cm

Reasumując polecam

Dziękuję Reniu. To ja już wszystko wiem
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 09 cze 2017

Do góry
Juzia napisał(a)
Okolice ścianki wodnej to dla mnie mistrzostwo świata!!!

PS A jakby jeszcze jałowce zastąpić smaragdami?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 09 cze 2017

Do góry
Nett napisał(a)
Reniu chciałam Cię podpytac o Twoje róże pastelle, bo widziałam, ze masz sporo. Jesteś z nich zadowolona? One mają matowe czy błyszczące liscie? Czy kwiaty sie długo utrzymują i jak wyglądają jak przekwitają- czy znośnie? Jak duża u Ciebie rośnie i jak wygląda po deszczu. O, i jeszcze czy Ci chorowała w ubiegłym roku i czy byś ja polecała na front rabaty, oczywiście z czymś w nogach

Anetko
Pastella bardzo mi się podoba dobrze zimuje aczkolwiek ja ją kopczykuję ... liście ładne błyszczące zawsze jak są młodziutkie ale czy teraz sa blyszczące hmmm ... może jutro wkleję Ci po prostu zdjęcia jesli chodzi o kwiaty teraz zaczyna wlaśnie kwitnienie ale już w pąkach fajnie wygląda ... ogólnie róże już od maja porządnie zdobią rabatę ... będzie kwitła dobre dwa a może trzy tygodnie ... zmienia bardzo kolor od różowego przez jasnoróżowy do kremowego ... mnie sie to akurat bardzo podoba ... jedyny jej minus jak dla mnie to to, że jest niska ale może to dlatego, że ciągle ja przesadzam ... w ubieglym roku dwa razy nawet ... mam nadzieję, że w tym sezonie bedzie miała w końcu szansę pokazać na co ją stać ... u niektórych dorasta nawet do 100/120cm

Reasumując polecam
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:31, 09 cze 2017

Do góry
Luki napisał(a)
Z tym czasem to bym stwierdził, że wręcz za... zaiwania
Wszystko świetne, z osobna nie ma co chwalić by czasem czegoś nie pominąć

Dzięki Łukasz. Dobrze że hortensje długo kwitną to chociaż dłużej pooglądam.

Juzia napisał(a)
Stipowe pole
Ja już stip nie przesadzam, bo u mnie zawsze kończy się porażką.

Aż źle to wygląda, zdecydowanie wolę jak rosną pojedynczo.

Zana napisał(a)
Nic ciekawego się nie dzieje???? Normalnie wziąć i... Jest tak pięknie, że.... I tu też słów mi brak.

Ja zawsze marudzę na początku czerwca bo kwitnących mało

BasiaLT napisał(a)
Ja przesadzam stipy o każdej porze roku i jakoś dają radę. Piękny masz ogród i robisz fantastyczne zdjęcia.

W takim razie zaryzykuję kilka, w końcu nic nie tracę

siakowa napisał(a)
dawno nie byłam i teraz z braku przyzwyczajenia prweie oddech starciłam na taka porcje pięknosci

Tym bardziej mi miło, a tak ładnie to tylko na zdjęciach wygląda Jeszcze duuuużo niedoróbek do poprawienia.

ren133 napisał(a)

Fajnie tu masz))) A można prosić z dalszej perspektywy? Czy tutaj są linie proste?

Ta część jeszcze nie do końca skończona, brak pomysłu bo rabata jest w kwadracie, jakieś 4 x 4 m i kombinuję co dalej. Jakieś zdjęcia jutro postaram się zrobić, może coś podpowiesz

Margarete napisał(a)
Witam
Powiedz na ile jestes zadowolony z tych małych kmpaktowych limek Little Lime ?
Stoje przed decyzją czy zwykłe Limki czy te little Lime, ogród mam nieduzy a chciałam ich conajmnniej 5 posadzic w szpalerze na tle złotej odmiany tuji, co prawda dośc daleko od tarasu ale za to na głównej osi widokowej. Nie wiem czy bedą widoczne jak beda niewysokie. Z kolei są dostepne u nas ładne , rozrosnięte egzemplarze więc dylemat mam.
A twoja ocena jest jaka ?

Kolor mają bardzo fajny, zupełnie inny od Limelight. I wcale nie są takie małe, można je spokojnie wyprowadzić na dosyć wysokie, ja swoje ścinam wiosną radykalnie.
Nie wiem tylko czy na tle żółtych thuj będzie je widać...Zleją się zupełnie.
Zwykłe Limelight też można mocniej ciąć, ja po 3 sezonach mam w miarę niskie.

Raczej posadziłbym Limelight, bardziej okazałe.

Johanka77 napisał(a)
Oj pięknie u Ciebie! Stipowego trawnika zazdraszczam! A bukszpanowy zakątek mnie zachwycił.

Dziękuję, stipa naprawdę przeszła samą siebię.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:28, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Reniu, naprawdę wielka to przyjemność dla zmysłów oglądać Twój ogród, choć ja do końca zwolenniczką minimalizmu nie jestem, to w Twoim ogrodzie jestem zakochana, dla mnie to już nawet nie czołówka ale No 1 na O.

Edytko miło mi bardzo ... ale wiem jaki ogród na O jest Twoim nr 1 ... i nawet nie zamierzam z nim konkurować
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:26, 09 cze 2017

Do góry
iwka napisał(a)
Renia a jakich rozmiarów masz kostki bukszpanowe na reksiowej? i co ile graby? tak pi razy oko

Żabciu dokładnie 150cmx90cm
Tu ma być ogród :) 11:28, 09 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Może w week-end wstawię zdjecie to zobaczysz

Fajnie, na Twoje zdjęcia zawsze warto przyjść.
Tu ma być ogród :) 11:25, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wiesz, że kilka dni do niej nie zaglądałam, oblukam dziś Ale lało u nas we wtorek to sucho nie ma, w cieniu ją dałam, liczę na nią.
A jak gracek, urósł coś?

Może w week-end wstawię zdjecie to zobaczysz
Tu ma być ogród :) 11:18, 09 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Będzie coś z szałwii?

Wiesz, że kilka dni do niej nie zaglądałam, oblukam dziś Ale lało u nas we wtorek to sucho nie ma, w cieniu ją dałam, liczę na nią.
A jak gracek, urósł coś?

Tu ma być ogród :) 11:16, 09 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Właśnie też pczątkowo myślałam, że przymrozki je załatwiły ... i niepotrzebnie zwlekałam ... wydaje mi się, że jest lepiej i zaczynają wypuszczać nowe

no to najważniejsze, że idzie ku lepszemu, ale jeśli byłoby to samo to ze mnie jeszcze większa gapa.
Tu ma być ogród :) 11:14, 09 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Udaję, że tego nie widzę kiedy tniesz kostki bukszpanowe bo wybujały Ci niesamowicie?

Renia, jeszcze trochę, ma być trochę chłodniej w prognozach, fajnie byłoby się wstrzelić, ale jak ja tego nie lubię i nie umiem - stres to dla mnie jest wielki!

A wiesz, że mam jeszcze jedną kostkę?

Dereń Milky Way a wokół niego kwadracik z 18 bukszpanów - tylko miejsce jeszcze niefotogeniczne, to za jakiś czas pokaże.
Tu ma być ogród :) 11:07, 09 cze 2017

Do góry
Będzie coś z szałwii?
Tu ma być ogród :) 11:06, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dzięki, że napisałaś, spróbuję - co mi szkodzi - listki były na tyle małe, że trudno jakiekolwiek oznaki choroby zauważyć, ja myślałam, że mróz go załatwił, bo w bardziej wystawionym miejscu jest, a ten drugi w zaciszu za domem, ale czy to możliwe?

A teraz na Twoich ŚŚ pojawiają się nowe listki w miejsce tych co uschły?

Właśnie też pczątkowo myślałam, że przymrozki je załatwiły ... i niepotrzebnie zwlekałam ... wydaje mi się, że jest lepiej i zaczynają wypuszczać nowe
Tu ma być ogród :) 11:05, 09 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Renia, Ty to jesteś już na szczycie, ja się czuje jak u podnóża góry

Udaję, że tego nie widzę kiedy tniesz kostki bukszpanowe bo wybujały Ci niesamowicie?
Tu ma być ogród :) 10:58, 09 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Edytka,
U mnie zaschły listki na młodych ŚŚ ... prysnęłam topsinem (podobno mączniak) i mospilanem.

Dzięki, że napisałaś, spróbuję - co mi szkodzi - listki były na tyle małe, że trudno jakiekolwiek oznaki choroby zauważyć, ja myślałam, że mróz go załatwił, bo w bardziej wystawionym miejscu jest, a ten drugi w zaciszu za domem, ale czy to możliwe?

A teraz na Twoich ŚŚ pojawiają się nowe listki w miejsce tych co uschły?
Tu ma być ogród :) 10:54, 09 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Czuję podobnie ...

Renia, Ty to jesteś już na szczycie, ja się czuje jak u podnóża góry
Ogród z rzeźbą 10:54, 09 cze 2017

Do góry
Śliczne zdjęcia!!!!!!
Tu ma być ogród :) 10:53, 09 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Z PS jeszcze spróbuję jesienią chociaż u mnie też w tym roku krótko kwitły ... a do tej listy Krzyśki + Globemastery ja dorzucam karatavskie

Też PS nie skreślam, mam już ich trochę i licze na więcej.

Ja jeszcze pod wpływem wczorajszych zdjęć z forum u kilku osób kupię czosnki Szuberta - wyglądają jak trójwymiarowe śnieżynki, spodobały mi się.
Tu ma być ogród :) 10:50, 09 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Pod ścianką są z karatawskimi ... i zamierzam jeszcze ich dokupić ... chyba wolę niższe ... gladiatory za bardzo sie wyginają i Krzyśki są delikatniejsze

Na pewno w weekend będą fotki, to zwrócę na to miejsce szczególną uwagę

Zgadzam się co do gladiatorów, a u Krzyśków te główki wielkości piłek, no coś niesamowitego!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies