Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:28, 09 cze 2017

lindsay80 napisał(a)
Reniu, naprawdę wielka to przyjemność dla zmysłów oglądać Twój ogród, choć ja do końca zwolenniczką minimalizmu nie jestem, to w Twoim ogrodzie jestem zakochana, dla mnie to już nawet nie czołówka ale No 1 na O.

Edytko miło mi bardzo ... ale wiem jaki ogród na O jest Twoim nr 1 ... i nawet nie zamierzam z nim konkurować
ren133 22:36, 09 cze 2017

Nett napisał(a)
Reniu chciałam Cię podpytac o Twoje róże pastelle, bo widziałam, ze masz sporo. Jesteś z nich zadowolona? One mają matowe czy błyszczące liscie? Czy kwiaty sie długo utrzymują i jak wyglądają jak przekwitają- czy znośnie? Jak duża u Ciebie rośnie i jak wygląda po deszczu. O, i jeszcze czy Ci chorowała w ubiegłym roku i czy byś ja polecała na front rabaty, oczywiście z czymś w nogach

Anetko
Pastella bardzo mi się podoba dobrze zimuje aczkolwiek ja ją kopczykuję ... liście ładne błyszczące zawsze jak są młodziutkie ale czy teraz sa blyszczące hmmm ... może jutro wkleję Ci po prostu zdjęcia jesli chodzi o kwiaty teraz zaczyna wlaśnie kwitnienie ale już w pąkach fajnie wygląda ... ogólnie róże już od maja porządnie zdobią rabatę ... będzie kwitła dobre dwa a może trzy tygodnie ... zmienia bardzo kolor od różowego przez jasnoróżowy do kremowego ... mnie sie to akurat bardzo podoba ... jedyny jej minus jak dla mnie to to, że jest niska ale może to dlatego, że ciągle ja przesadzam ... w ubieglym roku dwa razy nawet ... mam nadzieję, że w tym sezonie bedzie miała w końcu szansę pokazać na co ją stać ... u niektórych dorasta nawet do 100/120cm

Reasumując polecam
ren133 22:36, 09 cze 2017

Juzia napisał(a)
Okolice ścianki wodnej to dla mnie mistrzostwo świata!!!

PS A jakby jeszcze jałowce zastąpić smaragdami?
Makusia 22:37, 09 cze 2017

Reniu jak tam skrzydła? Nie bolą za bardzo?
Nett 22:41, 09 cze 2017

ren133 napisał(a)

Anetko
Pastella bardzo mi się podoba dobrze zimuje aczkolwiek ja ją kopczykuję ... liście ładne błyszczące zawsze jak są młodziutkie ale czy teraz sa blyszczące hmmm ... może jutro wkleję Ci po prostu zdjęcia jesli chodzi o kwiaty teraz zaczyna wlaśnie kwitnienie ale już w pąkach fajnie wygląda ... ogólnie róże już od maja porządnie zdobią rabatę ... będzie kwitła dobre dwa a może trzy tygodnie ... zmienia bardzo kolor od różowego przez jasnoróżowy do kremowego ... mnie sie to akurat bardzo podoba ... jedyny jej minus jak dla mnie to to, że jest niska ale może to dlatego, że ciągle ja przesadzam ... w ubieglym roku dwa razy nawet ... mam nadzieję, że w tym sezonie bedzie miała w końcu szansę pokazać na co ją stać ... u niektórych dorasta nawet do 100/120cm

Reasumując polecam

Dziękuję Reniu. To ja już wszystko wiem
ren133 22:45, 09 cze 2017

Makusia napisał(a)
No rzeczywiście wiatrem w skrzydła powiało!
"Jeden taki pomysł", nawożenie, ławki...siedzisz czasem?

Pomysł to tylko kilka dodatkowych grabów (ale to ewentualnie sprawa na jesień), nawożenie to chleb powszedni w ogrodzie a ławki robi eM nie ja)))
ren133 22:47, 09 cze 2017

Makusia napisał(a)
Reniu jak tam skrzydła? Nie bolą za bardzo?

Hi hi hi ... jak przeczytałam Twoj wpis przypomniało mi się, że Ci nie odpisalam na poprzedniego posta

Mam tak czasami i proszę się nie gniewać jeśli kiedyś komuś nie odpisałam
Juzia 08:53, 10 cze 2017

ren133 napisał(a)

PS A jakby jeszcze jałowce zastąpić smaragdami?

A wiesz, że one w ogóle nie są widoczne??
AgataP 16:27, 10 cze 2017

Czemu tak Cię te jałowce irytują? Są ładne, zadbane weź się za calanetics a nie kombinujesz jak z ideału zrobić ideał jeszcze większy
buziaki pracusiu
Madzenka 21:51, 11 cze 2017

Poczekam na nowe zdjęcia, coby sobie znów pozdychać