Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 18:57, 30 lis 2017

Do góry
malgocha1960 napisał(a)

O widzę, że nagroda wręczana przez Burmistrza Grzybowskiego i Radnego Malinowskiego zdobyta.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:51, 30 lis 2017

Do góry
effka napisał(a)
W oderwaniu od myślenia rabacie wjazdowej zrobiłam kompozycję storczykową, jeszcze mchu brakuje, muszę iść do lasu
Jeden dopiero ma pąki, jakbym rozkwitnie będzie kolorowo.

Ale fajna ta misa prostokątna na storczyki ..... bardzo mi się podoba kupowałaś teraz gdzieś ? Mogę odgapić
Ukojenie 18:49, 30 lis 2017

Do góry
Dziekuje

Dzis bialo

Powiesilam ptakom kulki
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:26, 30 lis 2017

Do góry
a oprocz kwitnacych jeszcze te zdobia ogrod. W przyszlym roku usze miec wiecej ozdobnych kapust

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:14, 30 lis 2017

Do góry
a jak juz wyszlam do ogrodu to pozagladalam na rabaty co jeszcze /juz kwitnie

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:10, 30 lis 2017

Do góry
W oderwaniu od myślenia rabacie wjazdowej zrobiłam kompozycję storczykową, jeszcze mchu brakuje, muszę iść do lasu
Jeden dopiero ma pąki, jakbym rozkwitnie będzie kolorowo.
Oczko wodne, jak wykonać i pielęgnować? 18:09, 30 lis 2017

Do góry
Z koszami na dnie (sadzi się tam grzybienie, lub grążele.

Oczko wodne, jak wykonać i pielęgnować? 18:09, 30 lis 2017

Do góry
Dobrze, że tu trafiłeś, masz szansę poprawić estetykę ogrodu i nauczyć się wiele dobrego.

Otoczenie jest coraz lepsze ale bije po oczach ta niebieskość Powinna być strefa przybrzeżna zamaskowana. Nie taki wał z folią. Lód będzie napierał i rozrywał folię.

Brzegi są nieprawidłowo wyprofilowane. Trzeba je obnizyć, zrobić przegrodę kapilarną i mieć na brzegu miejsce do wsadzenia roślin. Bez roślin będzie zielona, gęsta zupa w maju.

Jak wygląda przegroda kapilarna?

Tu rysowałam przekrój:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/687-stawy-i-przydomowe-oczka-wodne?page=11

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 17:54, 30 lis 2017
Do góry
popcorn napisał(a)
Żeby nie było wiecznych offtopów. Dziś za oknem

mam nadzieje ze cie całkiem dzis nie zasypało

całkiem fajny widok z okna masz ...po co narzekasz ....masz co robić w sezonie ...moze to nie twój styl ...bo ty jednak bałagan lubisz ...ale sama wiesz ze lepszy rydz niz nic )
...uDany ogród 17:48, 30 lis 2017

Do góry
m_gocha napisał(a)
Dana ja mam też takiego samego puchatego słodziaka (a właściwie słodziaczkę )

Gosiu kocham wszelkie kudłate stworzenia, tulisz się do takiego futra jak do podusi. To szczególnie miłe w takie wieczory jak dzisiejszy

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:47, 30 lis 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Na dworze zimo buro ponuro mokro i zimno
a domku ciepło i przytulnie

I na dodatek kwitnąco! Macham zza firanki!
...uDany ogród 17:45, 30 lis 2017

Do góry
Kaska napisał(a)

Dana jesteś mistrzynią Twoje zdjęcia powodują,że podziwiając zdjęcie nie jest się w stanie słowa wydusić.Czytam o nowej lustrzance.Piękny prezent otrzymałaś od męża.Jesteś tak dobra w fotografowaniu,że mogłabyś prowadzić kursy.Jakbyś miała w planie zorganizować jakiś to ja chętna,mogę Ci nosić wszelkie futerały,statywy A co do ogrodu to powtarzam się,że niesamowity.Czy ja kiedyś przestanę się nim zachwycać? Na pewno nie no i Twoje niebo też niesamowite chciałam jeszcze dodać.

Kasiu dziękuję, ale to komplementy na wyrost. Tak sobie pstrykam i czasami nawet coś wyjdzie, nie ulega wątpliwości że bardzo to lubię .
M wie jak mnie uszczęśliwić, marzyłam od lat.
Właśnie zamierzam się zapisać na kurs, żeby poznać wszystkie tajniki tego sprzętu. Teraz kręcę trochę na omacka.
Ogród kocham nad życie, ale nie jestem pewna czy kiedykolwiek tam zamieszkam. Mam coraz gorsze przeczucia...
Zawsze lubiłam fotografować niebo. Jest takie piękne, dostojne i nieprzewidywalne.
Psiur to nasza domowa maskotka, choć czasem potrafi pokazać rogi a w zasadzie kły

Sama już nie dam rady!! 17:45, 30 lis 2017

Do góry
ANKAg napisał(a)
Ostatecznie taras wyglada tak.

3 m z lewej strony i 5 m z prawej (w tym 2 m podcien)

Podcień ratuje sytuację, bo 3 m byłoby za wąsko.
...uDany ogród 17:40, 30 lis 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
piekny puszek u Ciebie zasnal na poduszce
raz za kiedy nie znam ale na calej polaci snieg to chyba Turnau?

a sniegu nie ma u mnie ani kawaleczka

On uwielbia mój kocyk, zawsze się wyłoży nogami do góry o tak

To chyba Kabaret Starszych Panów, ale nie jestem pewna, sprawdzę
U nas sypie już 3 dni, jest biało i puchato
Ogród z wilkiem zamkn. 17:40, 30 lis 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)
Magda, nie chcę Cię martwić ale z tego co wiem to Ty baaaaardzo niegrzeczna byłaś... zamiast spokojnie siedzieć to ciągle coś w tym ogrodzie wyczyniałaś, z ogniskiem w te i wewte latałaś, warzywnik w trumienkach robiłaś...niedobra dziewczynka .

Ps. U mnie też sypie ale takim mokrym...

Pozbawiłaś mnie złudzeń a tak liczyłam na ogrodowe prezenty ........ hihihihihi ......
Zima na całego się robi , u mnie też taki mokry pada ,oby tylko nie zrobiła się ślizgawica rano
Uwielbiam taki ośnieżony ogród
...uDany ogród 17:37, 30 lis 2017

Do góry
abiko napisał(a)
No proszę nowa lustrzanka
Moje dzieci by ci "skubnęły" psiaka

Agniesiu wreszcie mogę poszaleć, póki co się uczę. czytam ,kręcę i eksperymentuję. chyba pójdę na kurs.
Tadeusza nie oddam, kocham tą kudłata kulkę

Oczko wodne, jak wykonać i pielęgnować? 17:32, 30 lis 2017

Do góry
A co sądzicie o moim oczku ?

rok temu wyglądało tak :

Potem w tym roku było cały czas modernizowane:

Zaczęła wyrastać trawa i chwasty:

W lipcu wyglądało to już tak:

Ale dalej rosła z drugiej strona trawa i chwasty (początek października):

Więc zasypałem bazaltem całe w koło

I bez obaw, ta Wasza znienawidzona szmata nie jest wszędzie Tam gdzie poszły te zielone rośliny, trawa ozdobna została wycięta w promieniu 20cm. Zielenina cała została przywieziona od kumpla ze wsi, także w sumie oczko nic mnie nie kosztowało oprócz drzewka HARUKO. Grubość kruszywa bazaltowego to ok. 15cm. Rojniki na nich zasadziłem, na razie zielone bo takie dostałem, może kupię w innych kolorach bo żonie się strasznie je podobają. Owinięte włókniną drzewko to wierzba HARUKO, córka chciała, fanatyczka Japonii Do gazonów które znalazłem w piwnicy altanki poszły kwiatki cebulowe większość to czosnki ozdobne (promocja była, 100 cebul za 5.99)

Steropian bo ponoć pod nim najpóźniej zamarza woda, na nim rurka do napowietrzacza. Rybki to 6 karasi ozdobnych i 4 żaby co się dają głaskać, ulubieńcy moich dzieci.

Ogród z wilkiem zamkn. 17:16, 30 lis 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)
Piękna zima . Trzeba wypatrywac Mikołaja

Nie wiem czy do mnie przyjdzie hihihi ..... nie wiem czy grzeczna byłam

I nadal sypie ....
Ogródek Iwony II 17:14, 30 lis 2017

Do góry
I jeszcze irga Moja zimowa ulubienica

Ogródek Iwony II 17:11, 30 lis 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
Iwonka kot na sznurku ale się uśmiałam jednak to dobry patent aby nie gonić za nim.Iwonka a kuwetę też ma czy tylko go wyprowadzasz ?
Pogoda robi nam psikusa jeden dzień pięknie biało aż chęci do życia były dziś deszcz
Z trawami zrobi tak jak piszesz korą pokopczykuję.

Tereniu, dobrze, ze przypomniałaś mi o kuwecie. Rozwiązała mi problem porannego wstawania. Już nie mam stresa, czy zdążę.

Zostawiam moje różyczki - teraz tak jedna zakwitła i też lecę na Andrzejki jako opiekun

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies