Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 17:40, 29 lis 2017

Do góry
Moje pierwsze baza już jest!

Stare szaliki dostały drugie życie
Sezon 2017 u Hanusi 16:53, 29 lis 2017

Do góry
I chyba to są ostatnie tegoroczne fotki z ogródka. Kolejne,l ogródkowe, dopiero w marcu!

Dziękuję za kibicowanie mi w moich pracach!

Ogród z wilkiem zamkn. 16:51, 29 lis 2017

Do góry
effka napisał(a)
Magda widac, że bardzo dbasz o wystrój i miły klimat we wnętrzach, super, u mnie ostatnio wszystko zaniedbane, nie mam jakoś serca ani do ogarniania domu ani do ozdóbek siedziałabym w ogrodzie całymi dniami a tu ciemnica po pracy i dół...

Już ogród odpuść ...... będziemy na wiosnę działać .....od stycznia zaczniemy planować .....
ja mam bzika na punkcie porządku niestety - wiecznie ze szmatą latam - nie umiem nic nie robić .....
Buziaki
Pierniczki w nowym słoju

Sezon 2017 u Hanusi 16:50, 29 lis 2017

Do góry
Moje ciemierniki jeszcze bez kwiatów, ale pączki jakieś mają, żonkile są prawie na wierzchu, pierwiosnki kwitną w najlepsze. A poza tym trochę kolorów.

Sezon 2017 u Hanusi 16:46, 29 lis 2017

Do góry
Dziś niespodziewanie wyjrzało słonko! I gdzie Hanusia wylądowała? Tak, tak! W ogródku! Nareszcie udało mi się zrobić oprysk na brzoskwinie, i zgrabić większość liści. Część z nich została na rabatach bylinowych jakpo okrycie zimowe. Piwonie dostały cały popiół z popielnika. A róże kopczyki. Reszta musi sobie radzić. I ogólnie mam ogarnięte, jedynie szklarnia zawalona.

Ale się tym nie przejmuję. Wiosną właśnie w szklarni są moje pierwsze ogrodowe prace.

Co w ogrodzie? Oprócz wiatru kilka kwiatów!

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 16:34, 29 lis 2017

Do góry
Żeby nie było wiecznych offtopów. Dziś za oknem

Sezon 2017 u Hanusi 16:22, 29 lis 2017

Do góry
Basiu, odpisałam.
Izo, Violu, miło mi bardzo!

Holandia, Ogród w Appeltern 15:53, 29 lis 2017

Do góry
Anitka napisał(a)
Ogród na wesoło

to jest coś nowego bo zupełnie nie kojarzę tych brzóz

Dopiero dziś zauważyłam, że są nowe zdjęcia...fajnie bo ja tam w czerwcu jeszcze nie byłam...a marzy mi się jeszcze wizyta w sierpniu...może za rok
Tajemniczy Ogród 15:41, 29 lis 2017

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
U mnie teraz takie klimaty. Przygotowujemy się do Adwentu...

O jesteś piękny i oryginalny kalendarz adwentowy można wiedzieć skąd? Masz z dzieciaczkami na pewno mnósto obowiązków, nieustannie podziwiam!
Pozdrawiam
Zielony zielonym pogania :) 15:33, 29 lis 2017

Do góry

Świeżutki widom z balkonu. Zdjęcie troszke krzywi obraz. Fakt troszke dlugi ale kochany miłością bezgraniczna .
Tak wpadlo mi do głowy ze w razie czego zbiorę zbiorę troszke ziemi na końcu murka i coś posadze.Może się jakoś da zajamuflowac
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 15:24, 29 lis 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
W takim razie, skoro już drążymy takie osobiste tematy: czy z ogrodu korzystasz tego z tyłu? Bo może przy tym podjeździe wydzielić miejsce na jakąś ławeczkę dla Was, żebyście mieli blisko do picia kawy?

A drugie pytanie: czy macie dobry widok na tą rabatę? W sensie: czy okna salonu/kuchni wychodzą na tą stronę?

Na rabatę wjazdową nie mam prawie widoku z domu, ew. z okien sypialni z piętra ale rzadko wyglądam tam przez okno i na kawałek z okna kuchennego. Na ta rabatę patrzę tylko przy wjeżdzaniu/wchodzeniu na posesję no i widać ją jak wyjdę z domu (strzałki na czerwono), strzałka zielona to okna salonu z widokien na ta rabatę pod jodłami i strzałka niebieska to okno kuchenne z widkiem na tą srodkową rabatę "patio" i trochę widać tą wjazdową, jej końcówkę.
Tarasy i rabaty z tyłu domu są również moje (korzystamy z rodzicami ze wszystkiego razem), ale pomysł ławeczki jest baaardzo kuszący i przynam, że przemknęło mi to przez myśl kiedyś.
Tajemniczy Ogród 15:07, 29 lis 2017

Do góry
U mnie teraz takie klimaty. Przygotowujemy się do Adwentu...

Zielony zielonym pogania :) 15:07, 29 lis 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)

Ten bok w porządku - ten drugi strasznie długi wyszedł, a miał być króciutki

Umbry też mogą być. Choć żeby już tak strasznie nie powielać tryndów ogrodowiskowych, może zaproponuję wiśnię kanzan? osobiście nie bardzo lubię ten kielichowaty kształt korony, ale przyznaję, że wiosną bardzo ładnie wygląda jak kwitnie i jesienią jak się przebarwia też. i dość długo trzyma liście (sama nie mam, ale codziennie jak wracam z pracy, to przejeżdżam koło takiego szpaleru).

Zielony zielonym pogania :) 14:50, 29 lis 2017

Do góry
Zielony zielonym pogania :) 14:38, 29 lis 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)

Zdjęcie skarpy jeszcze przed zrobieniem murku ale widać jak jest wyplaszczona

O matko!

Wiesz co? Któregoś dnia, przy ładniejszej pogodzie, musisz koniecznie jeszcze raz to wszystko pomierzyć i jeszcze raz zrobić plan działki, bo widzę, że ten co jest, to się robi coraz bardziej nieaktualny

Na planie to wcięcie miało być malutkie w stosunku do tarasu, a na zdjęciu wygląda, że będzie od niego dużo większe.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 14:35, 29 lis 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
A tak z ciekawości w którym z tych domów na planie Ty mieszkasz .... hihi jakaś ciekawska się zrobiłam .....ale to ta obiecana kawa .... nie wiem ,gdzie iść ( wiesz ,że żartuję sobie ,prawda ? )

Żadne żarty, ja serio zapraszam , ja mieszkam w tym na czerwono zaznaczonym, to poniemiecki domek z lat trzydziestych (stary ale jary, po komplesowym remoncie):
Ogród z wilkiem zamkn. 14:17, 29 lis 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

I co kupiłaś ....pochwal się
Ja gałęzie kupiłam

Coś tam jeszcze dodam , ale nawet same mi się podobają

Niedaleko pada jabłko od jabłoni hihi ..... wesoło będzie

No pięknie, jak zawsze ja oczywiście jeszcze nic nie kupiłam, po wypłacie polecę na szoping hehe
Też idę w iglaki i ozdoby białe i czerwone, jak w zeszłym roku, mama gałązki dzikiej róży z owocami pięknymi czerwonymi, dodam gałązki iglaste, jakieś derenie czerwone + srebrzyste gałązki ze sklepu i będzie ładnie
Zielony zielonym pogania :) 14:08, 29 lis 2017

Do góry

Zdjęcie skarpy jeszcze przed zrobieniem murku ale widać jak jest wyplaszczona
Zielony zielonym pogania :) 14:00, 29 lis 2017

Do góry
Coś takiego?Poszukam jeszcze w telefonie zdjęcie tej skarpy za tarasem...

W szpalerze 3 drzewa, może graby kolumnowe?
Podsadzone roślinami mogłyby pełnić rolę żywopłotu...

ps. właśnie, prawdopodobna szerokość tej rabaty to 1,5 metra. Starczy?

Ogród z wilkiem zamkn. 13:52, 29 lis 2017

Do góry
DorKa napisał(a)
Madzia śliczne te Twoje dekoracje. Ozdoby z masy będziesz na choinkę wieszać ?

Dziękuję .....te ozdoby z masy to chyba na gałęziach popowieszam .... chyba
Albo tu

Lub tu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies