Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 17:32, 21 mar 2018

Do góry
U mnie też Kasiu, ale chyba do weekendu juz go nie będzie, nawóz to nie problem i cięcie
Młody lezy, a jak dojdzie do siebie, to na kastrację, przy okazji badania wyszło, że ma przerost prostaty, matko, ma tylko rok.
Kociaki też uwielbiam, ale nie mam z nimi doświadczenia Kasiu
I donoszę, że nasze magnolki zapączkowane, no mojaa twoja?
Ogród kwiatowy 17:04, 21 mar 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
2016 cd.

Cześć te jeżówki mają bardzo intensywny kolor, co to za odmiana?
Takich łubinów nie mogę się dochować.Pozdrawiam.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:59, 21 mar 2018

Do góry
Jolanko, przyroda jest prawdziwą artystką.

Pierwszy dzień wiosny przyniósł plusowe temperatury, słoneczko i błękitne niebo pokryte białymi obłoczkami. W nocy posypało śniegiem, ale ten topnieje w oczach. Spod białej pierzynki wyłaniają się kolejne ogrodowe byty. Z lekka sponiewierane, ale widać, że chcą żyć.

Dom już prawie ogarnięty. Mięsa na świąteczne wędliny peklują się w ziołowej zalewie. Donice czekają na stokrotki i bratki.
Wiosna! Nareszcie!
Ptasi gaj 16:40, 21 mar 2018

Do góry
A to dzisiaj pierwszy dzień wiosny zapomniałam. U nas nie najgorzej swieci teraz słonko ale wiatr chłodny..

Liliowo i kolorowo:) 16:22, 21 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
No dokładnie, tak jest, jak piszesz. Mój robi i nie zamartwia się, tez mnie opierniczał, to i ja się nie zamartwiam
Angelę mam od 2011 r. wspaniała mocna róża, i do słońca i do cienia, kwitnie non stop, nie choruje, mało kolców, kwiaty po deszczu nie brzydną, sadź
Bluszcze wypuszczą nowe liście, u mnie też kilka złapało, ciachniesz i pójdą bujniej

Zakupiłam dwie sztuki bo mam pomysł w konkretne miejsce by zasłonić beczkę z wodą + pergola tam będzie obok, już jest kupiona, miejsce wykarczowane tylko musze tam wyrównać teren, ziemi kompostowej nawioze i musi mi pergole postawić i posadze róże pnące i jeszcze musze cos na obwódke ale by jak najmniej pracy wymagało. A to moja kochana przytulanka Kropka co po stracie Muszki nie mogliśmy życ bez psiuni i szczeniaka sobie poszukałam aż z miasta Łodzi, już ma 4 latka ale psoci dalej i kocha wszystkich ludzi nawet listonosza Wspomnienie lata, taka sama pergola będzie druga

Przedziwny Ogród 16:18, 21 mar 2018

Do góry
Z okazji pierwszego dnia Wiosny .... Z archiwum

Ogród Mirelli 16:17, 21 mar 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Tak mocno do Mirelki machasz
Ja też Mirelka macham. Zamówiłam piórka i nowy pistolet na klej. Wianek z piórkami mi się marzy

Iwonka pamiętasz moje wianki z piórkami z ubiegłego roku? Dla przypomnienia

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 16:02, 21 mar 2018

Do góry
Kolego mazan możesz mi teraz pomoc? To na twoją prozbe zrobiłem te zdjęcia dodatkowo zamieszczeniam gałązki innej zainfekowanych tui
Za drzwiami do ogrodu... 15:52, 21 mar 2018

Do góry
anpi napisał(a)

I jeszcze taki szczegół: na południowej ścianie grilla jest palenisko(do wędzarki )-drzwiczki i półka na drewno.A tam rozszerzacie rabatę.W tym wypadku przesunąć szarą linię wschodnią do tylnej ściany grilla i zwęzić obie rabaty?

Może dałoby się zrobić przejście do paleniska na rabacie?

Narysowałam tak mniej więcej moją wizję. Chodniczek mógłby być zaokrąglony. Na rysunku ze względów praktycznych są kąty proste

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 15:29, 21 mar 2018

Do góry
Prawie się posikałam. Jest nowa działka 30 arów na "mojej" ulicy nad "moją" działką nie do kupienia... muszę jechać zobaczyć jak widok z niej... hmmmmm

"stary dom" = działka od pijaka
strzałką oznaczone 30 arów przy asfalcie do sprzedania

Lilie - Lilium 15:23, 21 mar 2018

Do góry
Lilie - Lilium 15:22, 21 mar 2018

Do góry
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 15:21, 21 mar 2018

Do góry
Anitka napisał(a)

Chyba u nas też szuka mieszkania, bo wczoraj poprószyło śniegiem i świeże ślady na balkonach i dachu znalazłam. Oj, nie chcę mieć takiego sąsiada. Nawet jak ma pyszczek ładny.

Ja jak koło znalazłam to o Sylwii ranczu od razu pomyślałam. Szykuje się " zlot z kołami"

Anitka, witam w pierwszym dniu wiosny Gratuluję 100 stron !!! Będzie ich więcej, twój ogród i to jak piszesz niesamowicie przyciąga. Ja sama od kliku lat zerkałam na Ogrodowisko, koleżanka miała tu swój wątek, a teraz ma kolejny. Jej ogród komplementowałam w realu, a twój zachwycił mnie tak bardzo, że musiałam się zalogować, aby to twoje cudo skomplementować. Miałaś wtedy kilkanaście chyba stron, chcialo mi się "krzyczeć" czemu tak mało, dlaczego ludzie nie trafiają do Ciebie. Na szczęście co wartościowe samo się obroni, ogród przyciąga coraz więcej osób. Jest po prostu PIĘKNY!!!
Niech go tylko kuna szerokim łukiem omija, takich gości nie chcemy, prawda?!
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 15:21, 21 mar 2018

Do góry
Asia czyli wszędzie katy proste? TaK? Nie wiem czy uda mi się osiągnąć ten kąt tak przy jodłach na końcu bo rosną tam już derenie . a nie mogę poszerzyć na całości tej rabaty bo dochodzi do skarpy i nie byłoby już przejścia Chyba że tak:
Ogródek Iwony II 15:15, 21 mar 2018

Do góry
Będzie wianek jajeczny. Wlasnie przyszła przesyłka...
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 15:14, 21 mar 2018

Do góry
leon60 napisał(a)
Jak prostować to obie strony bo nie będzie to miało wyglądu

właśnie brałam się za rysowanie twego a tu juz jest
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 14:59, 21 mar 2018

Do góry
Jak prostować to obie strony bo nie będzie to miało wyglądu

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 14:52, 21 mar 2018

Do góry
No fajnie!!! Przy takim układzie rabata będzie miała pewnie z 3m . Pójdę z torbami.Tym bardziej że planuję tu żwir Ale chyba takie rozwiązanie byłoby korzystniejsze. No chyba ,że jeszcze tak pokombinować? Takie schodki równoległe do ściany domu.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 14:34, 21 mar 2018

Do góry
nicol21 napisał(a)
Chyba czas otworzyc sezon 2018 . Krokusy wychodzą bardzo późno przez te przymrozki koncem lutego/początkiem marca. Jeszcze dużo rzeczy do posprzątania w ogródku, pomału planuję parę zmian w ogróku, ale to raczej przesadzanie, rozmnażanie więc nic wielkiego, tylko sporo roboty będzie a efekty pewnie ledwo widoczne będą.

pochwalę za to moją gminę - co roku organizuje sadzenie lasu dla/przez dzieci urodzone w poprzednim roku Drzewko dla Laury zasadziliśmy w miniony weekned. teraz nic tylko doglądać i dopieszczać.

I to jest najradośniejsza wiadomość tej wiosny! Są krokusy i sadzi się drzewa.
Ogród w remoncie 14:33, 21 mar 2018

Do góry
Dziewczyny czy tak z tymi różami może ? Nie za dużo?

Słabo widać napisy
Czerwone - Lady of Shalot
Pomarańczowe-Lady Emma Hamilton
Żółte- Bentheimer Gold
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies