Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 08:49, 13 kwi 2018

DorKa napisał(a)
Kobieta ,która urodziła podczas prac w ogrodzie - nie chcemy Kasia takich newsów w wiadomościach

Spokojnie spokojnie po prostu miałam zakręcone 2 dni gdzie tylko poczytałam trochę inne wątki z doskoku, ale na pisanie w swoim zabrakło czasu. Dzisiaj może uda mi się dokończyć trochę prac, które są pilne i jakieś cebule wsadzić, bo już czekają długo..
BKosimkArt 08:49, 13 kwi 2018

Oj Kasiu to zdrówka dla młodego zatem, uszy to nie przelewki...
ściski
Kasia_CS 08:52, 13 kwi 2018

Kasya napisał(a)
A ty możesz się jeszcze schylać ?

Kasya napisał(a)
Swidosliwy szybko rosną, moje po 4 latach maja 3,5m, czyli jakieś 0,5m rocznie

No kucam sobie hihi - nawet pamiętam jak na szkole rodzenia kiedyś mówila babeczka, że taka pozycja jest zdrowa u ciężarnej

A co do świdośliw, to faktycznie szybko rosną, ale tu jeszcze mnie mama dobiła tekstem, że ona przecież ma dużą i mogłam sobie wykopać.. A kupiłam 2 małe świdośliwy wielopniowe dla niej, to dzwoni, że ona pomyliła i myślała, że my o wiśni piłkowanej rozmawiamy, bo ŚŚ to ona przecież wielką już ma
Kasia_CS 08:54, 13 kwi 2018

BKosimkArt napisał(a)
Oj Kasiu to zdrówka dla młodego zatem, uszy to nie przelewki...
ściski

Dzięki Basiu! No z uszami to problem niestety potem może się ciągnąć, mam nadzieję, że tego unikniemy i to jednorazowy wyskok będzie. I większa dbałość o czapkę - ta z daszkiem super, bo chroni oczy, ale no jakby nie patrzeć - uszu nie zakrywa...

Noo! mam swój wątek nadrobiony

Przy okazji parę środowych migawek
Ciemiernik faktycznie zaczyna kwitnienie Fajny jest bo taki strzelisty w porównaniu do tego drugiego doublr ellen, który kwitł w zimie. Łatwiej kwiaty oglądać będzie I dalsza część kancika zrobiona

Trzmielina oskrzydlona się budzi - może w końcu znajdę dla niej docelowe miejsce

Powojnik Solina ładnie rusza
BKosimkArt 09:00, 13 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)

No kucam sobie hihi - nawet pamiętam jak na szkole rodzenia kiedyś mówila babeczka, że taka pozycja jest zdrowa u ciężarnej

A co do świdośliw, to faktycznie szybko rosną, ale tu jeszcze mnie mama dobiła tekstem, że ona przecież ma dużą i mogłam sobie wykopać.. A kupiłam 2 małe świdośliwy wielopniowe dla niej, to dzwoni, że ona pomyliła i myślała, że my o wiśni piłkowanej rozmawiamy, bo ŚŚ to ona przecież wielką już ma

Hehe moja mama też mnie tak słucha...
Kasya 09:03, 13 kwi 2018

Kasia_CS napisał(a)

Nic się nie przejmuj, jej większa ale na pewno brzydsza
anbu 09:09, 13 kwi 2018

Ładne wiosenne, środowe migawki
jolanka 09:12, 13 kwi 2018

Kasia, jesteś szalona, jeszcze rabaty robisz? Odpoczywaj więcej.
I jeszcze mały chory, współczuję
Kasia_CS 14:14, 13 kwi 2018

anbu napisał(a)
Ładne wiosenne, środowe migawki

Niebawem kolejne, bo poczyniłam małe rewolucje, choć nie stricte w nasadzeniach.

jolanka napisał(a)
Kasia, jesteś szalona, jeszcze rabaty robisz? Odpoczywaj więcej.
I jeszcze mały chory, współczuję

no próbuję działać póki mogę, ostatnio odżyłam - to chyba efekt słoneczka - od razu odchodzą wszelkie bolączki Magia!
Kasia_CS 21:51, 13 kwi 2018

No dobra, z nowości

Było tak:

A jest tak-

nie wiem czy nie za gęsto - ok 16cm między środkami sadzonek.

Jeszcze kancik - specjalnie się wstrzymałam tutaj , bo kostki mam tylko w ziemię wbite, a kopałam blisko rowek na buksy

Drugie miejsce

I jest (narożniki będą obsadzone, ale teraz tam krokusy rosną, więc wsadzę buksy jak tamte przekwitną.

Tu potrzebowałam bariery, bo róż sporo, dziecko biega i tratuje, a niedługo kolejne będzie świat poznawać. No i obwódka zasłoni tulipany jak przekwitną.