Mireczko, dobra duszyczko Twoje hortensje będą rosły w całej Polsce
Śliczna ta łączka hiacyntowa Namnożyły Ci się. Jestem ciekawa, czy u mnie hiacynty się zadomowią
Zimno u mnie, ale ogród podleję, bo rozsypałam nawozy, a deszczu nie zapowiadają. Od jutra lekko się ociepli
Mireczko trzymałam je w domu jednak w pokoju nieogrzewanym. Bałam się, że je stracę w gruncie wykopane, a chyba bym sobie nie darowała.
Niestety nie wpadłam na to, żeby je oznaczyć i nie wiem która jest która
Jeśli wysyłałam dwie to pewno ta wyższa jest jasna a niższa ciemna. Tak też rosną, wyższa ma dłuższe i bardziej wiotkie pędy,niższa sztywniejsza. niższa przebarwia się w słońcu na burgund
Jeśli trzymałaś w pomieszczeniu to teraz uważaj na nocne przymrozki, trzeba chronić przed nimi.
Ewa ale to sama przyjemność kogoś obdarowywać i cieszyć się z radości innych Nic mnie to nie kosztuje, tylko trochę fatygi żeby pójść na pocztę.
Wiele lat kupowałam wiosną hiacynty, i tak się nazbierało, tylko nie są już takie dorodne jak kupne, kwiaty mają jednak mniejsze.
Jutro będę też podlewać żeby nawóz się rozpuścił.
Oby jutro było cieplej
Dzisiaj mam zamiar popracować w ogrodzie
Podpory sama projektuję a wykonuje je spawacz u eM w firmie Dobrze mam z nim
Te koła na hortensje teraz zaprojektowałabym inaczej, dolne koło zrobiłabym dużo szersze Widać jak pędy idą szerzej
Hiacynty dopiero pokażą swoją urodę, jeszcze troszeczkę
Pozdrawiam Aganiu, miło że do mnie zaglądasz, postaram się porobić dzisiaj trochę zdjęć