Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 07:53, 11 kwi 2018

asiak napisał(a)
Powojnik fajnie rusza u Ciebie U mnie na razie cisza
Też u mnie dzisiaj zimno...

Jeden też chyba martwy, to Pilu
Ewa777 11:29, 11 kwi 2018

Mireczko, dobra duszyczko Twoje hortensje będą rosły w całej Polsce
Śliczna ta łączka hiacyntowa Namnożyły Ci się. Jestem ciekawa, czy u mnie hiacynty się zadomowią
Zimno u mnie, ale ogród podleję, bo rozsypałam nawozy, a deszczu nie zapowiadają. Od jutra lekko się ociepli
Makusia 13:27, 11 kwi 2018

Mireczko trzymałam je w domu jednak w pokoju nieogrzewanym. Bałam się, że je stracę w gruncie wykopane, a chyba bym sobie nie darowała.
Niestety nie wpadłam na to, żeby je oznaczyć i nie wiem która jest która
mirkaka 14:22, 11 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Mireczko trzymałam je w domu jednak w pokoju nieogrzewanym. Bałam się, że je stracę w gruncie wykopane, a chyba bym sobie nie darowała.
Niestety nie wpadłam na to, żeby je oznaczyć i nie wiem która jest która

Jeśli wysyłałam dwie to pewno ta wyższa jest jasna a niższa ciemna. Tak też rosną, wyższa ma dłuższe i bardziej wiotkie pędy,niższa sztywniejsza. niższa przebarwia się w słońcu na burgund
Jeśli trzymałaś w pomieszczeniu to teraz uważaj na nocne przymrozki, trzeba chronić przed nimi.
Makusia 14:23, 11 kwi 2018

Hartuje je, w nocy nadal mieszkają w domu
mirkaka 14:29, 11 kwi 2018

Ewa777 napisał(a)
Mireczko, dobra duszyczko Twoje hortensje będą rosły w całej Polsce
Śliczna ta łączka hiacyntowa Namnożyły Ci się. Jestem ciekawa, czy u mnie hiacynty się zadomowią
Zimno u mnie, ale ogród podleję, bo rozsypałam nawozy, a deszczu nie zapowiadają. Od jutra lekko się ociepli

Ewa ale to sama przyjemność kogoś obdarowywać i cieszyć się z radości innych Nic mnie to nie kosztuje, tylko trochę fatygi żeby pójść na pocztę.
Wiele lat kupowałam wiosną hiacynty, i tak się nazbierało, tylko nie są już takie dorodne jak kupne, kwiaty mają jednak mniejsze.
Jutro będę też podlewać żeby nawóz się rozpuścił.
Oby jutro było cieplej
Agania 21:46, 13 kwi 2018

mirkaka napisał(a)
Skoro tyle piszemy o hortensjach wstawiam zdjęcie moich tych jasnoróżowych, bo już je przycięłam i oczyściłam z martwych pędów

Po zimie zawsze około połowy pędów starszych jest martwa, wycinam je, zostawiam tylko te młode zeszłoroczne, czasami żyją jeszcze te starsze które kwitły w zeszłym roku, to też je zostawiam, jednak przeważnie te kwitnące pędy z zeszłego roku są martwe,

U mnie hortensje ogrodowe nie mają szans, ale ja się nie poddaję, czuję na nie miejsce w ogrodzie

Skąd masz takie fajne podpory?

Jutro zapowiadają ciepłą i słoneczną pogodę...miłego weekendu Ci życzę i popieram Kasię w temacie więcej zdjęć z ogrodu proszę

Hiacynty u Ciebie uzależniają...uwieczniłaś je cyfrowo
gosika67 21:49, 13 kwi 2018

Mireczko gdzie kupiłaś te podpórki ,clematisy ładnie odbijają, pozdrawiam.
Anitka 00:17, 14 kwi 2018

mirkaka napisał(a)

No to masz zadanie żeby nakupować jesienią cebul krokusów

Już wpisane zostały na listę zakupową
mirkaka 06:15, 14 kwi 2018

Agania napisał(a)

U mnie hortensje ogrodowe nie mają szans, ale ja się nie poddaję, czuję na nie miejsce w ogrodzie

Skąd masz takie fajne podpory?

Jutro zapowiadają ciepłą i słoneczną pogodę...miłego weekendu Ci życzę i popieram Kasię w temacie więcej zdjęć z ogrodu proszę

Hiacynty u Ciebie uzależniają...uwieczniłaś je cyfrowo

Dzisiaj mam zamiar popracować w ogrodzie
Podpory sama projektuję a wykonuje je spawacz u eM w firmie Dobrze mam z nim
Te koła na hortensje teraz zaprojektowałabym inaczej, dolne koło zrobiłabym dużo szersze Widać jak pędy idą szerzej
Hiacynty dopiero pokażą swoją urodę, jeszcze troszeczkę
Pozdrawiam Aganiu, miło że do mnie zaglądasz, postaram się porobić dzisiaj trochę zdjęć