Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 19:55, 29 paź 2017

Do góry
evel napisał(a)

Widziałam twoja inspiracje, piękny kontener. Czy będzie taki sam czy tworzycie coś innego?

Rozważamy zamówienie gotowca... będzie raczej podobny - stalowa konstrukcja, różnicataka, że prawy bok z płyty - przód i część lewej strony oszklona... myślimy o panelasz szklanych przesuwnych... wszystko rozbijać się będzie o koszty... do wiosny mamy trochę czasu na decyzję
Nowocześnie z różAnką :D 19:55, 29 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Pewnie, że zaglądam choć nie zawsze zostawiam ślad

Co do doorenbosów to moje zielone nadal, znaczy od kilku zmieniają ciut kolor... trochę liści przez Grzegorza zgubiły

hej
zapisuje plusa przy doorenbosach

p.s. gardło wyleczone, na szczęście to "tylko" angina była. za to z karkiem mam od miesiąca problemy..łozko nowe kupowalismy i materac. twardy wybralam niby z jakąś pianką dopasowujaca się do wagi a teraz ciężko się przestawić na taką twardość, masakra :/
Na zielonej... trawce :) 19:53, 29 paź 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ciekawie te malowane dynie wyglądają. Jednak jak dla mnie dynia to tylko pomarańczowa

A mnie znów bardzo białe się podobają te miniaturowe, ale u mnie niedostępne
Na zielonej... trawce :) 19:53, 29 paź 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Ja w gaik brzozowy dala bym cisa

Dzięki za głos
Na zielonej... trawce :) 19:52, 29 paź 2017

Do góry
Dziękuję Aniu bardzo bardzo za takie wyróżnienie
Ogród Mirelli 19:51, 29 paź 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

Mój zżółkł, przez kilka dni był żółciutki, a później zaczął brązowieć, w ciągu jednej nocy listki zaschły i były brązowe. Dziś w nocy orkan Grzregorz je zwiał .

Dzisiaj po wizycie Grzegorza i mój łysy
Ogród z rzeźbą 19:50, 29 paź 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Takie obrazki

Ładne obrazki Co to za pięknotka?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:49, 29 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Ale trafiłam... foty! Śliczna jesień

Dziękuję Angelika
Przerwa na kawę... 19:48, 29 paź 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
W przerwach zajmuję się olejowaniem nowego nabytku. Udało mi się wylicytować za 200 zł to nie marudzę, że po sezonie. Chciałam tekową ale nie mam zbędnych 2 tys. Ta z drewna eukaliptusowego. Podobnie równie trwałe.

Miałam kilka sezonów zestaw stół i krzesła z drewna eukaliptusowego - potwierdzam wytrzymałe, nic się z nim nie działo raz tylko przez te kilka lat olejowałam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:45, 29 paź 2017

Do góry
Ale trafiłam... foty! Śliczna jesień
Nowocześnie z różAnką :D 19:43, 29 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

jesli ktos tu jeszcze czasem zagląda to proszę podzielić się informacjami jak trzymają jeszcze graby i doorenbosy

Pewnie, że zaglądam choć nie zawsze zostawiam ślad

Co do doorenbosów to moje zielone nadal, znaczy od kilku zmieniają ciut kolor... trochę liści przez Grzegorza zgubiły
Ogród Mirelli 10:30, 29 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Poprzednie się przebarwiał i opadły a w tym, zaschły i tak wiszą na gałęziach... to chyba nie normalna kolej rzeczy....

Mój zżółkł, przez kilka dni był żółciutki, a później zaczął brązowieć, w ciągu jednej nocy listki zaschły i były brązowe. Dziś w nocy orkan Grzregorz je zwiał .

Na zielonej... trawce :) 20:42, 28 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Hmmm... prawdopodobnie staną w pawilonie-kontenerze jaki powstanie wiosną w miejscu placu zabaw

Widziałam twoja inspiracje, piękny kontener. Czy będzie taki sam czy tworzycie coś innego?
Na zielonej... trawce :) 20:11, 28 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Farbą lateksową do ścian - pędzlem
została mi biała po malowaniu wiatrołapu spróbuję
Na zielonej... trawce :) 19:40, 28 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Mój bukszapnowy na lawendowej ma jakieś 20cm... w sumie to nie chce mu pozwolić urosnąć wyżej niż 30cm hmmm....

A ja obstawiałam, że może uważasz, że brzozy i korzenie i przez to nie dadzą rady ale jak kwestia wysokości to chyba do ogarnięcia - środkowy chcę aby miał docelowo 60cm, natomiast te skrajne po 40cm (będą daleko od ścieżek komunikacyjnych więc lepiej jak będą wyższe, przez co bardziej widoczne)
czyli całkiem wysokie je planujesz
Na zielonej... trawce :) 19:06, 28 paź 2017
Do góry
AngelikaX napisał(a)
Farbą lateksową do ścian - pędzlem

Będę próbować w przyszły sezonie, w tym już dynie odpuściłam
Farby mi nie brakuje bo maluje poddasze na pewno zostanie.
Ogród z wilkiem zamkn. 18:43, 28 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Co do energii to każdy ma swój limit... Ty i tak jak na duracelach śmigałąś po ogrodzie

Teoretycznie można by było poszerzyć, ale czy Ci się chce... dosyć już na ten sezon chyba - odpocznij

Cisowy żywopłocik ładnie spójnie zgrywa całość

Angela dzięki
W tym sezonie to już na pewno nic nie zmieniam więcej ......limit się wyczerpał I ... zakończyłam sezon

......Zdarzało mi się na redbulach działać
Na przyszły sezon może wszystkie rabaty trochę poszerzę ,żeby były jednakowej szerokości ....hmm ,.....bo umbrowa ma 2m ,serbowa 2,80, a brzozowa 2,20 ......
Dziś pokończyłam wszystko co zaplanowałam i mam dość .... za zimno już ....
Dosypałam kamyczki do ambrowcowej ( nad skalniakiem ) .....Wykopałam stare obrzeże z przedogródka ....
W miejsce inversy posadziłam bukszpana plus jeszcze jednego dodatkowo .... na przyszły sezon coś tam chce jeszcze pozmieniać- razem z tym bokiem ,gdzie vanilki ; )....pomożesz ? .....dzięki ,że zaglądasz

Wzgórze chaosu 18:16, 28 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Jejku.... ile Ty masz drzew.... i to jakie duże i jakie piękne

Faktycznie trochę tych drzew się nazbierało. Na wiosnę sadzę jeszcze dwa klony (carnival i cynamonowy), tulipanowca lub platana (im dłużej myślę, który wybrać, tym bardziej nie wiem) i ambrowca na pniu (skusiłam się na ten pomysł pod wpływem dyskusji u ciebie - ciekawe jak u niego z systemem korzeniowym - mam miejsce, ale blisko domu...). Coraz bardziej lubię liściaste. Odkurzacz zamówiony. Będę testować
Elinkowy ogród 18:15, 28 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Tu aż prosi się o coś jasnego... te ciemne żurawki giną na tle kory

Mowisz ze rozjasnic, hm no hortensje limke tam chcialam i miskanta morning light to mialo rozbielac
Zielen kulek i stozkow cisowych na zime
A zurawki i klon czerwony na kiju palmowy dawac kolor
Zeby dosc formalnie i zimozielono bylo
A i jeszcze dla rozjasnienia te ciemierniki biale

Czym by to rozjasnic jeszcze..?
Choc elewacja jasna i te zurawki maja biale kwiatki i powiem Ci ze w realu to one mi nawet pasuja czy Ty bys je wywalila calkiem stad.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies